Ultimul meci din deplasare, din sezonul trecut, a fost pe „Cluj Arena”, cu „U”. Primul al Petrolului, din ediţia 2013-2014, tot acolo, cu echipa lui… Florian Walter

Redactia -

Ultimul meci din deplasare, din sezonul trecut, a fost pe „Cluj Arena”, cu „U”. Primul al Petrolului, din ediţia 2013-2014, tot acolo, cu echipa lui… Florian Walter

Duminică, 21 iulie 2103, la ora 19.00, în direct pe „Digisport 1”, SC FC Petrolul (înainte de meciul tur cu Vikingur Gota, pe „Ilie Oană”; Foto: Alex Dumitrescu) va debuta, în ediţia 2013-2014 a campioantului Ligii I de fotbal, pe aceeaşi arenă pe care, cu destul de puţină vreme în urmă, a bifat ultima deplasare din sezonul precedent, cel mai bun din istorie, după ani şi ani. Faţă în faţă se vor afla distribuţii oarecum schimbate – mai multe modificări, e drept, consemnându-se în tabăra lui „U”, la care a redevenit acţionar majoritar, de curând, fostul preşedinte al Consiliului de Administraţie al SC FC Petrolul, demisionar după câştigarea trofeului Cupa României, Florian Walter -, dar care se anunţă ambiţioase şi în noul sezon. După propria-i declaraţie, acordată, pe 20 iulie, cotidianului local „ZIUA de Cluj” – Mă retrag din fotbal, fiindcă nu mai am nici energie şi nici fonduri pentru a continua. Am probleme serioase de sănătate şi vreau să mă ocup de mine şi de familie, fotbalul nemaifiind o prioritate. Voi redeveni acţionarul Universtăţii, e adevărat, dar nu voi veni la Cluj şi nici nu mă voi implica în activitatea clubului. De echipă se ocupă Ioan Mărginean şi Ionel Ganea” -, Walter va fi şeful „şepcilor roşii” doar pe hârtie, până se va găsi un cumpărător pentru club.

Delegaţia găzarilor, deplasată sâmbătă, 20 iulie, în oraşul de pe malurile Someşului, nu-i cuprinde pe suspendaţii Mircea Bornescu (mai are de stat şase meciuri oficiale pe tuşă), Manasse Ruben Enza-Yamissi (fără drept de joc cu „U”, după cartonaşul roşu primit din două „galbene”, la Supercupa României, cu Steaua) şi Pablo de Lucas Torres (eliminat în ultima etapă a campionatului spaniol în care a combătut, la partida dintre fosta sa grupare, Salamanca, şi Tenerife, scor: 2-2, a avut menţionată sancţiunea în certificatul internaţional de transfer). Lor li se adaugă Laurenţiu Marinescu, aflat într-o mai lungă perioadă de recuperare după operaţia la ligamente, şi recent-semnaţii Njongo Lebo Priso şi Abel Camara, care nu au primit încă aşa-numita „carte verde” şi nici nu sunt pregătiţi 100% la acest moment. Se anticipează că antrenorul principal Cosmin Contra va miza, în confruntarea cu „U Cluj pe următorul „11”: Pecanha – Achim, Geraldo, Benga, Guilherme – Hoban, Mustivar (cpt) – Boudjemaa, Teixeira, Grozav – Younes, cu menţiunea că, la petrolişti, vor debuta brazilianul Peterson dos Santos Pecanha şi portughezul Filipe Teixeira, ambii transferaţi în vara aceasta, ca şi Alexandru Benga, care a revenit la Ploieşti, de data aceasta în primul eşalon.

Echipa „alb-negrilor”, care a pierdut o serie de jucători între campionate, va avea în poartă un goal-keeper nou, foarte experimentat, Emilian Dolha (ex-Gloria Bistriţa), iar în atac – un vârf cu dublă cetăţenie, franceză şi nigeriană, care a jucat în eşaloanele inferioare din Anglia, Roy Odiaka. În rest, tehnicianul Ionel Ganea beneficiază de fotbalişti din ediţia trecută a Ligii I, precum apărătorul buturilor, Vladimir Niculescu, şi jucătorii de câmp Raul Ciupe, Szilagy Szolt, Alin Raţiu, Emil Ducu Ninu, Adrian Popa II (reîmprumutat de la Dinamo Bucureşti), Adrian Borza sau Cătălin Dedu. Allte noutăţi, în afara celor de mai sus, sunt Ionuţ Târnăcop (fost la FC Bihor Oradea), Vasilică Cârstocea (ex-Viitorul Constanţa), Dan Săndulescu (de la CS Mioveni) şi olandezul Stuart Van Dotten, venit din prima ligă a Bulgariei, de la Etar Veliko Târnovo.

Meciul dintre Universitatea Cluj şi SC FC Petrolul Ploieşti a fost încredinţat unei brigăzi de arbitri formată din centralul Cristian Pavel Balaj (Baia Mare), care a condus, pe 1 iunie, finala Cupei României, dintre „lupi” şi CFR – o altă echipă din municipiul de pe Someş -, şi asistenţii Sebastian Gheorghe (Suceava) şi Dragoş Iliescu (Craiova), rezervă fiind desemnat braşoveanul Robert Dumitru. Din partea LPF, ca observator de joc, a fost delegat Romeo Paşcu, concitadin cu Dumitru, iar CCA l-a trimis la Cluj pe Nicolae Grigorescu să monitorizeze arbitrajul.