Un cadru medical de la Spitalul Sanconfind Câmpina, infectat cu coronavirus

Daniel Dimache -

Un cadru medical de la Spitalul Sanconfind Câmpina, infectat cu coronavirus

SC Centru Medical Sanconfind SRL se confruntă în mod direct cu pandemia de coronavirus. În concordanță cu prevederile Regulamentului General privind protecția datelor cu caracter Personal (GDPR), va informăm că în cursul zilei de ieri, a fost confirmată infecția cu coronavirus a unui cadru medical. Imediat ce s-a comunicat rezultatul, conducerea Sanconfind, în colaborare cu DSP Prahova a efectuat, în aceeași zi, anchetă epidemiologică. Conform metodologiei naționale, au fost identificați contactii apropiați și au intrat în izolare pentru 14 zile de la dată contactului direct cu persoană infectată.

Dintre contacti, 3 persoane sunt simptomatice și acestora li se efectuează testul RT-PCR. De precizat că în urmă anchetei epidemiologice nu s-a putut identifica sursă infectării medicului în cauza. Sanconfind are comandate 300 de teste rapide pentru testarea angajaților și se va trece la evaluarea serologica periodică a acestora prin identificarea IgG și IgM anti SARS-CoV-2. Astfel vom cunoaște cine a trecut asimptomatic prin infecție. Această evaluare nu substituție metodologia națională de indicație de testare prin RT-PCR pentru persoanele simptomatice.

Tot etajul pe care funcționează secția de obstetrică-ginecologie, neonatologia și AȚI, spații, echipamente, suprafețe, cazarmament, vor face obiectul unei ample acțiuni de igienizare și dezinfecție, conform standardelor internaționale existente și a celor conexe pandemiei. De altfel, unitatea noastră, acreditată de ANMCS cu nivelul ÎI de încredere, (având 83.64% din indicatorii de evaluare îndepliniți), se conformează și chiar excelează cu privire la criteriile de siguranță: circuite funcționale corecte, 7 lifturi, echipamente de diagnostic și tratament, filtre Hepa, în spațiile cu risc crescut ( AȚI, blocul operator, sterilizare).

Restul activităților din Sanconfind se desfășoară normal în: laborator de analize, imagistică medicală, cabinete medicale de specialitate (inclusiv neurologie, ortopedie, diabet, pediatrie, morfologii fetale), call center, sterilizare, recepții, recuperare medicală, în funcție de pacienții care vin pentru tratament.

Asigurăm, atât personalul medical cât și pacienții/clienții noștri că nu există risc de răspândire a infecției virale, având în vedere curățenia existența și măsurile suplimentare luate după declararea stării de urgență: filtru la accesul în unitate, dezinfecție încălțăminte, dezinfecție mâini, evaluare conform metodologiei, măsurarea temperaturii, folosirea de măști de unică folosință și/sau reutilizabile, mănuși de protecție, halate de protecție, vizier, după caz, restricționarea mișcării personalului în zona în care este angajat, pe baza cartelei magnetice de acces.

În funcție de starea de sănătate a contactilor direcți, izolați la domiciliu în aceste zile și de contextul transmiterii comunitare, care nu poate fi ignorat, secția obstetrică- ginecologie își va relua activitatea începând cu 6 aprilie 2020.

Centrul Medical Sanconfind