Ultimele două meciuri amicale ale Petrolului ’52, înainte de jocul din Cupa României, vor fi miercuri și sâmbătă

Dragos Trestioreanu -

Ultimele două meciuri amicale ale Petrolului ’52, înainte de jocul din Cupa României, vor fi miercuri și sâmbătă

După ce a disputat, până acum, doar două meciuri-test, în perspectiva pregătirii optimilor fazei județene a ediției 2017-2018 a Cupei României-Timișoreana și a returului campionatului Ligii A Prahova, liderul acesteia, ACS Petrolul ’52, va mai bifa tot atâtea înaintea debutului oficial din acest an. Astfel, miercuri, 15 februarie, chiar în ziua în care s-a spus că s-ar putea discuta în ședința Consiliului Local Ploiești despre acordarea mărcii, a siglei și a palmaresului echipei antrenate de Octavian Grigore și Gheorghe Liliac și condusă de către președintele executiv Cristian Vlad, pe terenul cu iarbă sintetică din Parcul Municipal din Vest petroliștii vor primi replica unei echipe din Seria a III-a a Ligii a III-a, una domiciliată într-un județ vecin, Dâmbovița. Este vorba despre Flacăra Moreni, o fostă prim-divizionară, care este acum pregătită de un ex-purtător al echipamentului galben-albastru, Gabriel Paraschiv. Cel care a bifat, în cariera lui, și un meci amical în echipa națională a României. Această partidă-test va debuta la ora 15.00.

După trei zile, adică sâmbătă, 18 februarie, de la ora 13.00, Petrolul ’52 va combate cu formația care trebuia să-i fi fost primă adversară în seria amicalurilor, Tineretul Berceni, din Superliga B Prahova, dar la care s-a renunțat în favoarea Daciei Unirea Brăila, o grupare de eșalon secund național. Mai mult ca sigur că staff-ul tehnic al găzarilor și-a dorit, acum, această oponentă întrucât, peste doar o săptămână de la data disputei, se va deplasa la Mizil pentru meciul din optimile județene ale Cupei României, iar Rapidul local este parteneră de întrecere cu trupa de la Berceni, în Superliga B. Amicalul va avea loc tot pe sinteticul din Parcul Municipal „Ploiești Vest”, locul unde liderul a disputat – și va mai bifa – jocurile-test din această iarnă. La Mizil, se va combate pe 25 februarie, urmând a fi anunțată ora de debut. Reamintesc că Rapid Mizil a pierdut, sâmbătă, 12 februarie, tot la „PMPV”, disputa cu CS Blejoi, scor: 1-6.

Se speră ca, la aceste ultime două meciuri amicale, Grigore și Liliac să aibă la dispoziție un nou atacant și, posibil, chiar și un mijlocaș central. Rămâne de văzut care vor fi alegerile ploieștenilor, în special pentru postul de vârf împins, acolo unde mai există în efectiv doar Michel Jipa, unul dintre fiii fostului portar al Petrolului, Dumitru Jipa.

Foto: www.sportonlineph.ro (imagine din amicalul cu Unirea Slobozia)