Un cunoscut activist civic prahovean a avut un sfârșit tragic. Dumnezeu să-l odihnească!

Daniel Dimache -

Un cunoscut activist civic prahovean a avut un sfârșit tragic. Dumnezeu să-l odihnească!

Un cunoscut activist civic din zona Văii Cricovului, Costică Nicolae, a trecut în neființă, lăsându-i îndurerați nu numai pe membrii familiei și prieteni, dar și sute și sute de oameni pe care i-a ajutat direct, prin acte de binefacere dar și prin acțiunile sale în folosul comunității.

De loc din Urlați, Costică Nicolae era un om al cărui rol în această lume a fost să se pună în slujba aproapelui, mai ales a celor aflați în dificultate. Prin Asociația G.I.C.U. (Asociația de Inițiativă Comunitară Urlați) a avut multe acțiuni atât în arealul orașului natal, al Văii Cricovului, dar depășind cu mult granițele acestei zone, dar și a județului.

Miercuri, 17 august, Costică Nicolae a pornit, împreună cu doi voluntari, pe râul Ialomița, într-o acțiune civică, prin Asociația G.I.C.U., pe care o efectua periodic pentru curățarea cursurilor de apă. Acțiunea presupunea colectarea mecanică a pet-urilor oprite într-un dispozitiv mecanic, un fel de năvod. Altădată operația era efectuată cu mai mulți oameni, acum, însă, nu s-au găsit alte forțe. În timpul acestei operațiuni, activistul civic a dispărut în apele râului, probabil luat de curenții formați într-un ochi de apă.

A început o căutare acerbă care a necesitat multe forțe și timp. Trupul fără viață a lui Costică Nicolae a fost găsit joi seară, de scafandrii de la ISU și adus, o zi mai târziu, acasă, la Urlați, orașul pe care l-a slujit și l-a iubit atât de tare.

Scriem acest articol și pentru a repara o nedreptate morală față de cel pe care comunicatele de presă seci ale unor instituții ale statului l-au denumit ”bărbatul înecat în timp ce strângea pet-uri”, iar pe care noi îl numim omul minunat căzut la datorie, în timp ce slujea comunitatea.

 

Redăm mesajul publicat în InfoCric, pagina de Facebook pe care Costică Nicolae și Asociația G.I.C.U. o foloseau pentru a ține legătura cu comunitatea locală:

Drum lin, OM minunat!!🙏🙏🙏

O veste cutremurătoare am aflat în aceasta dimineața…Prietenul nostru bun, inimos și sufletist, Costică Nicolae ne-a părăsit!! Mult, mult prea devreme..😪😪😪A ales sa plece dintre noi asa cum ii plăcea lui cel mai mult, ajutând comunitatea și în slujba ideilor sale care îi călăuzeau activitatea la GIC Urlați- asociația pe care el a clădit o cu mare truda, devotament și pasiune și prin intermediul căreia a făcut mult bine oamenilor necăjiți sau aflați în suferință!!
Durerea este prea mare pentru a exprima acum tot ce simțim în aceste momente…
Gândurile noastre se îndreaptă și către familia indurerata si greu incercata, pentru care Costică a reprezentat un model de soț, tata, prieten..
Dumnezeu sa ti lumineze calea, OM frumos și minunat, și sa te așeze lângă cei drepți acolo unde îți este locul!!
Adio, prieten drag! Te vom iubi si pretui de a pururi!!🙏🙏🙏