Un dosar penal și interdicție la meciuri de fotbal timp de un an pentru 4 fani petroliști, după meciul cu Sespsy

Daniel Dimache -

Un dosar penal și interdicție la meciuri de fotbal timp de un an pentru 4 fani petroliști, după meciul cu Sespsy

 

Comunicat de presă, Gruparea de Jandarmi Mobilă ”Matei Basarab” Ploiești:

 

”Urmare a  măsurilor de ordine adoptate în data de 20.10.2022 la Stadionul „Ilie Oană” din Ploiești, cu ocazia disputării partidei de fotbal dintre echipele FC Petrolul Ploiești și ACS Sepsy OSK Sfântul Gheorghe, pe timpul afluirii la stadion, în zona porții de acces nr. 1, a izbucnit un conflict spontan între mai mulți suporteri ai echipei gazdă, jandarmii intervenind operativ și stopând activitatea antisocială, procedând la măsuri legale, de identificare și control corporal, în vederea tragerii la răspundere contravențională.

Pe timpul verificărilor, asupra uneia dintre persoanele implicate în scandal a fost găsit un cuțit, care, potrivit legii, este armă albă interzisă la deținere, la manifestări sportive ce implică aglomerări de persoane. Celui în cauză i-au fost întocmite acte de sesizare a organelor de cercetare penală pentru infracțiunea prevăzută la art.  372 Cod Penal, respectiv pentru portul fără drept de obiecte periculoase, persoana în cauză, corpul delict și actele întocmite fiind predate lucrătorilor Poliției Municipale Ploiești, pentru continuarea verificărilor.

În același context au mai fost sancționate contravențional la regimul Legii nr. 4/2008 privind prevenirea şi combaterea violenţei cu ocazia competiţiilor şi a jocurilor sportive, 5 persoane care au  au adresat injurii forțelor de ordine ori care au provocat și participat la scandal, valoarea totala a amenzilor fiind de de 3200 lei,  în 4 dintre aceste situații aplicându-se și pedeapsa contravențională complementară, de interzicere a accesului la meciuri de fotbal pentru o perioadă de un an.

Nu au fost alte incidente de natură să pună în pericol siguranța publică la acest eveniment.

În continuare se fac verificări pentru identificarea tuturor celor care au încălcat normele legale în vigoare, în vederea luării măsurilor ce se impun.

Compartimentul Informare, Relaţii Publice şi cu Publicul.”

Foto: Gruparea de Jandarmi Mobilă ”Matei Basarab” Ploiești