„U” îi ține aproape, la o „posesie” de UTA, pe „lupi”! – numai despre ce se întâmplă la FC Petrolul, echipa de suflet a ploieștenilor și a prahovenilor (episodul 21)

Dragos Trestioreanu -

„U” îi ține aproape, la o „posesie” de UTA, pe „lupi”! – numai despre ce se întâmplă la FC Petrolul, echipa de suflet a ploieștenilor și a prahovenilor (episodul 21)

La o zi după ce FC Petrolul Ploiești a bifat prima restanță, dintre cele două avute în turul campionatului Ligii a II-a de fotbal, un meci adjudecat la limită, cu scorul de 1-0 (0-0), în dauna oaspeților de la FK Csikszereda Miercurea Ciuc, s-au mai desfășurat încă două, pe „Nicolae Dobrin”, acolo unde Campionii FC Argeș Pitești au trecut cu maximă dificultate de CSM Reșița, viitoarea adversară din deplasare a „lupilor”, și pe „Cluj Arena”, Universitatea obținând in-extremis o remiză, 1-1, în fața echipei UTA Arad, cea care modificase prima tabela, în debutul partidei. Dacă despre succesul argeșenilor am citit, mai precis că bănățenii au condus în prima repriză cu 2-0, dar ex-petrolistul Nini Popescu, prin reușita lui din același mitan, și-a băgat în joc actuala-i formație, tot el oferind și centrarea care a condus la răsturnarea decisivă de pe tabelă, în partea a doua a jocului, pentru 3-2, în schimb, duelul din Ardeal l-am urmărit live, pe micul ecran.

Revenind la confruntarea de la Pitești, cred că, la cum joacă la FC Argeș, Nini ar fi meritat să facă parte totuși din lotul găzarilor, el devenind titular inamovibil și în echipa lui Ionuț Badea, după ce fusese și în cea a demisionarului Nicolae Dică. Nota bene, mijlocașul de bandă Nini Popescu a marcat până acum de trei ori, nici măcar unul dintre numeroșii jucători de pe acest post ai Petrolului nereușind încă la fel (Mario Bratu, Alexandru Zaharia, Alexandru Munteanu, Bogdan Gavrilă, câte o reușită), fiind drept însă că Argeșul are un meci în plus jucat.

La Cluj, UTA a deschis scorul repede, în minutul 11, după o lansare superbă a unui fost petrolist din 2011, Cristian  Melinte, fructificată de către… clujeanul ex-„U”, Octavian Ursu, cel care l-a executat, în diagonală, pe „fugarul” de la Poiana Brașov, din cantonamentul de vară al „lupilor”, Cosmin Dur-Bozoancă. Tot Ursu putea să îi dea lovitura de grație fostei grupări, dar bara l-a salvat, 60 de secunde mai târziu, pe același Dur-Bozoancă. Ulterior, până spre final, „U” a alergat după egalare, dar portarul arădenilor, brașoveanul Florin Iacob, a prins o formă și mai și decât la acel de uitat de tot 0-3, de pe arena Ilie Oană. Până la urmă, Dorin Goga, cu ajutorul… petrolistului detașat la Arad, Andrei Rus, l-a „corectat” pe centralul Kovacs Szabolcs, sătmăreanul nevăzând o infracțiune în suprafața de pedeapsă, dictând lovitură liberă de la 17 metri, din poziție centrală pentru clujeni!

După parlamentări, cu fundașul stânga al „Bătrânei Doamne”, Marius Tomozei, trântit în spatele zidului, pentru a se opune unui eventual șut pe jos, Goga a trimis tare, pe lângă zid, iar Rus, aflat la un metru de acesta, a deviat balonul în sensul opus celui în care plonjase Iacob! Și s-a făcut astfel dreptate, „U” nemeritând să piardă meciul, chiar dacă, în prelungiri, Valentin Buhăcianu putea să-și readucă formația în avantaj, însă replica de atunci a portarului împrumutat de la Viitorul a fost cea mai nimerită și s-a terminat astfel 1-1 (0-1). Drept urmare, UTA este acum la trei puncte distanță de Petrolul, iar dacă s-ar număra ca la… baschet, atunci Laurențiu Marinescu și coechipierii lui ar fi tot la numai o „posesie” de arădeni.

Pentru echipa de suflet a prahovenilor va continua seria de meciuri oficiale „la foc continuu”, Federația Română de Fotbal stabilind de comun acord cu televiziunile care dețin drepturile exclusive de transmisie a campionatului Ligii a II-a și programul Petrolului de până la sfârșitul turului. Astfel, după cum se știe deja, ploieștenii se vor deplasa la Reșița, pentru duelul de sâmbătă, 9 noiembrie, ora 11.00, în compania localnicilor de la CSM, și vor reveni apoi acasă, pentru a susține marți, 12 noiembrie, ora 19.30, pe „Ilie Oană”, jocul cu Viitorul Pandurii Târgu Jiu. După numai patru zile, sâmbătă, 16 noiembrie, tot de la 19.30, „galben-albaștrii” vor oferi, în deplasare, replica trupei lui Nini Popescu, Campionii FC Argeș Pitești, în penultima rundă a turului. Miercuri, 20 noiembrie, din nou de la 19.30, la Turnu Măgurele, Petrolul va bifa și a doua restanță, cea din etapa a XIV-a, urmând ca, la doar cinci zile distanță, la finalul turului, să joace la Ploiești, luni, 25 noiembrie, ora 18.00, cu SCM Gloria Buzău.

Anul fotbalistic oficial nu se va încheia totuși pentru „lupi”, odată cu cea din urmă rundă a turului, ci ei vor evolua tot pe propriul teren în cea dintâi a returului, cu MetaloglobusBucurești, iar în a doua, la Arad, cu UTA, datele de desfășurare și orele de debutale acestor meciuri nefiind stabilite încă de FRF și televiziuni. Program absolut infernal pentru găzari, dar – ținând cont de condițiile create de către finanțatorul-partener, Veolia România, unele mereu la superlativ, și de lotul avut la dispoziție, chiar și mai multe absențe o dată neobservându-se mai deloc – ei au toate atuurile de a termina 2019 pe unul dintre locurile de pe podium. Poate chiar unul mai sus decât în prezent. Așa să o ajute Dumnezeu pe FC Petrolul!

Foto: www.fcpetrolul.ro (www.sportpictures.eu – Răzvan PĂSĂRICĂ)