Un an fără profesorul Constantin Dobrescu. Dumnezeu să-l odihnească!

Daniel Dimache -

Un an fără profesorul Constantin Dobrescu. Dumnezeu să-l odihnească!

Familia îndurerată și cu un dor care nu poate trece niciodată, anunță că s-a scurs un an de la trecerea în neființă a profesorului Constantin Dobrescu, personalitate de anvergură a comunității locale ploieștene și a breslei istoricilor.

Constantin Dobrescu, dascăl cu vocație, doctor în istorie, director al Arhivelor Județene Prahova vreme de peste un deceniu, președinte al Fundației pentru Istoria Prahovei, o personalitate de anvergură a comunității locale ploieștene, autor a mii de articole și lucrări de specialitate, publicate în prestigioase reviste de istorie, dar și destinate publicului larg, prolific autor de carte, a plecat dintre noi mult prea devreme, pe 12 ianuarie 2020, la numai 70 de ani, neașteptat, într-o perioadă a vieții sale în care derula mai multe proiecte editoriale, având încă multe de spus și de făcut pe plan personal, dar și profesional.

Constantin Dobrescu a fost și un excelent comunicator, un om cu idei, cu mare putere de analiză și curajul propriilor opinii, unul dintre invitații preferați la emisiunile televizate ale semnatarului acestor rânduri.

Familia și prietenii, colegii, colaboratorii, elevii cărora le-a insuflat dragostea pentru istorie, cititorii lucrărilor sale, toți cei care îl regretă vor fi de acord că omul și profesionistul Constantin Dobrescu a știut să-și trăiască frumos și fructuos viața și să o umple de realizări dedicate întotdeauna celorlalți.

De aceea, Constantin Dobrescu a fost unic și de neînlocuit, chiar dacă o vorbă pe care o folosim noi, românii, spune că nimeni nu e de neînlocuit.

La un an de la trecerea în neființă a profesorului Constantin Dobrescu, ne rugăm să-și găsească locul și odihna în rândul celor drepți. 

Dumnezeu să-l ierte!