Ultima repetiție a Petrolului, pentru Pandurii, la Strejnicu. Sparring-partner va fi liderul Seriei I din Liga a III-a, SCM Gloria Buzău

Dragos Trestioreanu -

Ultima repetiție a Petrolului, pentru Pandurii, la Strejnicu. Sparring-partner va fi liderul Seriei I din Liga a III-a, SCM Gloria Buzău

FC Petrolul Ploiești și-a programat sâmbătă, 16 februarie 2019, de la ora 11.00, ultima repetiție – cea cu SCM Gloria Buzău – de dinaintea primului meci oficial al acestui an, cel de la Târgu Jiu, de duminică 24 februarie, tot 11.00, cu Pandurii. Pentru a beneficia de un spațiu de joc cât mai bun, s-a optat pentru terenul fostei arene Conpet, de la Strejnicu, apreciindu-se că la Brazi – unde Marius Chindriș & Co. au câștigat cu 5-0, miercuri, în dauna Petrolistului Boldești – două partide-test desfășurate într-un interval de numai trei zile ar fi totuși prea mult pentru gazonul de acolo.

Sâmbătă însă, antrenorul principal Mugurel Cornățeanu va face apel la probabilul lot de 18 pentru disputa din reședința județului Gorj, după ce a folosit mai mult rezerve și juniori din propriul centru de profil. El îi aare la dispoziție acum și pe accidentații din stagiul de la Lara, Laurențiu Marinescu, Georgios Sarris, Robert Moldoveanu și Florin Borța. Ba chiar, și pe Edgar Malakyan, cel căruia a trebuit să i se pună în ghips un deget de la mână, pe care fusese călcat de către unul dintre echipierii ucrainienilor de la Desna Chernihiv, pe parcursul ultimului test din Antalya. Însă, pentru a putea fi prezent și în meciuri, amicale sau oficiale, lui Malakyan i se montează o atelă, permisă de regulament. Pe de altă parte, tocmai pentru că este vorba despre presupuși titulari contra Pandurilor, nu ar fi totuși chiar exclus ca tehnicianul principal al formației găzarilor să mai menajeze dintre jucătorii menționați mai sus.

Ultima adversară de dinaintea startului oficial din 2019, Gloria, pregătită de o fostă glorie a fotbalului buzoian, George Timiș, care este ajutat de către un prahovean, Mihai Dinu, totodată și antrenor principal la CS Cornu, în Liga A, a făcut o campanie de achiziții foarte bună, în pauza de iarnă. Astfel, la liderul turului campionatului Seriei I din Liga a III-a, pe lângă foștii petroliști Cristian Danci, transferat definitiv, Andrei Rus și Mihai Velisar, ambii detașați până la finele sezonului, vor mai îmbrăca tricoul Gloriei și alți doi ex-divizionari A, atacantul Bogdan Remus Chipirliu, ultima oară mai mult la Astra 2, și mijlocașul  Andrei Enescu (ex-UTA Arad). Dar și un portar din Republica Moldova, Cristian Apostolachi, de la Codru Lozova, care este coechipier la echipa națională „U 20” cu actualul goal-keeper al Petrolului, Ianoș Brînză. Iar de ultimă oră, a semnat un contract și fundașul Moussa Konate, în tur la Pandurii Târgu Jiu.

Foto: www.fcpetrolul.ro și www.scm-gloriabuzau.ro