Trupul alpinistei decedate în Bucegi a fost recuperat după de 20 de zile

Daniel Dimache -

Trupul alpinistei decedate în Bucegi a fost recuperat după de 20 de zile

 

 

După 20 de zile de la tragicul accident din Bucegi, trupul neînsuflețit al alpinistei Silvia Murgescu a fost recuperat, cu ajutorul unui elicopter, și al salvatorilor montani prahoveni. Misiunea dificilă a fost desfășurată, marți 1 februarie, de echipe din Inspectoratul General de Aviație al MAI și al Salvamont Prahova.

Trei salvamontiști au participat la misiunea extrem de dificilă. Una dintre tentativele similare, de la mijlocul lunii ianuarie, a fost abandonată din cauza vremii aspre. Silvia a murit pe 12 ianuarie, într-o ascensiune dedicata surorii ei gemene, de ziua lor.

Trupul alpinistei rămăsese prins de un copac firav, crescut între stâncile din abruptul Bucegilor, în apropiere de Crucea Caraiman.

”Misiune încheiată!
Trupul alpinistei a fost recuperat. Colaborare excelentă între echipajul IGAv al elicopterului 336, căruia îi mulțumim pentru profesionalism, și Salvamont.
Trei salvatori montani au fost inserati prin troliere la locul respectiv, au realizat punctele de amaraj necesare, au pregătit victima pentru troliere și apoi s-a realizat extragerea” – a comunicat Salvamont Prahova