Turbulențe mari în Poiana Câmpina: Fortuna a pierdut și derbiul cu SCM Argeșul Pitești!
Redactia -
După trei antrenori schimbați în tot atâtea luni, plus renunțarea la un colectiv de sacrificiu imediat, cu un tehnician interimar pe bancă, cel al portarilor, Bogdan Pârvu (foto mijloc, cel din stânga; Alexandru NECULAI), și cu altul… dincolo de gardul împrejmuitor al suprafeței de joc, Ciprian Panait (foto mijloc, cel din dreapta), fără contract semnat, FC Fortuna Poiana Câmpina spera să dreagă busuiocul, într-un sezon regulat cu greu de anticipat a fi atât de modest. Nou-venitul Panait a optat pentru un prim „11” din care au făcut parte doi dintre cei trei fotbaliștii aduși de către fostul șef al staff-ului tehnic, Laurențiu Diniță, demis imediat după insuccesul de la Zagon, din etapa precedentă. Însă, Ionuț Crăciun și Ionuț Bereșoae nu l-au convins pe fostul secund de la CSMS Iași că pot fi integraliști și au fost înlocuiți pe rând, trecând și ei pe bancă alături de Georgian Damian, rămas rezervă neutilizată. Prilej să se întărească ideea că soarta lor ar fi fost deja pecetluită. De urmărit…
SCM Argeșul Pitești a pornit mai decisă partida, bazându-se îndeosebi pe viteza și insistența lui Andrei Nilă, fostul atacant al echipei de prim eșalon, CS Mioveni, părând că a trecut cu bine peste o accidentare de dată recentă. Însă, nesusținut de colegul din avanposturi, căpitanul Pavel Dulcea, și nici de mijlocași, printre care și experimentatul Iulian Tameș, Nilă nu a putut amenința serios buturile tânărului Alexandru Hintașcu. Iar cum i-au apărut și semne neplăcute în privința potenței fizice, el nu a terminat meciul pe gazon, fiind înlocuit încă dinainnte de finalul primei reprize. După o jumătate de oră de joc steril și fără orizont, au apărut și momentele ceva mai calde, însă toate din faze fixe. Fortuna a avut, în ultimele 10 minute, destul de bune oportunități de a marca. Prima oară în minutul 31, atunci când fostul specialist al executării loviturilor libere de la defuncta Unirea Câmpina, Bogdan Șandru, și-a încercat șansa de la 30 de metri, însă portarul Andrei Vlăsceanu (foto sus, în echipament portocaliu; Alexandru NECULAI), MVP-ul derbiului, a deviat mingea în afara terenului, de lângă colțul drept. După 300 de secunde, Bereșoae i-a pus o minge pe cap, dintr-un corner de pe stânga, lui Andrei Antohi, dar reluarea acestuia din urmă a fost deturnată, tot de la colțul scurt, de către același Vlăsceanu. Gazdele au mai beneficiat de o lovitură liberă directă, de la 35 de metri, dintr-un unghi de 45 de grade, stânga, tot Bereșoae asumându-și această fază fixă. Nu a șutat, atunci, deloc rău, dar balonul aproape că a șters bara din dreapta a porții oaspeților. S-a mers la vestiare cu un scor alb, care i-a nemulțumit, ca și jocul din teren, de altfel, pe oficialii Fortunei. Mai mult, încă din minutul 29, echipa gazdă își pierduse și „gura de foc”, Marius Vișan fiind înlocuit de masivul și cam lentul vârf de atac, Radu Chelaru. Părerile au fost împărțite în acel moment, unii zicând că schimbarea ar fi fost impusă de recidiva accidentării care l-a făcut incert pentru acest derbi, golgheterul primind îmgrijiri medicale până atunci, în afara spațiului de joc, alții – dimpotrivă – susținând că, de fapt, a fost vorba despre o eroare a lui Ciprian Panait, opinie alimentată de faptul că Vișan a plecat imediat spre vestiare, iar decizia antrenorului i-ar fi mirat pe conducători.
