Ultimele clasate din prima ligă a României și Bulgariei – la egalitate. La Petrolul a debutat Popescu și a mai venit și Stana

Dragos Trestioreanu -

Ultimele clasate din prima ligă a României și Bulgariei – la egalitate. La Petrolul a debutat Popescu și a mai venit și Stana

Și în meciul cu ultima clasată din prima ligă a Bulgariei, dar calificată în semifinalele competiției KO din țara vecină de la sud, PFC Montana, deținătoarea „lanternei roșii” din Liga 1 Orange, Petrolul, a terminat tot la egalitate, din nou 1-1, după ce la pauză a fost 0-0. Adică, la fel ca în precedentul meci-test, din Turcia, cu FK Sumqayit, bașca, o remiză albă în compania echipei FK Atyrau. Singurul succes de până acum al „lupilor” s-a consemnat la debutul în acest stagiu de pregătire, în disputa cu Gostaresh Foolad Tabriz, scor: 1-0. Deci, când s-a intrat în a doua parte a cantonamentului de la Lara, echipa lui Constantin Schumacher, are următorul bilanț: trei goluri marcate (Varga – 2 și Inez) și două primite, în patru meciuri amicale desfășurate.

Ca și la disputa cu azerii, tot Dacian Varga a deschis scorul, de data aceasta dintr-o lovitură de pedeapsă dictată în minutul 70, după un fault în careul mare făcut asupra italianului Michelle Paolucci, egalarea venind însă mai devreme decât în confruntarea de vineri, 22 ianuarie 2016, bulgarul Borislav Baldzhiyski (81) depășindu-l pe Alexandru David și lobându-l fericit, apoi, pe Mirel Bolboașă, de la 18 metri, goal-keeper-ul Petrolului primind astfel și cel de-al doilea gol al echipei sale din meciurile amciale. Potrivit www.fcpetrolul.ro, prima repriză a fost cu puține faze de poartă, adversarii găzarilor provocând însă eliminarea căpitanului din acest joc al ploieștenilor, Alexandru Benga (35), care a făcut un fault din postură de ultim apărător, la 20 de metri de propria poartă, și a primit cartonașul roșu, însă cu drept de înlocuire, potrivit protocolului comun stabilit înainte de joc. În partea a doua, românii au avut mai multe ocazii, dar până la reușita din penalty a lui Varga nu s-a bifat vreun gol. Pe final, din nou ghinion, și parcă a fost astfel vorba despre un… deja-vu.

Cu acest prilej a debutat și portarul împrumutat de la Dinamo, Iustin Popescu (foto, în echipament verde; www.fcpetrolul.ro), și s-a anunțat încă o achiziție, în fapt un fost petrolist din perioada în care echipa fanion a Ploieștiului era patronată de FSLI Petrom, mijlocașul Daniel Stana, în prezent în vârstă de 33 de ani, a revenit la clubul găzarilor. Stana a fost legitimat ultima oară la Ceahlăul Piatra Neamț, iar ultima sa încercare de a reveni în Liga 1 a fost înregsitrată, în urmă cu două sezoane, la CFR Cluj, club care nu l-a mai făcut însă bun de joc și pentru primul eșalon, după ce l-a folosit doar într-un meci din Cupa Ligii!

În partida cu PFC Montana, Constantin Schumacher a folosit aceeași așezare, 1-4-1-4-1, care va fi folosită, fiind deja clar, și în campionat: I. Popescu (46 – Bolboaşă) – Mişelăricu, Inez (53 – Begeorgi), Benga (37 – Al. David), Pulhac (71 – R. Alecsandru) – Guerriero – Varga, Lesoimier (71 – Zoubir), Bucşa, Mareş (46 – Nepomuceno) – Paolucci (71 – Pacar). Nu au putut fi utilizați fundașul central italian Giuseppe Prestia și fostul căpitan Laurențiu Marinescu, ambii cu ușoare probleme de ordin medical. Al cincilea test al Petrolului va avea loc joi, 28 ianuarie, în compania celui mai puternic adversar de până acum, Karpatî Lvov, din Superliga Ucrainei.