Un demisionar recent din Comitetul Director al Petrolului rămâne și pe mai departe… sponsor al CCJ al clubului găzarilor! Suma lunară nu-i prea mare, numai că alții se pare că nu s-au gândit deloc să aibă vreo inițiativă similară!

Dragos Trestioreanu -

Un demisionar recent din Comitetul Director al Petrolului rămâne și pe mai departe… sponsor al CCJ al clubului găzarilor! Suma lunară nu-i prea mare, numai că alții se pare că nu s-au gândit deloc să aibă vreo inițiativă similară!

Scriam, în această săptămână, despre demisia unuia dintre membrii fondatori ai AS Petrolul ’52 prezent în comitetul director al acesteia, Constantin Ștefan, acesta oferind atunci câteva explicații pentru gestul lui. Acum, a venit rândul de a face public un gest al lui Ștefan, fost căpitan al Petrolului cel original, acesta nedorind să fie cunoscut totuși vreodată. Dar, l-am aflat printr-un noroc, să zic așa. Despre ce ar fi vorba? Nici mai mult, nici mai puțin că demisionarul este, și va fi și după demisie, un… sponsor al Centrului de Copii și Juniori (Academia de Copii și Juniori, cum e la modă a se spune de la o vreme!) al ACS Petrolul ’52 Ploiești, așa cum a devenit AS Petrolul ’52, la un moment dat! Cum a fost posibil?

Când actualul club a avut nevoie, pentru sezonul în curs, de licențierea la Liga a II-a, pentru a se crește punctajul, a apelat la foști fotbaliști sau antrenori ai Petrolului, membri fondatori sau nu ai asociației fostelor glorii, așa cum era denumită generic. De ce la ei? În discuție au intrat cei care dețineau licența PRO sau A, pentru a fi cooptați în cadrul centrului de copii și juniori. Printre ei, Victor Roșca (licența PRO), devenit tehnicianul echipei de juniori „U 19”, din Liga Elitelor, dar nu era membru fondator, Ion Cojocaru, alias „Coco”, și… Constantin Ștefan, zis „Chibrit”, ultimii doi fiind membri fondatori. Cel din urmă ar fi solicitat astfel conducerii clubului ca remunerația sa, de 500 de lei/luna, să fie donată – în urma întocmirii, semnării și parafării unui contract oficial – în folosul copiilor și juniorilor Petrolului. Surse bine informate, care ne-au oferit și dovezi palpabile în acest sens (vezi facsimile), susțin că Ștefan ar fi spus că, deși nu e vorba despre bani mulți, orice ajutor, cât de mic, ar fi de bun augur pentru viitorul clubului „lupilor”! Astfel, oferă trimestrial suma de 1.500 de lei, chitanța din fotografie dovedind că aceasta este realitatea, totul fiind consemnat în actul oficial prezentat în acest text.

Mai mult, deși a demisionat din Consiliul Director al ACS Petrolul ’52, ex-căpitanul găzarilor ar fi afirmat că decizia lui nu are nicio legătură cu donația, urmând a continua pe aceeași linie, adică a dona la fiecare trei luni 1.500 de lei pentru „academie”. Asta deși ar avea – spun același surse – o nedumerire, neoferind însă și detalii în plus asupra persoanei în cauză. S-ar referi, pe cale de consecință, la un salariu de 4.000 de lei/lunar oferit de club unui anumit angajat, deși antrenorii de la CCJ, care fac „zi lumină” cu tinerii jucători, în opinia lui Ștefan, ar primi o remunerație numai la jumătate! Cum nu s-au oferit detalii, rămâne ca situația, dacă și există în fapt, să fie lămurită – și rezolvată – între „părțile” în cauză.

În altă ordine de idei, intenționând să demisioneze și el din același organism, urmașul lui Mircea Dridea în CD, mai precis Haralambie Ion, cel despre care se afirmă că ar avea deja scris actul oficial, ar fi amânat, din motive familiale delicate, depunerea acestuia, de miercuri, 16 decembrie 2020, pentru vineri, 18 decembrie a.c. Dar, se spune că a rămas ferm decis să renunțe la prezența sa în Comitetul Director al ACS Petrolul. În plus, se mai zvonește și că ar putea fi urmat, în curând, și de Cojocaru și chiar de Mircea Dridea, dar nu numai, dintre fostele glorii! Iar Constantin Ștefan ar fi zis, spun aceleași surse, că membrii fondatori ai ACS Petrolul ’52 Ploiești nu vor accepta niciodată „să se lase călcate în picioare”, nefiind ascultate în luarea deciziilor, acuzând chiar că sunt pregătite deja persoane care să le ia locul în CD! Situație în care, dintre membrii fondatori mai există două persoane acum în club și s-ar putea ca, până la urmă, să se retragă și acestea, demisiile dorindu-se a fi un semnal de alarmă în privința ignorării fostelor glorii în, repet, procesul decizional de la club, plus alte hotărâri care le-au surprins neplăcut pe cele din urmă!

În altă ordine de idei, pe acest fond de scandal mocnit, președintele executiv al Petrolului, Costel Lazăr, l-a prezentat azi, oficial, pe Silviu Pană, ca prim transfer al „lupilor” din pauza de iarnă. Despre Pană, un mijlocaș central executant de faze fixe și șuter de la distanță, se speculează că ar fi fost cererea expresă a lui Viorel Moldovan, odată ce jucătorul, cu multe meciuri în Liga 1 în CV, a fost dat afară de la colega de întrecere din L2, Turris Oltul Turnu Măgurele. Rămâne de văzut în locul cui va intra Silviu Pană, fiind greu de crezut că Moldovan l-a cerut ca om de schimb. Nir Lax sau Salifu Amidu? Asta în condițiile în care tehnicianul anunțase deja că se vor aduce, de data aceasta, fotbaliști români. Altfel, în urmă cu nouă ani, actualul petrolist s-a operat pe cord, fiind suferind al sindromului WPW, ceea ce a necesitat o ablație la clinica de profil din Timișoara. Ablații au mai suferit și Florin Gardoș, acum la Academica Clinceni, și mai de curând un alt fost internațional, George Țucudean, cel care s-a și retras din fotbal la nici 30 de ani, ultima oară fiind golgheterul intern și extern al triplei campioane din ultimii tot atâția ani, CFR Cluj.