ULTIMA ORĂ! Fotbaliștii de la Petrolul Ploiești nu vor face cantonamentul de iarnă în Brașov, la „Lux Divina”, dar tot pe aproape. Condițiile oferite de opțiunea conducerii clubului găzarilor, cu susținerea financiară a Veoliei România – de top!

Dragos Trestioreanu -

ULTIMA ORĂ! Fotbaliștii de la Petrolul Ploiești nu vor face cantonamentul de iarnă în Brașov, la „Lux Divina”, dar tot pe aproape. Condițiile oferite de opțiunea conducerii clubului găzarilor, cu susținerea financiară a Veoliei România – de top!

Conducerea divizionarei secunde Petrolul Ploiești – se aude – s-a decis asupra locației cantonamentului de iarnă al echipei „lupilor”, astfel că se va merge, în perioada 16-31 ianuarie 2021, nu la Brașov, la „Lux Divina”, așa cum anunțase un site de sport specializat pe fotbalul din eșaloanele inferioare, ci la Săcele. Deci, aproape de stațiunea-oraș montană bine cunoscută, aflată la 110 kilometri de Ploiești. Se zice că alegerea președintelui executiv Costel Lazăr ar fi un complex de patru stele, „Hanul Mureșenilor”, situat pe strada Valea Largă, nr. 57, la 2,5 kilometri de centrul localității din vecinătatea Brașovului, precum și la 6 kilometri de urbea de reședință a județului purtând același nume. Complexul este apreciat drept o locație excelentă, inaugurată pe 28 februarie 2009, având și un feedback foarte bun. De subliniat că susținerea materială a condițiilor de lux, realmente, de acolo este – ca de obicei – oferită, generos, de către Veolia România, partenerul-finanțator al Petrolului Ploiești.

„Hanul Mureșenilor” oferă, într-adevăr, condiții remarcabile de cazare, masă și recuperare (un spa apreciat) pentru „lupi”, așa cum o dovedesc, de altfel, și multele fotografii postate de diverse siteuri de specialitate, dar nu numai, de pe internet. „Proprietatea este înconjurată de munți și pădure, oferind unități de cazare confortabile, cu dotări de calitate. Oaspeții beneficiază de acces gratuit la o zonă de spa, la un centru de fitness (…). Centrul spa cuprinde diferite tipuri de saune și piscine (…)” – notează siteul www.booking.com. Spațiul destinat mesei este prevăzut cu 200 de locuri, iar parcarea complexului, gratuită, cu 50 în plus. Complexul ardelean are o arhitectură elegantă, predominând rusticul, lemnul fiind folosit din belșug, ca și la pensiuni și cabane.

Un avantaj mare al cazării în această zonă, dincolo de pitorescul și liniștea din jur, este dat și – cum am scris mai sus – de apropierea de Brașov și localitățile limitrofe, putându-se astfel găsi ușor și adversari pentru meciurile amicale, și terenuri pentru teste în condiții deosebite pentru această perioadă din an. S-ar părea că, în afara unor viitoare partenere de întrecere fără miză deja anunțate, precum prim-divizionara Sepsi Sfântul Gheorghe și echipele din Liga a III-a AFC Odorheiu Secuiesc și AS SR Brașov, pe listă s-ar mai fi înscris și o oponentă din eșalonul secund, aflată în zonă, Dunărea Călărași. Aceste jocuri-test îi vor urma celui dintâi, de pe 15 ianuarie, de la finele semi-stagiului desfășurat la Ploiești, Atunci se va juca împotriva unei alte formații de L3, dar prahoveană, CSO Plopeni.

Se mai speră ca, până la jumătatea lunii în curs, conducerea Petrolului – cu asentimentul antrenorului principal Viorel Moldovan – să completeze lotul de jucători, iar lista celor plecați, în afara lui Răzvan Matiș, să fie pusă și în practică, urmând a fi bine astfel pentru ambele părți, conducere și fotbaliști. Până în prezent, ploieștenii au trei noutăți, mai precis fundașul dreapta Ștefan Bărboianu, revenit după un transfer de scurtă durată la Turris-Oltul Turnu Măgurele, mijlocașul central Silviu Pană, de la aceeași grupare, aflată s-ar părea mai spre… desființare, și Vlad Mitrea, un „under” împrumutat, până la finele sezonului, de la Sepsi Sfântu Gheorghe. Toți trei au mai multe sau mai puține partide bifate în Liga 1. Dar, se spune că actuala campanie de achiziții este departe de a se fi încheiat.

Petrolul Ploiești, ca și unele partenere de întrecere ale sale din eșalonul secund, va debuta, oficial, mai repede în 2021, deoarece, în perioada 9-11 februarie, se vor disputa optimile actualei ediții a Cupei României. O fază în care „galben-albaștrii” s-au calificat după succesul, cu scorul de 2-1, obținut la Piatra Neamț, în dauna Ceahlăului. Deocamdată, nu s-a stabilit, de către FRF, țintarul celor opt partide ce se vor desfășura în prima decadă a lunii viitoare. Ulterior, până în jur de 20 februarie, atunci când se va da startul ultimelor confruntări din sezonul regular inedit, cu numai un singur tur, vor continua antrenamentele la Ploiești, acestea putând fi asezonate totuși cu unul sau două jocuri-test. 

Foto: www.booking.com și www.google.com