UAP a câştigat în instanţă anularea HCL prin care Veolia Energie Prahova a primit de la Primăria Ploieşti circa 12 milioane de lei

Redactia -

UAP a câştigat în instanţă anularea HCL  prin care Veolia Energie Prahova a primit de la Primăria Ploieşti circa 12 milioane de lei

COMUNICAT DE PRESA

UAP a castigat in instanta anularea HCL  prin care Veolia Energie Prahova a primit de la primaria Ploiesti circa 12 milioane de lei

 

In urma incalcarilor repetate a Legii 52/2003, cu privire la transparenta decizionala, prin refuzul de a organiza dezbaterile publice de catre Consiliul Local Ploiesti, in mod deosebit, la solicitarea in scris a unei asociatii legal constituite, Uniunea Asociatiilor de Proprietari Prahova a luat atitudine. Astfel, UAP a atacat in contencios HCL 421/2016, in care Consiliul Local a decis sa acorde aproape 12 milioane de lei furnizorului de energie termica, Veolia Energie Prahova pentru ca aceasta a sustinut ca a avut pierderi in perioada 2012-2015. Instanta a decis sa anuleze aceasta Hotarare de Consiliu Local, asa cum UAP a cerut, iar decizia nu este definitiva, mai existand o cale de atac.

Trebuie mentionat ca la momentul votarii, presedintele UAP, Eugen Cristescu a solicitat in scris sa ia cuvantul in sedinta de Consiliu Local unde a cerut ca HCL 421/2016 sa fie retrasa de pe ordinea de zi si organziata dezbaterea publica solicitata in baza art. 7 alin (9) din Legea 52/2003. Consilierii locali au votat de patru ori pentru ca HCL 421/2016 sa intruneasca numarul de voturi necesare aprobarii, fapt care nu a fost consemnat in procesul verbal de sedinta de catre secretarul primariei Ploiesti de la aceasta data, Anabell Mantoiu( exista probe audio in acest sens). Subliniem faptul ca UAP a depus adresa cu nr. 21546/28.10.2016 la registratura primairei Ploiesti, prin care a solicitat dezbaterea publica si timp de doua luni nu s-a tinut cont de solicitarea respectarii unei legi, aprobandu-se actul normativ pe 21.12.2016 . Mai aducem la cunostinta opiniei publice ca, pentru a evita actiunea in instanta, UAP a depus o plangere prealabila cu nr. 25462/19.12.2016 prin care a mai solicitat, inca o data, organziarea unei dezbateri publice.

“ Nu este o hotarare definitiva a instantei, mai este o cale de atac. Dar, nu suspectam in vreun fel ca nu s-ar tine cont de probele evidente daca va mai exista un proces si avem toata increderea in jutititie pentru ca, practic, UAP a urmat intocmai procedura instituita de legea transparentei decizionale, dar nu s-a tinut cont de solicitarea noastra. Dorim ca toate institutiile publice puse in slujba cetatenilor sa tina cont ca nu ne jucam cand este vorba despre respectarea drepturilor cetateanului, garantate de legile tarii. Ar fi bine, ca pe viitor, cei alesi in functii publice, inainte sa ia deciziile sa aiba in vedere inainte de toate interesele cetatenilor si apoi sa decida.

Cei peste 65.000 de prahoveni sa stie ca actionam pentru ei in limitele legii acestei tari indiferent cat de <<mari>> ar fi cei care le lezeaza drepturile”, a declarat Eugen Cristescu, presedintele UAP Prahova.

Eficientizarea managementului unei firme este o problema interna a oricarei societati private indiferent daca are sau nu contracte cu o autoritate publica, iar pierderile nu trebuie recuperate cu orice pret de la cetateni. Orice majorare de tarif trebuie justificata in fata celor afectati de ea, nu doar a 27 de consilieri locali care pot fi subiectivi, uneori. Cei circa 12 milioane de lei ar putea fi folositi pentru infrastructura Ploiestiului, pentru reabilitarea termica a blocurilor, pentru refacerea canalizarilor s.a.m.d.

 

6.12.2017                                         Uniunea Asociatiilor de Proprietari Prahova

                                                                                        Presedinte

                                                                                  Eugen CRISTESCU