De miercuri până sâmbătă, FC Petrolul învinge canicula, trecând la ceas de matineu! Cu Farul și Chindia, chiar mai devreme decât ora oficială de la Liga 2!

Dragos Trestioreanu -

De miercuri până sâmbătă, FC Petrolul învinge canicula, trecând la ceas de matineu! Cu Farul și Chindia, chiar mai devreme decât ora oficială de la Liga 2!

De astăzi, 6 iulie 2022, de la ora 10.30, pe partea de arenă cu gazon natural de la Centrul Național de Fotbal al FRF, de la Buftea, echipa FC Petrolul Ploiești își va începe seria de ultime două meciuri amicale de dinaintea startului oficial al Superligii. Adversară îi va fi FCV Farul Constanța, coborâtă din cantonamentul montan de la Poiana Brașov. Potrivit ofițerului de presă al clubului găzarilor, Ionuț Pană, testul va fi preluat live atât pe FCP TV, cât și pe postul similar al Academiei Gheorghe Hagi.

Sosit duminică, 3 iulie, atacantul Christian Irobiso (foto sus) este cvasi-imposibil să evolueze contra Farului după numai două zile de antrenamente cu noua sa echipă. Cea la care va juca în următoarele două sezoane. Dacă miercuri va fi o repetiție pentru partida de luni, 18 iulie, ora 21.30, de pe arena Ilie Oană, contra FC Voluntari, nu ar fi exclus ca primul „11” să arate astfel: Avram (Moroz) – Pașov, Meijers (foto mijloc; și-a prelungit marí, 5 iulie, șederea între „lupi”, până pe 30 iunie 2024), Tamaș, Țicu („under”) – Jair, Cebotaru (Seto) – Cioiu (Bratu), Tucaliuc (Dumitriu), Grozav – Ivanovski. Pe bancă, ar urma să mai stea portarul Alex Radu și jucătorii de câmp Borța, Olaru, Huja, Horj, Velisar, Dragoș Gheorghe și Măzărache. Reamintesc că un alt goal-keeper al „lupilor”, tânărul Andrei Jercălău, este accidentat la un genunchi și va lipsi o perioadă de timp dintre buturi. Iar golgheterul Sory Diarra continuă să nu dea semne că ar vrea să revină în România, deși se află sub contract cu FC Petrolul.

Sâmbătă, de la ora 10.00, este programat ultimul test de dinaintea începerii Superligii, cel cu vecinii de la CF Chindia Târgoviște. Adică, oaspeții Ploieștilor până își vor termina de modernizat arena. Ultimul termen avansat de primarul local este toamna anului în curs. Gazdă a amicalului va fi stadionul din Strejnicu, ex-Conpet, și acest joc urmând, probabil, a fi preluat live pe FCP TV. Explicația orelor de începere a celor două jocuri este una simplă: canicula, care ar împieta serios asupra repetițiilor, dacă s-ar fi desfpșurat la ceasul prânzului sau după-amiaza. Cum „lupii” vor combate pe 18 iulie, acasă, cu FC Voluntari, și pe 25 iulie, în deplasare, la UTA Arad, programarea la ora 21.30, de fiecare dată, vine mănușă. Evident, în condițiile meteo din prezent, unele care, potrivit previziunilor, vor caracteriza nu numai această lună, ci și pe următoarea. Imposibilitatea de a disputa ultimele meciuri amicale pe arena Ilie Oană se justifică prin lucrările de specialitate făcute la gazon. O suprafață care, așa cum se observă în două dintre ilustrațiile acestui text, arată deja impecabil. Stadionul va fi închis, de altfel, și antrenamentelor, până la data startului în campionat, operațiunile debutând luna trecută.

Foto: www.fcpetrolul.ro