Un derbi prahovean de Liga a III-a s-a terminat cu nervi mari!

Redactia -

Un derbi prahovean de Liga a III-a s-a terminat cu nervi mari!

Conpet Ploieşti şi Unirea Câmpina, cele două echipe prahovene de fotbal din Seria a VI-a a Ligii a III-a caree nu au niciun fel de probleme în privinţa promovării, au oferit vineri, 19 aprilie 2013, pe arena de la Strejnic, un derbi local cu nerv, dar şi prea mulţi nervi, îndeobşte pe final. Oaspeţii au fost mai periculoşi, încă de la început, la buturile lui Adrian Bica, dar fie pripeala, fie limitele valorice individuale au condus la ratarea unor oportunităţi bune de gol. Cum nici gazdele nu au fost mai inspirate în ofensivă, asistenţei de pe arena de lângă aerodrom i s-a oferit un meci căruia i-a lipsit elementul atractiv – golul. Mai aproape de reuşită a fost străinul din efectivul Unirii, Mamadou Camara, masivul şi destul de înzestratul vârf al atacului Unirii trimiţând cu capul, în minutul 31, la încheietura din dreapta a barelor porţii Conpetului, după un corner executat de Cosmin Dobrinoiu, pe colţul lung. Până la finele reprizei, tot câmpinenii i-au mai pus probleme lui Ad. Bica, goal-keeper-ul echipei antrenate de către Florin Pârvu, un tehnician foarte surescitat pe tot parcursul întâlnirii, rezolvând în doi timpi şutul pe lângă zid al lui Daniel Şandru (38), dintr-o lovitură liberă de la 25 de metri, din poziţie centrală.

La reluare, Dobrinoiu (51) a ratat ocazia partidei, după ce l-a driblat scurt, pe stânga, la 14 metri de buturile ploieştenilor, pe Constantin Muşea, dar s-a speriat apoi, deşi a rămas singur, şi a trimis, în diagonală, destul de mult pe lângă colţul opus. Abia atunci s-a trezit şi trupa gazdă să pericliteze mai serios poarta lui Ion Anghelache, celălalt străin de pe teren, Paul Abba, renunţând la postura de realizator, în favoarea celei de responsabil cu assist-urile, pasa lui spre Cătălin Vlad, pe dreapta, fiind continuată de fosta extremă a Chimiei Brazi cu un dribling scurt în faţa ex-conpetistului Ştefan Stanca, urmat însă de un şut cam „moale”, la colţul din stânga, de la 18 metri, mingea fiind reţinută astfel uşor de Anghelache. Intrat cu ambiţie pe teren, Andrei Ştefan (68) a pivotat în careul mare advers şi, la prima atingere de balon, a şutat puţin pe lângă buturile Unirii. Ulterior, oaspeţii au bifat ultima lor ocazie de a marca, la lovitura liberă din lateral dreapta a lui Dobrinoiu, căpitanul Şandru (72) punând capul, la 10 metri, dar mingea a trecut, lobată, peste transversală, spre colţul lung. Aproape imediat a venit şi replica gazdelor, acelaşi Abba mai punându-i o minge bună pe dreapta lui Vlad, cel care a şutat atunci în cross, de la 12 metri, şi portarul Unirii a prins mingea în urma unui plonjon spectaculos. Iar când meciul se îndrepta spre o remiză albă, a apărut o fază care a „aruncat în aer” toată banca de rezerve a Conpetului! S-a executat o lovitură de la colţul terenului, de pe dreapta, fundaşii centrali ai gaydelor, Darius Badea şi Gabriel Frâncu (la minge; Foto: Daniel Cosarek), au încercat să lovească balonul cu capul, dar nu au reuşit, staff-ul tehnic al gazdelor acuzând că, ulterior, mingea l-ar fi lovit în mână pe Camara, aflat în faţa careului mic, retras pentru a ajuta defenisva. Din cauza rapidităţii fazei, din tribună nu s-a sesizat dacă africanul ar fi atins sau nu mingea. Dacă a atins-o într-adevăr, atunci trebuia dictată lovitură de la „11 metri”, braţul fiind departe de corp. În ciuda protestelor mai mult ale celor din spaţiul tehnic, arbitrul nu a arătat punctul cu var, preferând să lase jocul să continue. Apoi, enervat de reacţia antrenorului secund al Conptului. Gheorghe Bărbuceanu, centralul Marius Naidin l-a trimis pe acesta în tribună, în minutul 90+2! Derbiul s-a încheiat pe acest fond de nervozitate maximă, chiar dacă rezultatul final a fost unul echitabil. Deşi fără vreo miză, doar orgoliul unui meci între două echiupe locale fiind în joc, ambiţia celor de la Conpet de a se impune a plăcut mai ales în perspectiva… sezonului viitor, când – dacă vor avea aceeaşi ambiţie de a câştiga – vor putea ataca primul loc şi, implicit, promovarea în Liga a II-a. La fel o poate face şi Unirea Câmpina, mult mai bună în această confruntare decât în prima oficială din acest an, atunci când i-a rezistat mai greu liderului la zi, Fortuna Brazi.

CONPET: Ad. Bica 6.5 – Muşea 5.5, D. Badea (cpt) 6.5, Frâncu 6.5, C. Munteanu 6 – Pripu 6 (61 – R. Catană 6), G. Petre 6 – C. Vlad 6.5, R. Huza 6.5 (67 – A. Ştefan 6), D. Gheorghe 5.5 (86 – M. Jipa) – Abba 6.5. Antrenor: Florin Pârvu.

UNIREA: Anghelache 7 – I. Dumitru 6, Al. Lungu 7, D. Şandru (cpt) 7.5, Şt. Stanca 5.5 – V. Savu 5.5 – Stăncescu 6 (58 – Băcioiu 5; 79 – Ruptureanu), Maria 6, Dobrinoiu 6.5 – Şaucă 5.5 (46 – Liuba 5; 85 – Ed. Bica), Camara 7. Antrenor: Florin Stăncioiu.

Au arbitrat: Marius Naidin 6.5 (Piteşti) – Mihai Marian Ionescu 7 (Suseni-Argeş) şi Şerban State 7 (Piteşti).

Observatori: Constantin Mara (Predeal), pentru joc, şi Ioan Floricel (Braşov), pentru arbitraj.

Cartonaşe galbene: Abba (15), Al. Lungu (47), Maria (53), D. Badea (63), I. Dumitru (73), Anghelache (90), V. Savu (90+1).

Tehnicianul echipei din Câmpina a oferit momente inedite, atunci când i-a schimbat, după 40, respectiv 21 de minute, pe doi jucători pe care-i trimisese din postura de rezerve pe teren, Marian Liuba şi Andrei Băcioiu, semn că a fost nemulţimit de jocul lor într-atît, încât nu s-a ferit să-i atenţioneze în cel mai dur mod posibil! Tot în etapa de vineri, principala contracandidată a Fortunei Brazi, Unirea Tărlungeni, a dispus la Piteşti, de SCM Argeşul, cu scorul de 1-0, prin golul lui Flaviu Iaru, din minutul 46, la o săptămână după ce prahovenii scoseseră pe arena Nicolae Dobrin 2 doar un rezultat de egalitate: 1-1. Braşovenii au două meciuri mai puţin disputate, iar pe 26 aprilie 2013 vor veni pe „Astra” pentru marele derbi al Seriei a VI-a din Liga a III-a, un succes al Fortunei, atunci, putând rezolva, aproape decisiv, accederea în eşalonul secund.