Ulterior conferinței de presă, de la Galați, a lui Marius Stan, candidat la postul de primar, Veolia România a percutat pe loc. I-a cerut demisia urgentă președintelui executiv al FC Petrolul!

Dragos Trestioreanu -

Ulterior conferinței de presă, de la Galați, a lui Marius Stan, candidat la postul de primar, Veolia România a percutat pe loc. I-a cerut demisia urgentă președintelui executiv al FC Petrolul!

Așa cum anunțasem ieri, 9 ianuarie 2020, președintele executiv al FC Petrolul Ploiești, Marius Stan (foto sus, al doilea de la dreapta), și-a anunțat astăzi, la Galați, ca membru al unui partid înființat anul trecut, în luna octombrie, denumit „Împreună pentru Moldova”, candidatura la postul de primar, la alegerile locale din vară. Presa gălățeană nota că Stan a fost primul dintre localnici care și-a făcut public intenția de a candida din nou pentru funcția de edil-șef, pe care o mai deținut-o în mandatul 2012-2016, ca membru al alianței USL, din partea PNL. Anunțând că a fost luată prin surprindere de cele scrise în presă, Veolia România, partener finanțator al FC Petrolul, a emis urgent un comunicat, care a fost postat de www.liga2.prosport.ro.

Iată cum arată documentul oficial emis de societatea condusă de Mădălin-Jorj Mihailovici: „Veolia România solicită demiterea domnului Marius Stan din funcţia de preşedinte al clubului FC Petrolul Ploieşti după aflarea din surse media a informaţiei că acesta şi-a lansat candidatura pentru obţinerea unui al doilea mandat de primar al oraşului Galaţi. Această situaţie este în conflict direct cu valorile şi misiunea Veolia, care este apolitică, şi încalcă flagrant termenii parteneriatului încheiat în vara lui 2017. Prin parteneriatul cu Veolia, FC Petrolul Ploieşti şi-a propus reclădirea unui club puternic, care să reprezinte cu cinste comunitatea locală şi să ajungă cât mai repede acolo unde îi este locul, în prim-planul fotbalului românesc, pe baza unei creşteri sănătoase şi a unui mod de lucru profesionist, fair play şi apolitic. Onestitatea, responsabilitatea, solidaritatea, respectul formează baza performanţei pe care o aşteptăm şi o susţinem din partea unui Preşedinte şi a clubului pe care îl reprezintă. De aceea, Partenerul finanţator a solicitat în regim de urgenţă întrunirea AGA a FC Petrolul Ploieşti pentru revocarea domnului Marius Stan din funcţia de preşedinte al clubului şi stabilirea măsurilor necesare pentru următoarea perioadă. În caz contrar, Veolia România se va retrage din parteneriat. Partenerul Finanţator continuă astfel misiunea adoptată, de a consolida încrederea în bunele practici, în etică şi corectitudine pentru FC Petrolul Ploieşti”.

Drept urmare, Veolia România s-a opus din fașă astfel și speculațiilor potrivit cărora, odată cu adjudecarea fotoliului de primar al Galațiului de către Marius Stan, societatea cu sediul în București și-ar fi mutat afacerile în municipiul de la Dunăre. Aceste speculații au apărut pe o rețea de socializare odată cu anunțul conferinței de presă care urma a fi susținută azi de președintele executiv al Petrolului. De bună credință, CEO Veolia România, Mădălin-Jorj Mihailovici, a percutat pe loc și a luat decizia care se impunea, mai precis solicitarea expresă a revocării din funcție a șefului Executivului clubului ploieștean, om de fotbal instalat în vara trecută la FC Petrolul. Ba chiar, în caz contrar, s-a amenințat cu măsura ruperii contractului de parteneriat financiar cu ACS Petrolul ’52 Ploiești semnat în urmă cu aproape trei ani. Cu două zile înaintea plecării în Turcia, pentru primul cantonament de pregătire și jocuri, cel de la Belek, echipa „lupilor” rămâne fără șef, iar conducătorii rămași „pe baricade” vor avea, pe cale de consecință, mult de lucru, pentru a găsi un înlocuitor pentru Marius Stan, unul la fel de cunoscut în sportul rege autohton. Adevărată lovitură de teatru, ce mai! 

Foto: www.liga2.prosport.ro și captură FCPTV