Ultima strigare în sezonul fotbalistic județean de toamnă: Petrolul ’52, contra ultrașilor săi, și Blejoiul, acasă, visează la… finala lor!

Dragos Trestioreanu -

Ultima strigare în sezonul fotbalistic județean de toamnă: Petrolul ’52, contra ultrașilor săi, și Blejoiul, acasă, visează la… finala lor!

Sâmbătă și duminică, se vor desfășura meciurile din cadrul fazei a V-a județene a ediției 2017-2018 a Cupei României-Timișoreana („16”-imile), la fotbal, în care vor intra și echipele din Liga A Prahova. Cap de afiș sunt, fără îndoială, partidele de pe arenele „Kiru Sport”, din Ploiești, și „Comunală”, de la Blejoi. Pe terenul din spatele Sălii sporturilor Olimpia, sâmbătă, 3 decembrie, de la ora 13.00, vor combate pentru calificare ocupanta locului secund din ierarhia finală a turului întrecerilor din Superliga B, Unirea Teleajen (35 de puncte, golaveraj: 63-20), și campioana de toamnă a eșalonului de elită local, ACS Petrolul ’52. În apropierea Ploieștiului, duminică, 4 decembrie, de la 11.00, CS Blejoi se va duela cu Știința Albești (locul 13 la jumătatea întrecerilor aceleiași Superligi B Prahova, 21 de puncte, 26-45). Interesant este că nici una dintre trupele cu statut de gazdă la tragerea la sorți, Unirea Teleajen și, respectiv, Știința Albești, nu a optat pentru a evolua pe terenurile pe care o fac în a doua întrecere ca importanță a AJF-ului. Astfel, Unirea l-a ales pe cel aparținând lui Daniel Chiriță, de la școala de fotbal a acestuia, iar Știința a acceptat oferta conducerii adversarilor de a juca pe un gazon mult mai bun decât cel al lor, CS Blejoi urmând să achite astfel și toate cheltuielile legate de organizarea confruntării.

2-mareAntrenorii Petrolului ’52, Octavian Grigore și Gheorghe Liliac, nu-i vor avea în lot, sâmbătă, pe căpitanul Claudiu Tudor și pe… Daniel Chiriță și vor miza, se pare, pe un prim „11” din care vor lipsi încă alți trei titulari obișnuiți, ce vor lua loc pe bancă. Astfel încât, o formulă de început ar putea fi următoarea: Chiș – R. Catană, Prunescu, Al. Crăciun, Velisar – Vl. Butufei – I. Dumitrescu, Nițescu, S. Petre, Dr. Gheorghe – M. Jipa. Cert este că, după o perioadă mai lungă de absență, mai exact de la derbiul petroliștilor desfășurat la Băicoi, a redevenit apt de joc Răzvan Catană, fiul fostului… atacant-portar al Petrolului, Ion Catană. „Voi menaja câțiva dintre titulari, urmând astfel să jucăm cu un prim 11 diferit față de cel din campionat” – a declarat, pentru www.gazetaph.ro, Tavi Grigore. O decizie absolută de înțeles după un tur mult disputat al Ligii A. Cu siguranță însă că, pe parcursul întâlnirii, tehnicienii Petrolului vor opta și asupra altor patru jucători, înscriși pe lista rezervelor, precum Ionuț Marinică, Alberto Olaru, Georgian Păun, Valentin Ursu, Adrian Vintilă sau Decebal Nae. Oponenții găzarilor au un lot din care fac parte mulți… ultrași ai Petrolului, cel mai înfocat fiind portarul Bogdan Dinu, alias Sponsoru, cel care apără, meci de meci, în… echipamentul formației de suflet, cu toții fiind pregătiți de către un nume bine cunoscut, de multă vreme, în fotbalul județean local – vulcanicul Alexandru Talianu. Finanațatorul Unirii este Dan Cheche. „Marea majoritate a băieților din echipa noastră suntem petroliști înfocați, dar la meciul din Cupa României vom da tot ce putem pe teren, deoarece respectăm competiția”, ne-a mărturisit Dinu. Meciul dintre Unirea Teleajen și ACS Petrolul ’52 a fost încredințat unei brigăzi formate din Mădălin Marinescu (Ploiești), Alexandru Chioibașu (Adâncata, județul Dâmbovița) și Cristian Gabi Lefter (Urlați). Ei vor fi monitorizați de observatorul AJF, Cătălin Eugen Popescu, avocat în viața de zi cu zi.

