Un bătrân a murit încercând să-şi înjunghie fiul

Redactia -

Un bătrân a murit încercând să-şi înjunghie fiul

La data de 28.10.2013, în jurul orei 22.20, un bărbat din Ploiești a apelat S.N.U.A.U. ”112” și a reclamat faptul că la domiciliul comun, tatăl său în vârstă de 75 ani provoacă scandal şi este înarmat cu un cuţit.

La faţa locului s-a deplasat iniţial o patrulă de poliție care a constatat că bărbatul în vârstă de 75 de ani era decedat în camera sa, prezentând o plagă înjunghiată în zona coapsei drepte. În aceste condiţii, la faţa locului s-a deplasat echipă operativă complexă, care a demarat cercetările sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Prahova.

Cu ocazia cercetărilor efectuate a rezultat că în locuința respectivă locuiesc în camere separate, decedatul și cei trei copii ai acestuia. Din cauza consumului zilnic, exagerat, de alcool, precum şi al comportamentului său conflictual, bărbatul decedat nu era în relaţii apropiate cu niciunul dintre fiii săi.

În seara de 28.10.2013, în jurul orei 22.10, pe fondul consumului exagerat de alcool, bărbatul decedat a provocat scandal la domiciliu, împrejurare în care unul dintre copii a ieşit din camera sa şi a mers la el pentru a-i cere să înceteze.

Bărbatul în vârstă de 75 de ani a intenţionat să iasă din cameră cu un cuţit în mână, pentru a-l agresa pe fiul său, împrejurare în care acesta i-a prins braţul şi l-a tras puternic în jos, pentru a scăpa cuţitul din mână, însă vârful cuţitului a intrat în coapsa dreaptă a victimei. Plaga provocată a sângerat abundent și a condus la decesul tatălui.

Cercetările sunt continuate de Parchetul de pe lângă Tribunalul Prahova sub aspectul săvârșirii infracţiunii de omor calificat, în vederea clarificării cu exactitate a împrejurărilor în care s-a produs incidentul și luării măsurilor legale.