Ultima deplasare a Petrolului ’52 – speranță a menținerii în lupta pentru titlul de campioană de toamnă

Dragos Trestioreanu -

Ultima deplasare a Petrolului ’52 – speranță a menținerii în lupta pentru titlul de campioană de toamnă

Vineri, 18 noiembrie 2016, de la ora 14.00, pe arena Gheorghe Șilaev, va debuta ultimul meci din deplasare, în turul campionatului Ligii A Prahova, al AS Petrolul ’52 Ploiești, cel împotriva CSO Plopeni. În prologul etapei cu numărul 14, trupa lui Octavian Grigore și Gheorghe Liliac are parte de un adversar puternic, îndeosebi pe propriul teren. Rămasă chiar și fără căpitanul Valentin Sandu, alias Scârțâilă, plecat să-și caute un job mai bănos în Anglia, ca și fostu-i coechipier Alin Radu, avându-l suspendat pe Marian Bălan, fostul internațional de futsal, Plopeniul tot va fi o nucă tare. Asta pentru că mai are în lot fotbaliști de valoare, bine cunoscuți la nivelul celui de-al patrulea eșalon, precum portarul Antonio Niță și jucătorii de câmp Nicușor Copilu, Cătălin Vlad, Radu Huza sau Andrei Puiuleț. Despre CSO Plopeni spun cunoscătorii acestei formații că – dacă echipierii sunt motivați – pot pune mari probleme. Asta deși Plopeniul se află doar pe poziția a VII-a, în ierarhia la zi a Ligii A, cu 22 de puncte, +4 la „adevăr” și 27-21 golaveraj. Bine conduși de pe margine de către un fost antrenor secund de la defuncta SC FC Petrolul, pe când combătea în al doilea eșalon, dar și în cel dintâi, vulcanicul Daniel Dumitrache, un produs al centrului de copii și juniori al FC Petrolul și jucător al acestei echipe, CSO Plopeni abia așteaptă duelul cu Petrolul ’52!

Cu același interes așteaptă însă acest meci și tehnicienii oaspeților, care nu-l vor avea la dispoziție nici acum pe fundașul stânga Răzvan Catană, în continuare indisponibil din cauza unei întinderi la mușchii adductori de la pulpa stângă. În acest context, Tavi Grigore și Gică Liliac ar putea opta pentru următoarea formulă de echipă: I. Marinică – Olaru, Prunescu, D. Chiriță, Velisar – Vl. Butufei – I. Dumitrescu, Cl. Tudor, G. Păun, Dr. Gheorghe – D. Nae. Grigore și Liliac vor avea și o bancă lungă, cum se mai spune, cu portarul Chiș și jucătorii de câmp Crăciun, Nițescu, Ursu, Vintilă, Petre și Jipa, buni înlocuitori, oricând, ai titularilor. Pentru a mai rămâne în cărți în vederea ocupării primei poziții din clasament, la finele turului, petroliștii ar trebui să câștige la Plopeni, liderul din acest moment, CS Blejoi, urmând să evolueze sâmbătă, acasă, contra Petrolului Băicoi, într-o partidă a cărei favorită este. Cum în runda a XV-a, ambele grupări, Blejoiul și Petrolul, au oponente aprioric facile, Unirea Urlați, respectiv CS Mănești 2013 Coada Izvorului, singura necunoscută de-atunci urmând a fi, mai mult ca sigur, diferența de scor cu care se vor impune, punctele pierdute în etapa din week-end vor conta decisiv la finele turului. De altfel, președintele executiv al AS Petrolul ’52, Cristi Vlad, a declarat fără echivoc că, „la Plopeni, trebuie să ne impunem neapărat”!

Președintele Comisiei Județene de Arbitri „Emil Vlaiculescu”, Marian Deaconu, l-a delegat la încă un meci al Petrolului, al doilea, pe centralul din lotul celui de-al treilea eșalon național, Andrei Moroiță (Ploiești), fiul unui antrenor emerit de box, Ion „Nini” Moroiță. Andrei va fi asistat la cele două linii de către un concitadin de același eșalon, Cătălin Popovici, și de Iulian Bălănescu (Plopu). Tot întâia oară la un joc al trupei „galben-albaștrilor” a fost delegat și observatorul AJF, Ionuț Borcan, din Ploiești, fost arbitru-asistent de Liga a II-a, membru de câțiva ani al Comisiei Tehnice din cadrul Comisiei Centrale de Arbitri. Se anunță astfel nu numai un meci pe cinste, ci și se va avea certitudinea că atât arbitrajul, cât și monitorizarea acestuia, ca și a organizatorilor, vor fi la superlativ. Condiții în care se așteaptă afluență de iubitori ai fotbalului pe arena Gheorghe Șilaev, cu precădere simpatizanți ai oaspeților. Biletul de intrare va costa 5 lei.

Foto: www.republicanii.ro