1Dintr-un efectiv format din 14 fotbaliști seniori și 7 juniori – semn că s-a pregătit perfect returul Ligii A, atunci când echipele vor fi obligate să alinieze, pe tot parcursul unui joc, doi fotbaliști „sub 19 ani” – antrenorii vicecampioanei de toamnă, Răzvan Vlad și Emil Coșieru, vor beneficia de revenirea, tot după o mai lungă absență, a căpitanului Irinel Dumitru, folosit și în ultima partidă de campionat, cea de la Urlați cu Unirea. Este posibil să se apeleze și la alt sistem de joc decât cel obișnuit, adică 1-4-3-3, față de 1-4-2-3-1: Ad. Gheorghe – Cl. Stoica, Vl. Iordache, I. Filip, Șt. Stanca – Rudaru, Ir. Dumitru, Moruz (Enciu) – Cr. Vasile, Lambru, Vl. Badea. În funcție de cum vor evolua ostilitățilede pe teren, nu ar fi deloc exclus ca Vlad și Coșieru să apeleze și la un portar în vârstă de 16 ani, Alin Ioniță, ca și la fundașul dreapta Cristian Barbu, fundașul stânga Cristian Andrei Vișan și mijlocașul central Gabriel Bălăceanu, ultimii trei din promoția 1998. Ioniță și Vișan sunt produse ale defunctului centru de copii și juniori al falimentatei SC FC Petrolul, Barbu și Bălăceanu, ale celui de la CSM Ploiești. Singurul absent va fi Iustin Dobre, care s-a accidentat la ultimul antrenament de dinaintea partidei cu Știința Albești, iar incert – Cătălin Ruptureanu, care acuză dureri la gleznă, după meciul de la Urlați. „La ultimul meci din 2016, ne dorim a le oferi simpatizanților noștri un nou spectacol frumos, care să fie încununat de o calificare în faza următoare a Cupei României, după un sezon de toamnă foarte bun în Liga A” – a spus team mangerul Blejoiului, Paul Mâinea. Șeful Comisiei Județene de Arbitri „Emil Vlaiculescu”, Marian Deaconu, a optat pentru următorul trio care să oficieze la duelul dintre CS Blejoi și Știința Albești: Alin Gheorghe, Andrei Sotir (ambii din Ploiești) și David Ștefan (Strejnic), ca observator fiind delegat ploieșteanul Stelian Achimescu, tatăl foștilor arbitri Răzvan Achimescu și Andrei Achimescu.

În această fază a întrecerilor județene ale ediției 2017-2018 a Cupei României – în care calificarea în finala locală este obiectiv ferm al primelor două clasate din ierarhia turului Ligii A Prahova, Petrolul și, respectiv, CS Blejoi -, se mai dispută încă 14 partide, rezultatele și marcatorii și ale acestora urmând a fi postate luni, 5 decembrie.

Foto: Vladimir Butufei salutând galeria Petrolului ’52 (sus, lângă titlu; www.republicanii.ro); fotbaliști de la Unirea Teleajen (sus, în text; Bogdan Dinu); Cosmin Lambru (nr. 25 pe bluza de trening), Eugen Rudaru (nr. 8), Ionuț Enciu și Cristian Vișan (cu spatele), la ultimul antrenament dinaintea meciului de Cupa României (jos, în text; Paul MÂINEA)