UM Plopeni şi Beretta au parafat colaborarea pentru producerea de armament

Daniel Dimache -

UM Plopeni şi Beretta au parafat colaborarea pentru producerea de armament

Vești foarte bune pentru una dintre cele mai importante fabrici de #armament din județul nostru!

Anunțul privitor la revigorarea industriei de apărare din județul Prahova, făcut încă de la începutul acestui an de către Niculae Badalau, ministrul Economiei, s-a concretizat, astăzi, prin semnarea memorandumului de înțelegere între reprezentanții Uzinei Mecanice Plopeni și ai renumitului producător italian de armament Beretta Holding.

Practic, în Plopeni, Prahova- locație aleasă de partenerul italian- industria de apărare românească va fabrica o nouă armă de asalt, de ultimă generaţie, la standarde NATO, în colaborare cu compania Beretta, începerea producţiei fiind preconizată în toamna acestui an. Producţia va fi valorificată atât pentru piaţa internă, cât şi pentru export, însă principalul beneficiar rămâne Armata Romană, obiectivul principal vizând repornirea industriei naţionale de apărare.

„Este un moment important pentru acest sector al economiei prahovene, care a trecut prin multe perioade dificile de-a lungul timpului. Este vorba despre revigorarea industriei de armament prahovene, recunoscută pentru producția de armament și exporturile importante de dinainte de 1990.

Pe acesta cale, îi felicit pe toţi cei implicaţi în scopul atingerii acestui obiectiv, le urez succes şi am încredere că înfiinţarea fabricii de arme de ultimă generaţie pe platforma Uzinei Mecanice Plopeni va întări din punct de vedere economic judeţul nostru.” – a declarat Bogdan Toader, preşdintele Consiliului Judeţean Prahova.