Ultimul chin! Petrolul se desparte, la Craiova, de primul eșalon, după cinci ani de la promovare

Dragos Trestioreanu -

Ultimul chin! Petrolul se desparte, la Craiova, de primul eșalon, după cinci ani de la promovare

Duminică, 29 mai 2016, de la ora 17.00, la Craiova, pe arena Extensiv, din Parcul Romanescu, va debuta ultimul meci în Liga 1 Orange, după cinci ani de la promovare, al Petrolului. Deja retrogradată matematic după etapa a XII-a a play-out-ului, gruparea ploieșteană va oferi, astăzi, replica unei echipe care nutrește speranțe că se va înscrie, peste puțină vreme, în preliminariile Europa League, CS Universitatea Craiova. O trupă care a ajuns mai de curând pe prima scenă fotbalistică a țării.

În turul acestei faze a competiției, la Ploiești, pe „Ilie Oană”, fotbaliștii echipați în galben și albastru au reușit o victorie, scor: 1-0, gol al lui Astafei, fiind antepenultimul succes din acest sezon. Atunci, visele de salvare erau încă intacte, dar totul s-a năruit după câteva alte etape, la Voluntari, după înfrângerea de acolo: 0-2. Așa s-a ajuns ca astăzi, 29 mai 2016, Petrolul să poată înscrie în raportul de joc doar 15 fotbaliști mari și lați, doi portari și 13 jucători de câmp, dintre care doi juniori, Constantin Costache, cel care a debutat, în Liga 1, în meciul precedent, contra Concordiei Chiajna, și Cosmin Lambru, cel căruia cu siguranță că antrenorul Ionel Gane îi va oferi șansa celei dintâi apariții în acest eșalon, echipat în galben-albastru. Lambru este un foarte tânăr vârf de atac, care nu a împlinit încă 18 ani, o va face în luna noimebrie abia, și este golgheterul echipei de juniori A a clubului găzarilor, pregătită de către Claudiu Toader. Un fotbalist căruia i se prevede un foaorte frumos viitor, fiind un mare luptător, repet, el jucând cu o proteză la un braț!

La Craiova, ținând cont de ce are la dispoziție, Gane ar putea miza pe următorul „11”:  Popescu – David, Benga, Alecsandru, Beța – Pacar, Bucșa, Guerriero, Astafei – Michail, Paolucci, pe banca de rezerve urmând a lua loc Cobrea, Mareș, Costache și Lambru. Gavrilă și Stana au încheiat sezonul, nefiind recuperați după accidentări, Mșelăricu este suspendat pentru cumul de cartonașe, iar Zoubir și Begeorgi au părăsit România ulterior partidei cu ilfovenii, play-mker-ul fiind în așteptarea judecării memoriului său, depus pentru a fi declarat liber de contract, speța fiind amânată pentru data de 1 iunie. Una la care, în urmă cu numai trei ani, Petrolul câștiga Cupa României. Trecute-s prea repede acele vremuri!

Meciul dintre CS Universitatea Craiova și Petrolul va fi transmis în direct de „Look TV”, alternativ cu acela dintre FC Botoșani și CFR Cluj, dar și, exclusiv, de primele canale ale televiziunilor DigiSport și Dolcesport. Va fi arbitrat de o brigadă cu șase membri: centralul clujean Horațiu Mircea Feșnic, asistenții bucureșteni Andrei Constantinescu și Bogdan Velicu, adiționalii Lucian Rusandu (Sfântu Gheorghe) și Marian Balaci (Drobeta-Turnu Severin), plus rezerva Vlad Bârleanu, tot din București. Liga Profesionistă de Fotbal l-a delegat ca observator de joc pe Romulus Chihaia, domiciliat tot în capitala țării, iar CCA – pe fostul arbitru de prim eșalon, Sajtos Laszlo, din Sibiu.

Foto: Dean Marian Beța, în duel cu Nuno Rocha, priviți de Constantin Mișelăricu (cu spatele); www.fcpetrolul.ro