Tunisianul Hamza a dus-o pe Xanthi pe al doilea loc în Grecia. Dar e cel dintâi în ierarhia marcatorilor

Dragos Trestioreanu -

Tunisianul Hamza a dus-o pe Xanthi pe al doilea loc în Grecia. Dar e cel dintâi în ierarhia marcatorilor

Internaționalul tunisian Hamza Younes (30 de ani), fost câștigător al Cupei României-Timișoreana, pe 1 iunie 2013, cu SC FC Petrolul, club intrat în faliment anul trecut, are parte de o perioadă fastă în Grecia, acolo unde joacă din vara lui 2016, la Xanthi Skoda, în Super Liga de fotbal. În urma succesului cu 1-0 (0-0), de marți, 3 ianuarie 2017, de la Salonic, obținut în dauna formației Iraklis FC, trupa antrenată de către un alt fost petrolist, Răzvan Lucescu (foto sus, în text; www.gsp.ro), și la care evoluează și ex-play-makerul „lupilor”, spaniolul Pablo de Lucas Torres, a bifat cel de-al cincilea succes consecutiv. În urma acestor rezultate excelente, Xanthi a avut o ascensiune extraordinară în ierarhia primului eșalon din Grecia, ocupând în prezent locul secund și devansând echipe mult mai cunoscute, precum cele din capitala Atena, Panathinaikos și Panionios, cu trei și, respectiv, patru lungimi. Cu 25 de puncte acumulate până în prezent, Xanthi Skoda este la șase distanță de lider, Olympiakos Atena.

razvan-lucescu-gsp-roHamza Younes (foto lângă titlu; www.digisport.ro), care a înscris unicul gol al meciului de la Salonic, cu Iraklis, în minutul 58, a ratat o lovitură de pedeapsă cu mai bine de o jumătate de ceas mai devreme, dar s-a revanșat ulterior. Nord-africanul are satisfacții mari și pe plan sentimental, el legându-și, de sărbători, destinele de ploieșteanca Raluca, iubita lui de pe vremea când îmbrăca echipamentul galben-albastru. Cununia civilă a avut loc la Casa Căsătoriilor din Ploiești (foto; www.digisport.ro), Hamza fiind însoțit la ceremonie de câțiva prieteni compatrioți ai săi, printre care încă un fost petrolist – ex-kinetoterapeutul trupei găzarilor, Mortadha Abdellatif, ajuns după plecarea de la SC FC Petrolul translator al fostului selecționer al României, Victor Pițurcă, în cele două mandate ale acestuia în campionatul Arabiei Saudite. Nu a lipsit de la Casa Căsătoriilor nici antrenorul principal al grecilor de la Xanthi Skoda, aflat și el într-o scurtă vacanță în țară. Fericiții proaspăt căsătoriți vor sărbători peste câteva luni venirea pe lume a primului lor copil – un băiat. Pe jumătate român, acesta ar putea deveni, odată, ca și tatăl său, principalul marcator al… Petrolului!

hamza-si-raluca-younes-digisport-roPotrivit siteului cotidianului Gazeta sporturilor, , Hamza – fost golgheter al Petrolului – este, cu nouă reușite bifate până acum, principalul marcator al Super Ligii Greciei, ex-aequo cu atacantul lui Olympiakos, Brown Ideye, tot un african, dar originar din Nigeria. După plecarea de pe „Ilie Oană”, Younes a jucat în Bulgaria, la Botev Plovdiv și Ludogoreț Razgrad, cu aceasta din urmă combătând și în grupele Ligii Campionilor, în Iran, la Traktor Sazi, campioana acestei țări, iar – înainte de a semna cu Xanthi – s-a încercat, fără succes, legitimarea lui la prim-divizionara din Liga 1 a României, Concordia Chiajna, rămânând o jumătate de sezon în afara terenului. Însă, ulterior, a explodat în Grecia, așa cum o făcuse, de altfel, și la SC FC Petrolul, încă din momentul transferului lui din iarna anului 2012.