Un bloc cu bulină din Ploieşti va fi consolidat. Primăria a primit bani pentru proiectul tehnic

Redactia -

Un bloc cu bulină din Ploieşti va fi consolidat. Primăria a primit bani pentru proiectul tehnic

Municipiul Ploiesti a primit 80.000 de lei in vederea elaborarii proiectului pentru lucrarile de interventie la un bloc cu bulină din municipiu.

Este vorba despre obiectivul de investitii – bl. A4- situat in str. Tarnava nr.4 din Ploiesti. Municipalitatea transmite anual Consiliului Judetean Prahova programul pentru consolidarea blocurilor cu risc seismic din Ploiesti, iar de aici ajung la Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice conform OUG 20/1994.

Prin acest program s-au solicitat fonduri pentru 7 lucrări de proiectare consolidare risc sesismic si pentru lucrări de expertizare tehnică la 53 de blocuri din Ploiesti. Din cele 7 proiecte de consolidare transmise de municipiul Ploiesti a fost ales blocul A4, str. Tarnava nr. 4. Astfel, în cadrul Programului de actiuni pe anul 2014 privind proiectarea şi execuţia lucrărilor de intervenţie pentru reducerea riscului seismic la construcţiile cu destinaţia de locuinţă multietajate, încadrate prin raport de expertiză tehnică în clasa de risc seismic şi care prezintă pericol public a fost incheiat un contract de finantare intre MDRAP si Consiliul Judetean Prahova prin care a fost alocata suma de 80000 de lei in vederea elaborarii proiectului pentru lucrările de intervenţie la bl.A4, str. Tarnava nr. 4 din municipiul Ploieşti. Dupa rectificarea bugetară, în urma căreia banii vor fi prinşi în bugetul local, va avea loc licitaţia pentru atribuirea serviciului de proiectare.