De-o fi fost una, de-o fi fost alta, cert este că, fără „veteran”, ofensiva nu a funcționat la parametri optimi în repriza secundă, Chelaru ratând o ocazie, cea mai mare a Fortunei, în minutul 60, atunci când a driblat bine în careu, a rămas singur cu Vlăsceanu în față, la 12 metri, ușor lateral stânga, dar a tras moale și i-a prilejuit fostului goal-keeper al Petrolului Târgoviște și ACS Urban Titu un plonjon simplu, pentru a prinde mingea. Până atunci, Bereșoae (49) a mai executat o lovitură liberă, de la 30 de metri, dar Vlăsceanu a salvat cu o intervenție de efect, iar Ionuț Enache (56) a prins un șut senzațional, din drop, de la 40 de metri, din poziție centrală, surprinzându-l avansat pe Hintașcu, balonul căzând norocos pe plasă, ci nu în interiorul porții. A mai fost și o intrare în careu, pe dreapta, a lui Dulcea, terminată cu un șut peste transversală, de la 14 metri, semn că nici argeșenilor nu le convenea scorul de pe tabela de marcaj. După un sfert de oră de acalmie în privința fazelor de poartă, Fortuna a avut din nou o șansă, e drept nu foarte mare, Adrian Stăncescu trimițând balonul, din corner, de pe dreapta, iar Chelaru (75) l-a expediat puțin peste bara verticală, de la 14 metri. Apropierea finalului i-a mai stimulat pe jucători, același Stăncescu (83) șutând puternic, de la 25 de metri, perpendicular pe axul buturilor adverse, Vlăsceanu fiind din nou imbatabil și rezolvând astfel ceea ce avea să fie ultima oportunitate de a marca a băieților lui Radu Călin și Virgil Munteanu. Iar cum – vezi legile lui Murphy – ceea ce începe prost, adică jocul Fortunei, se termină și mai prost, în al doilea minut de prelungiri, dintre cele șase acordate de centralul Adrian Comănescu, Bogdan Stancu a aruncat de la margine, Cătălin Crosman a deviat balonul pe spate, iar tizul patronului gazdelor, Cosmin Călin, l-a lăsat să treacă, întorcându-se apoi brusc și șutând, de la 15 metri, din poziție centrală, direct în colțul din stânga al porții lui Hintașcu. Astfel s-a stabilit scorul final: 0-1 (0-0)! FC Fortuna Poiana a pierdut al doilea derbi consecutiv, cu același scor și tot după un gol primit în ceasul al 12-lea! Cum aceste rezultate se vor contabiliza pentru play-off, șansele de promovare se reduc simțitor, din păcate.
FC FORTUNA: Hintașcu 6.5 – C. Gheorghe 5.5, M. Marin (cpt) 5.5, B. Șandru 6, M. Mureșan 5.5 – B. Minciună 5.5, I. Crăciun 5 (64 – Crosman 4.5) – Bereșoae 6.5 (67 – Stăncescu 6.5), Antohi 5.5, V. Munteanu 6 (82 – Petean) – M. Vișan 6 (29 – Chelaru 5.5). Antrenor: Bogdan Pârvu.
SCM ARGEȘUL: Vlăsceanu 7.5 – B. Stancu 6, O. Ionescu 5.5, Botea 6, Baicu 5.5 – Cr. Iancu 5.5, M. Stancu 5.5, Tameș 6 (75 – Roșca 5.5), D. Andrei 5.5 (67 – C. Călin 7) – Nilă 6 (41 – I. Enache 6.5), Dulcea (cpt) 5.5 (90+4 – Drăgan). Antrenor: Iulian Crivac.
Au arbitrat: Adrian Comănescu 7 – Florin Păunescu 7 și Daniel Demetrescu 7 (toți din Râmnicu Vâlcea).
Observatori: Bogdan Rădulescu, pentru joc, și Marius Munteanu, pentru arbitraj (ambii din București).
Cartonașe galbene: Baicu (47), M. Stancu (79), C. Călin (90+3), B. Șandru (90+4).
Într-un meci a cărui lovitură de începere a fost dată simbolic de către fostul campion european de box amator de la categoria grea, de la București, din 1969, câmpineanul Ion Alexe (Foto: Alexandru NECULAI), ex-vicecampion olimpic, la Munchen, după o finală disputată, trei ani mai târziu, cu celebrul cubanez Teofilo Stevenson, a existat un moment foarte tensionat. Astfel, în minutul 62, patronul Fortunei, Radu Călin, a avut un puseu acut de nervozitate, exteriorizându-și – cu gesturi largi și cuvinte dure – nemulțumirea vădită față de jocul celor pe care îi finanțează și le creează condiții de top, cu multe peste nivelul bietului eșalon al treilea! Reacția patronului a fost însă una total justificată, continuând apoi cu o conversație avută prin telefon cu președintele Virgil Munteanu și cu Ciprian Panait, cel dintâi părăsind val-vârtej, ceva mai devreme, tribuna oficială, pentru a se duce lângă cel de-al doilea. La final, Radu Călin a plecat repede de la arenă, foarte-foarte supărat, iar efectele s-au propagat câteva ore mai târziu, așa cum vor arăta într-un alt material. Altfel, dacă iubitorii fotbalului din Câmpina au fost dezamăgiți de cele văzute la stadionul din Poiana Câmpina, în schimb, vestea succesului concitadinei, CSM, la ACS Urban Titu, cu 1-0, după golul înscris în minutul 90+ 5 de fostul junior al Petrolului, Adrian Ilie, beneficiarul unei centrări a lui Claudiu Dumitrescu și al unei pase ulterioare a lui Rodney Romario Sno, le-a mai alinat amarul. Există acum posibilitatea ca ambele grupări locale să acceadă în play-off! Conpet Ploiești are însă un meci foarte greu sâmbătă, 12 octombrie 2013, de la ora 15.00, la Târgoviște, contra Chindiei, și șanse infime de a le copia pe grupările lui Radu Călin, respectiv Adrian Nistoroiu și Virgil Guran.