Un bărbat a ajuns în arest după ce a incendiat un autoturism

Daniel Dimache -

Un bărbat a ajuns în arest după ce a incendiat un autoturism

La data de 13 octombrie, în jurul orei 01:30, polițiștii din cadrul Secției de Poliție nr. 1 Ploiești au fost sesizați despre faptul că, pe o stradă din municipiu, într-o zonă fără imobile, se află un autoturism cuprins de flăcări, fără ca în zonă să fie identificată vreo persoană.

Deplasați la fața locului, polițiștii au constatat faptul că aspectele sesizate se confirmă, în urma intervenției pompierilor incendiul fiind lichidat.

Din primele verificări efectuate a rezultat că autoturismul a fost incendiat și aparține unei societăți comerciale din județul Buzău, care efectuează transport de persoane în regim taxi.

În urma cooperării cu polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Buzău, aceștia au comunicat faptul că, în jurul orei 4.30, au primit un apel prin S.N.U.A.U. 112, de la o femeie domiciliată în municipiul Buzău, prin care aceasta sesiza faptul că se simte amenințată de tatăl cumnatei ei, care i-a trimis un mesaj prin care îi spunea că i-a incendiat autoturismul, în Ploiești.

Din verificări a rezultat că autoturismul în cauză îi fusese încredințat bărbatului, spre folosință, de către familia femeii, la data de 12 octombrie a.c.

În urma activităților investigative desfășurate în Ploiești, în mai puțin de o oră de la stabilirea situației de fapt, polițiștii Secției 1 au reușit identificarea și depistarea bărbatului, care a fost imobilizat și condus la sediul unității de poliție, în vederea audierii.

În baza probatoriului administrat, față de acesta a fost luată măsura reținerii pentru 24 de ore, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de amenințare și distrugere prin incendiere.

În urma verificărilor efectuate de către polițiștii din cadrul Biroului Rutier Ploiești, conducătorul autoturismului a fost identificat în persoana unui bărbat în vârstă de 44 de ani.

Bărbatul urmează să fie condus la sediul unității de poliție în vederea audierilor, pentru clarificarea tuturor împrejurărilor în care s-a produs accidentul rutier, și luarea măsurilor legale care se impun.