În ultimul week-end fără fotbal la nivel oficial în Liga 1-Superligă, FC Petrolul face ultima repetiție la margine de Ploiești, cu vecina de la Vest, Chindia Târgoviște. După victoria în dauna unei echipe de play-off, urmează succesul în fața celei de play-out?

Dragos Trestioreanu -

În ultimul week-end fără fotbal la nivel oficial în Liga 1-Superligă, FC Petrolul face ultima repetiție la margine de Ploiești, cu vecina de la Vest, Chindia Târgoviște. După victoria în dauna unei echipe de play-off, urmează succesul în fața celei de play-out?

Sâmbătă, 9 iulie 2022, de dimineață, mai precis de la ora 10.00, ferite de caniculă, viitoarele combatante din Liga 1-Superligă, așa cum se intitulează acum primul eșalon de fotbal autohton, FC Petrolul Ploiești și AFC Chindia Târgoviște vor începe ultima repetiție a lor de dinaintea startului oficial. Valentin Țicu (foto sus, în stânga) și coechipierii săi vor închide luni, 18 iulie, de la 21.30, acasă, prima etapă a sezonului regular, cu FC Voluntari. Vor fi devansați de Cornel Dinu (foto jos, primul din stânga pe rândul din față) & Co. cu trei ceasuri, dâmbovițenii urmând a oferi replica echipei FC Botoșani, în deplasare. De subliniat că ultimul meci amical, cel de sâmbătă, dintre echipele vecine de județ va fi transmis live pe FCP TV, iar intrarea pe stadion va fi liberă.

În prima zi a ultimului week-end fără fotbal la nivel oficial pe prima scenă, fosta formație de play-out din L1 va fi vizitatoarea ex-arenei de la Strejnicu a Conpetului. Ora de debut, reamintesc, va fi numai bună să-i ferească de căldură, în plin câmp, pe jucătorii ambelor grupări. Până în prezent, băieții lui Nae Constantin au bifat cinci meciuri-test, toate încheiate cu victorii. Patru au fost în Turcia, iar unul în România. Cei ai noului tehnician Adrian Mihalcea au avut trei jocuri-test, câte unul la Tărlungeni, Miercurea Ciuc și Ghimbav. Petrolul le-a învins pe Dinamo-Auto Chișinău (2-1), Beykoz (8-0), Al-Makhriya (2-1), Darıca Gençlerbirliği (5-0), toate în cantonamentul din Turcia, și Farul Constanța (2-1), la CNF Buftea. Chindia a făcut 0-0, cu CS Mioveni, la Tărlungeni, 1-0, cu FK Csikszereda, la Miercurea Ciuc, și 3-2, cu Farul Constanța, la Ghimbav.

Ploieștenii au bifat șapte achiziții în această vară, până acum; Florin Borța (împrumutat pe un sezon, de la CSU Craiova), Gabriel Tamaș (FC Voluntari, liber de contract), Jair da Silva Tavares (foto mijloc sus, în echipament galben; HJK Helsinki, contract reziliat), Lucian Dumitriu (CS Mioveni, liber de contract), Gheorghe Grozav (MTK Budapesta, liber de contract), Mirko Ivanovski (Dinamo București, liber de contract) și Christian Irobiso (Dinamo București, liber de contract). Dar s-au și despărțit de mai mulți echipieri, bașca, golgheterul Sory Ibrahim Diarra nemairevenind din Mali, deși se află sub contract.

Târgoviștenii s-au despărțit, și ei, de destui jucători, în frunte cu fostul căpitan Paul Iacob, plecat la Rapid București, ca fotbalist liber de contract, și nu au făcut transferuri spectaculoase. Noutățile lor sunt: Constantin Dima (UTA Arad, liber de contract), Denis Dumitrașcu (revenit de la FC Argeș Pitești), Daniel Neguț (revenit de la campioana en-titre CFR Cluj), Modestas Vorobjobas (UTA Arad, liber de contract), Robert Riza (Astra Giurgiu, liber de contract), Andreas Mihaiu (Dinamo București, liber de contract), mai fiind în probe portughezul César Rafael Lima Paula.Din această ediție de campionat, Adrian Mihalcea (ex-Unirea Slobozia, Liga 2) l-a înlocuit pe banca tehnică a Chindiei pe Emil Săndoi.

Foto: www.fcpetrolul.ro și www.afcchindiatargoviste.ro