Un bătrân de 87 de ani, dus de nas de doi escroci a rămas fără toţi banii din casă

Redactia -

Un bătrân de 87 de ani, dus de nas de doi escroci a rămas fără toţi banii din casă

Un ploieştean în vârstă de 87 de ani, a reclamat ieri poliţiştilor Secţiei 3 Ploieşti faptul că în timp ce se afla pe str. Mărăşeşti a fost acostat de două persoane necunoscute, bărbat şi femeie, care sub pretextul că sunt reprezentanţi ai unei firme de întrajutorare din spaţiul Uniunii Europene, l-au determinat să le înmâneze suma de 1400 lei. Din primele cercetări efectuate de poliţişti a rezultat faptul că reclamantul se deplasa pe stradă însoţit de soţia sa, în momentul în care au fost abordaţi de două persoane necunoscute. Cei doi suspecţi le-au adus la cunoştinţă faptul că sunt reprezentanţi ai unei firme de întrajutorare a bătrânilor din spaţiul Uniunii Europene, şi că pot oferi ca ajutor dublul sumei de bani pe care cei doi soţi pot demonstra că o deţin. 

 

Încântaţi de oferta propusă, reclamanţii au mers la domiciliu de unde au luat suma de 1400 lei, pe care au înmânat-o suspecţilor împreună cu un cupon de pensie.

După primirea banilor, unul dintre supecţi a spus că se deplasează la sediul fundaţiei pentru a aduce „ajutorul”, iar celălalt că trebuie să-şi administreze un medicament, şi s-au făcut nevăzuţi.

 

Semnalmentele celor doi suspecţi sunt :

– bărbat, având vârsta de aproximativ 35-37 ani ;

– 1,65 m înălţime ;

– ten deschis, faţă rotundă, păr şaten tuns scurt ;

– constituţie atletică ;

– era îmbrăcat cu pantaloni de culoare neagră şi geacă din imitaţie de piele culoare maro.

 – Femeie, având vârsta de aproximativ 35 ani ;

– 1,60 m înălţime ;

– ten deschis, păr negru tuns scurt ;

– constituţie atletică ;

– era îmbrăcată cu geacă de culoare neagră şi pantaloni de culoare neagră .

 

Inspectoratul Judeţean de Poliţie Prahova sfătuieşte cetăţenii să nu se încreadă în persoane necunoscute care oferă astfel de ajutoare. În momentul în care sunt abordaţi de astfel de “binevoitori”, sau au cunoştinţă despre comiterea unor astfel de fapte, cetăţenii sunt rugaţi să contacteze de îndată cea mai apropiată unitate de poliţie, sau să apeleze numărul unic de urgenţă “112” !