Ultima deplasare a Petrolului din Liga a III-a, la o „azvârlitură de băț”: pe terenul Astrei 2, în „9 Mai”

Dragos Trestioreanu -

Ultima deplasare a Petrolului din Liga a III-a, la o „azvârlitură de băț”: pe terenul Astrei 2, în „9 Mai”

Pe 12 decembrie 2015, în campionatul Ligii 1, Astra și Petrolul se întâlneau ultima oară pe terenul „dracilor negri”, la Giurgiu, echipa lui Ioan Niculae impunându-se atunci cu scorul de 3-1 în dauna unei formații a „lupilor”, din care făceau parte, printre alții, brazilianul Pecanha, bulgarul Genev, francezul Zoubir, israelianul Tamuz și românii Marinescu și Ropotan. Însă, cu mulți înainte, cele două echipe s-au duelat pe fosta Columbia, tot în primul eșalon, până ce Astra a luat calea Giurgiului. De subliniat că între cele două echipe, Astra nefiind chiar cea originală, a existat o fuziune condamnată de suporterii „lupilor”, în anul 2003, când conducerea Petrolului a renunțat la promovare, cedând locul… retrogradatei din Divizia A, Oțelul Galați, și migrând, apoi, în… „9 Mai”!

Acum, după atâta timp, se va desfășura un alt derbi local pe arena dintre blocurile din Vest, de data aceasta între mai noul Petrolul, ACS Petrolul 52 mai exact, și „satelitul” grupării giurgiuvene, denumit generic Astra 2. Un meci programat în penultima etapă a ediției 2017-2018 a campionatului Seriei a III-a din al treilea eșalon național, un joc fără miză, petroliștii fiind promovați matematic de săptămâna trecută, iar astriștii – siguri de locul al IV-lea, la finele sezonului. Totuși, rămâne loc, ca întotdeauna, de un duel de orgoliu, poate la fel de încins ca și cel din tur, de pe arena Ilie Oană, încheiat suprinzător cu un rezultat de egalitate: 0-0! Faptul că se va juca totuși ca la o partidă cu miză este confirmat și de prezența antrenorului principal al Astrei 2, Marius Măldărășanu, și a secundului său, Laurențiu „Lara” Costache, ambii fiind ex-petroliști, la disputa dintre FC Petrolul și CS Mioveni, de săptămâna trecută. Vom vedea vineri la ce a folosit… spionajul de-atunci!

Din informațiile culese, gazdele meciului de vineri, 17 mai 2018, ora 18.00, de pe stadionul „Astra”, nu vor primi vreo întărire de la echipa-mamă, pregătită de cărtre un fost antrenor al Petrolului în două mandate, Gigi Mulțescu, numele mai cunoscute ale „satelitului” fiind cele ale portarului Nedelcovici, ale tinerilor mijlocași, Chiriac, internațional de juniori, și Culda, și mai ales cel al lui Vâlceanu, un fotbalist ofensiv cu destule minute bifate în Liga 1. Posibil însă ca și golgheterul de altădată, Chipirliu, să bifeze un nou joc la echipa a doua.

Oaspeții din Cartierul de Est vin în „9 Mai” cu un lot de 18 format din portarii Bolboașă și Avram, fundașii Olaru, Prunescu, Ichim, Antoche, Frîncu și Țicu, mijlocașii Saim Tudor, Claudiu Tudor, Chindriș, Cîrjan, Velisar și atacanții Nini Popescu, Ciocâlteu, Lambru, Arnăutu și Păun. După cum se observă, colectivul tehnic al trupei găzarilor, format din antrenorul principal Romulus Ciobanu, secundul Ciprian Pura, antrenorul portarilor, Cătălin Grigore, și preparatorul fizic Marius Haită, nu îl va avea la dizpoziție, nici în această etapă, pe Andor, nerefăcut încă după accidentarea suferită înainte de meciul de la Bradu, cu Atletic, bihoreanul fiind înlocuit de revenitul după o suspendare de o rundă, Păun. Totodată, se mai remarcă și reintroducerea în efectivul de la un meci oficial a juniorului Țicu, ieșind din lotul de 18 Nițescu, tot un fotbalist „U 19”. Practic, cu o singură excepție, mai sus-amintitul Andor, Romică Ciobanu va putea beneficia de cea mai bună distribuție. Una care să nu piardă pe „Columbia” și dorește să încheie campionatul doar cu un singur eșec, cel de acasă, cu Voința Turnu Măgurele, din retur.

Meciul va fi arbitrat de o brigadă prahoveană, avându-l la centru pe ploieșteanul Alin Gheorghe, al cărui serviciu se află în… Dubai, el făcând naveta pentru a oficia în România. Sâmbăta trecută a fost prezent – premoniție? – în tribună, la „Ilie Oană”, la partida dintre Petrolul și CS Mioveni 2. El va fi asistat la cele două linii de Doru Nicolae Petre, din Bucov, și Sebastian Păduraru (Gura Humorului), student fiind la Ploiești, nepotul fostului mare arbitru sucevean Constantin Gheorghe s-a mutat, de ceva vreme, la Comisia Județeană de Arbitri „Emil Vlaiculescu”, din cadrul AJF Prahova. Observatorul de joc este tot un ploieștean, avocatul Cătălin Eugen Popescu, șeful Comisiei de Disciplină din cadrul instituției locale care conduce fotbalul prahovean,  iar cel de arbitraj – bucureștenul Petre Radu, un fost central de prim eșalon.

Foto: www.republikanews.ro și www.liga2.ro (colaj)