Tunisianul Moussa, francezul Farina şi… vietnamezul Petrişor Voinea, nou-veniţi la Petrolul Ploieşti

Daniel Dimache -

Tunisianul Moussa, francezul Farina şi… vietnamezul Petrişor Voinea, nou-veniţi la Petrolul Ploieşti

FC Petrolul Ploieşti şi-a întărit lotul cu încă doi jucători, atacantul tunisian Sofien Moussa şi mijlocaşul francez Nicolas Farina semnând astăzi angajamentele cu gruparea ploieşteană, a anunţat site-ul oficial al clubului .

În vârstă de 27 de ani, atacantul tunisian, cu paşaport francez, Sofien Moussa a evoluat ultima dată la Etoile Sportive du Sahel, echipa care a terminat pe locul doi în stagiunea 2014-2015 a primei ligi tunisiene. Anterior, Moussa a jucat, tot în acelaşi eşalon, la AS Marsa, iar acum a parafat un angajament valabil pentru următoarele două sezoane cu FC Petrolul Ploieşti.

La rândul său, Nicolas Farina (28 ani) poate juca fie ca mijlocaş dreapta, fie ca mijlocaş stânga, şi are experienţa primei ligi franceze, acolo unde a debutat, în 2006, cu FC Metz, într-un joc contra lui Paris St. Germain. Tot în Ligue 1, Farina a mai jucat pentru FC Evian, iar un alt reper important al carierei îl reprezintă cele două stagiuni petrecute în 2.Bundesliga, la Energie Cottbus. Acum, Farina a semnat, cu FC Petrolul Ploieşti, un contract valabil până la finalul acestui sezon.

Ieri, a semnat un angajament cu Petrolul, pentru următoarele trei sezoane, şi un fotbalist român cu o experienţă… exotică. În vârstă de 25 de ani, Petrişor Voinea, un jucător de profil ofensiv, şi-a făcut junioratul în Italia, la Livorno Calcio, evoluând, mai apoi, la mai multe grupări din eşaloanele inferioare din Peninsulă. În 2013 şi-a început aventura asiatică, jucând în Vietnam şi, ultima dată, în Hong Kong, având evoluţii apreciate în AFC Cup, o competiţie intercluburi destinată echipelor de pe acest continent.

Petrolul va prezenta în sezonul ce va debuta cu meciul împotriva Stelei (sâmbătă, ora 21.00, Stadionul Naţional), în Etapa I, un lot cu multe noutăţi, e adevărat, echipa ploieşteană pierzând majoritatea vedetelor ce au evoluat pentru culorile galben-albastre în campionatul trecut.

Printre noile achiziţii vi-i amintim pe francezul Guillaume Rippert (fundaş stânga, 30 de ani), sosit din Elveţia, de la Lausanne-Sport, pe fostul international Adrian Ropotan (mijlocaş, 29 de ani), internaţionalul U-21 al Republicii Moldova, Nicolae Milinceanu (atacant, 22 ani), pe fotbalistul francez Abdellah Zoubir (mijlocaş ofensiv, 23 ani), fundaşul central Alex Benga (26 ani), revenit după un periplu în afara graniţelor în tabăra lupilor, de asemenea stoperul… corsican Yohan Bocognano (25 ani), francezul cu origini ivoriene Harlem-Eddy Gnohere (atacant, 27 ani), pe Sanaa Altama (mijlocaş central, 24 ani) şi Jeremy Faug-Porret (fundaş stânga, 28 ani), ambii întregind “legiunea” franceză transferată în această vară la Ploieşti, intrenaţionalul statului Djibouti Ismail Ahmed Kadar Hassan (mijlocaş de bandă, 28 ani).

Menţionăm că portarul Peterson Pecanha (35 ani) şi-a reînnoit contractul cu Petrolul până în iunie 2017.

Sarcina să omogenizeze lotul echipei ploieştene şi să-l aducă la un randament superior o are antrenorul principal Tybor Selymes (45 ani), adus şi el în această vară la cârma echipei ploieştene împreună cu managerul sportiv Mihai Joiţa.