Trupa „galben-albaștrilor” a început pregătirile cu 14 seniori și 12 juniori. Pe „Ilie Oană” au fost prezenți cei mai fideli suporteri!

Dragos Trestioreanu -

Trupa „galben-albaștrilor” a început pregătirile cu 14 seniori și 12 juniori. Pe „Ilie Oană” au fost prezenți cei mai fideli suporteri!

La primul antrenament din 2018 al echipei care conduce, la jumătatea întrecerilor, plutonul formațiilor din Seria a III-a a Ligii a III-a, FC Petrolul Ploiești, au fost prezenți maximum 400 de fani, cu siguranță cei mai fideli simpatizanți ai culorilor galben-albastre. E drept că vremea de afară, cu burniță, puțin vânt și frig, și ora de debut a ședinței de pregătire, 16.00, i-au oprit pe restul suporterilor să vină la reîntâlnirea cu Claudiu Tudor și coechipierii acestuia.

Apropo de căpitanul trupei găzarilor, el nu a participat decât la alergările de început, neintrând apoi la exercițiile cu mingea și la miuța care a urmat, porțile mai mici ca dimensiuni fiind așezate, de o parte și de alta, pe linia careului mare, paralel cu cea a buturilor. Semn că play-makerul Petrolului nu este încă recuperat pe deplin după problemele pricinuite de nervul sciatic. Ca de obicei, Claudiu a fost însoțit la stadion, dar și pe teren, de către micuțul și simpaticul său fiu, Lucas, prezent și la fotografia de grup, de altfel!

Petroliștii au intrat pe gazon, pe rând, în aplauzele fanilor motivați de announcerul Mircea Baganagiu. Ulterior, și-au intrat în rol galeriile de la peluze și tribuna a doua, show-ul atrăgând atenția și a buletinelor de știri ale televiziunilor centrale, spectacolul făcut de ultrași fiind ca de obicei la superlativ. Aproape de neînchipuit pentru o echipă de Liga a III-a, fie ea și lider favorit la promovare! Au fost prezenți 14 fotbaliști seniori – portarii Bolboașă, Avram (venit de la FC Botoșani și semnat pe 2 ani și jumătate) și Nițache (detașat un sezon la CSM Râmnicu Sărat, se antrenează la Ploiești, dar apără la meciurile oficiale buturile formației buzoiene), plus jucătorii de câmp Antoche, Catană (viitor tată, peste 6 luni!), Frîncu, Prunescu, Chindriș, Ciocâlteu, Păun, Popescu, Claudiu Tudor, Cârjan (împrumutat până la finele ediției, de la Viitorul Domnești) și Arnăutu – și 12 juniori, goal-keeperul Radu, fundașii Olaru, Velisar, Țicu, mijlocașii Saim Tudor, Nițescu, Ene (detașat până la vară de la Viitorul Ovidiu), Bratu, Sotir, Constantinescu (toți trei din propriul CCJ) și atacantul Lambru. Junilor fotbaliști li s-a adăugat încă unul, al cărui nume nu a mai fost însă transcris pe lista oficială, dar care a participat la antrenament. De toți jucătorii s-au ocupat antrenorul principal Romulus Ciobanu, secundul Ciprian Pura, tehnicianul portarilor, Cătălin Grigore, și preparatorul fizic Marius Haită, alături fiindu-le și asistentul medical Răduță Gheoca.

Potrivit programului pus la dispoziție de ofițerul de presă al clubului, Ionuț Pană, petroliștii se vor pregăti până pe 20 ianuarie, inclusiv, la Ploiești, în ultima zi urmând să combată, acasă, cu ACS Steagu Roșu Brașov, apoi, de pe 22 ianuarie și până pe 2 februarie, vor parcurge etapele stagiului montan de la Cheile Grădiștei. Acolo unde, vor avea și două partide-test, cu Olimpic Cetate Râșnov (28 ianaurie)  și AS SR Brașov, divizionară D finanațată, de-acum, de „Maurer Imobiliare” și antrenată de fostul jucător de Liga 1, Florin Stângă (31 ianuarie).

După trei zile de pauză, la Ploiești, se va pleca la Centrul Național de Fotbal de la Buftea, pentru un ultim cantonament, care va începe pe 6 febaruarie și se va încheia pe 16 ale aceleiași luni. Au fost antamate și trei jocuri amicale, cu Unirea Slobozia (7 februarie), FC Argeș Pitești (14 februarie) și, respectiv, Chindia Târgoviște (17 februarie). A doua zi după întoacerea acasă se va combate cu un adversar încă nestabilit (17 februarie), iar apoi, cu Progresul Spartac București (21 februarie) și FC Aninoasa (24 februarie).

În ceeac e privește ultima oponentă, ar exista totuși riscul ca formația dâmbovițeană să se retragă din campionatul Seriei a III-a a Ligii a III-a ori să abordeze returul doar cu juniori, iar asta din cauza unor probleme grave de ordin financiar! Așa cum se întâmplă însă și cu Flacăra Moreni și cu CS Mioveni 2! Din 25 februarie și până pe 2 sau 3 martie, când se va da startul returului, ploieștenii vor face doar antrenamente în perspectiva debutului de la Domnești, cu Viitorul.

Foto: www.fcpetrolul.ro