Un ardelean și un oltean, „lupi” de săptămâna viitoare? Rusu și Borța ar fi aproape de a semna cu FC Petrolul

Dragos Trestioreanu -

Un ardelean și un oltean, „lupi” de săptămâna viitoare? Rusu și Borța ar fi aproape de a semna cu FC Petrolul

Odată cu intrarea în noul an, 2019, dinspre FC Petrolul Ploiești au început să se mai audă informații și în ceea ce privesc sosirile, nu numai plecările. Chiart dacă, cele din urmă sunt departe de a se fi încheiat, speculându-se că ar mai urma câteva rezilieri de contracte, săptămâna viitoare! Dacă se știe deja despre despărțirile de Jeroen Lumu, Cristian Danci și Antonio Cruceru, de-acum s-a auzit despre posibilele transferuri ale lui Enriko Papa și Ianoș Brînză, albanezul și, respectiv, moldoveanul de peste Prut de la FC Botoșani. Însă, dacă în cazul lor se vorbește despre posibile achiziții, s-ar părea că în cel al fostului golgheter din eșalonul secund al actualei prim-divizionare FC Hermannstadt Sibiu, brașoveanul Bogdan Gheorghe Rusu, ca și al internaționalului „U 21” vâlcean Florin Borța, de la CSU Craiova, vom avea parte, curând, de… certitudini.

Probabilitatea unei veniri la echipa de pe „Ilie Oană” a lui Bogdan Rusu (foto lângă titlu, în dreapta; 28 de ani; 1,80 metri) nu este chiar una de dată recentă, încă din iarna trecută discutându-se, pe la… colțuri, despre așa ceva. Nu a fost să fie atunci, nu a fost nici în vară, dar, ca și în situația lui Claudiu Herea, mult vânat, în sezonul trecut, de clubul găzarilor până a fost și legitimat, mai mult ca sigur că mutarea lui Rusu la Ploiești se va consemna în prima parte a săptămânii viitoare. La fel cum se va întâmpla, se tot aude, și cu aceea a fundașului dreapta originar din Râmnicu Vâlcea, înalt de de 1,75 metri și născut în urmă cu 19 ani, Florin Borța (foto, în text). Interesant este că Borța ar fi al doilea june internațional achiziționat de Petrolul pe postul de apărător dreapta, după Adrian Rus, cel care a fost împrumutat imediat, vara trecută, la CS Afumați, în L3, iar acum, se pare că va fi direcționat spre SCM Gloria Buzău. Olteanul va face parte din categoria jucătorilor „U 21” ai Petrolului, dacă va fi și semnat săptămâna viitoare, urmând a fi contracandidatul ploieșteanului Alberto Olaru.

Dacă Rusu a bifat 12 meciuri dintre cele 21 oficiale din vară-toamnă-iarnă ale formației FC Hermannstadt, nou-promovată pe prima scenă, lăudându-se însă  doar cu două assisturi, motiv pentru care este posibil să și fi fost direcționat spre Ploiești, fie cu titlu definitiv, fie numai cu unul de împrumut, Borța a jucat de numai trei ori în cel dintâi eșalon, debutând în acest sezon și prinzând 247 de minute pe teren la trupa puternică a lui Devis Mangia, cea care a terminat anul pe ultima treaptă a podiumului. În vreme ce ardeleanul are trecute mai multe grupări în CV, printre care și… Astra Ploiești, tânărul fundaș de bandă a evoluat numai la CSU Craiova, începând cu juniorii acestui club, continuând cu formația secundă a sa, combatantă în L3 și adversară deja tradițională, în pauzele competiționale, a Petrolului, și terminând, reamintesc, cu prima echipă. Acum, rămâne de văzut dacă zvonurile tot mai intense vor căpăta și un contur real odată cu reluarea pregătirilor, de marți, 8 ianuarie 2019, ora 10.30, arena Ilie Oană, așa cum a sunat anunțul postat de team managerul Costel Ilie pe o rețea bine cunoscută de socializare.

Foto: www.ziarulprahova.ro și www.sportuldoljean.ro