Trupa găzarilor s-a întărit cu un fundaș central care a devenit liderul din lot al prezențelor în Liga 1! După Andor, a venit și Ichim de la CS Mioveni

Dragos Trestioreanu -

Trupa găzarilor s-a întărit cu un fundaș central care a devenit liderul din lot al prezențelor în Liga 1! După Andor, a venit și Ichim de la CS Mioveni

Deși, pentru câtva timp, a circulat zvonul că FC Petrolul este interesată de a transfera un fundaș central cu experiența primelor două eșaloane fotbalistice naționale, fiind ales astfel Costinel Gugu, de la CS Mioveni, un fost internațional de tineret acum în vârstă de 25 de ani, până la urmă, transferul nu a mai devenit realitate, afirmându-se pe la colțuri că el ar fi fost declarat netransferabil de către argeșeni.

Însă, președintele executiv al Petrolului, Cristian Vlad, care a făcut achiziții bune în această pauză competițională de iarnă, atât în ceea ce-i privește pe seniori, cât și pe juniori, a continuat să insiste la condeucerea echipei CS Mioveni și a reușit astfel să-l aducă de acolo pe celălalt fundaș central care a evoluat în axul central defensiv împreună cu Costinel Gugu, la partida din Cupa României, din toamnă, de pe arena Ilie Oană. Atunci când, CS Mioveni a eliminat-o pe Petrolul, în urma executării loviturilor de departajare. Este vorba despre nemțeanul de 28 de ani, Alexandru Ichim. Cu Gugu (1,85 metri) și Ichim (1,90 metri), argeșenii au avut o defensivă greu de depășit pe sus, iar dacă ar fi putut fi aduși la Ploiești ambii stoperi ai Mioveniului ar fi fost o lovitură senzațională, de-a dreptul! Poate la vară să vină și craioveanul Costinel Dănuț Ionuț Gugu! Până una-alta, tot de la clubul argeșean a mai fost adus, recent, mijlocașul Cristian Andor, și el prezent pe „Ilie Oană”, la acel meci din Cupa României.

Noua achiziție a Petrolului, născut la Piatra Neamț pe data de 21 august 1989, a jucat în Liga 1 cel puțin 80 de meciuri. Mai întâi, la Ceahlăul Piatra Neamț, marea majoritate (din 2009 până în 2015, cu o pauză de un sezon), și la FC Botoșani (doar șapte), coborând apoi un eșalon și bifând prezențe la FC Brașov și, ultima oară, la CS Mioveni. Alexandru Ichim este cotat în prezent pe www.transfermarkt.de la 125.000 de euro, cu 50.000 mde euro ai puțin decât de-acum fostu-i coechipier din tandemul de fundași centrali ai Mioveniului. Odată cu semnătură pusă pe contractul având termen scadent vara anului 2019, Ichim a devenit liderul din lotul petroliștilor în ceea ce privește numărul de prezențe în Liga 1!

Foto: www.fcpetrolul.ro