Un duel de… 9 din 9 pentru FC Petrolul, în Liga a III-a. Are forță Aninoasa să se împotrivească?

Dragos Trestioreanu -

Un duel de… 9 din 9 pentru FC Petrolul, în Liga a III-a. Are forță Aninoasa să se împotrivească?

Din punct de vedere statistic, FC Petrolul are un debut de sezon 2017-2018 cât se poate de bun, mai precis patru meciuri oficiale și tot atâtea victorii! Două în campionatul Seriei a III-a a Ligii a III-a, 3-1 cu Viitorul Domnești și 1-0 la Sporting Roșiorii de Vede, respectiv cele din Cupa României: 8-1 la Regal Sport „Ferdinand I” și  2-0 cu Urban Titu. Eliminând din calcul duelul cu „puștii” din capitala țării, celelalte confruntări oficiale au fost în compania unor colege de eșalon și serie. Partide soldate – repet – cu trei succese, șase goluri marcate și doar unul singur primit. Un bilanț foarte bun pentru o nou-promovată, care a mai procedat, în inter-sezon, la o restructurare semnificativă de lot, aducând nu mai puțin de 11 fotbaliști noi. O echipă întreagă! Dintre nou-veniți, patru sunt „U 19”. Între timp, după cum se știe deja, cu unul dintre seniorii semnați în vară, Alexandru Vagner, s-a parafat rezilierea amiabilă a contractului. Chiar dacă la capitolul omogenizare și, mai ales, la componența primului „11” mai este de lucrat, cifrele sunt exact cele dorite. Adică, maximum posibil! Cu o anumită doză de răbdare, în timp se va ajunge și la acel spectacol în iarbă, pe care încă de pe acum și-l doresc, cu orice chip, unii dintre suporteri.

Astăzi, 7 septembrie 2017, de la ora 19.00, petroliștii vor da startul și al celui de-al treilea joc din campionat. Adversara le va fi cunoscută, fiind unul dintre partenerii din meciurile-test ale perioadei pre-competiționale de vară, FC Aninoasa. O echipă care a scos un 2-2 pe propriul teren cu „galben-albaștrii”, după ce, de la meciul oficial din Liga a IV-a al „lupilor”, de la AFC Bănești-Urleta, „galben-albaștrii” nu mai fuseseră conduși la două goluri diferență. A fost, atunci, 0-2, la un moment dat, așa cum a fost și la pauză, în amicalul de la Aninoasa. Formația dâmbovițeană este pregătită de către un manager, Cristian Bălașa, binecunoscut și ca fost fotbalist important, și acum și ca… părinte al lui Mihai Bălașa, apărător central al FCSB-ului. Bălașa senior face echipă tehnică cu principalul Haralambie Becheanu și secundul Răzvan Toboșaru, ambii concitadini ai săi din Târgoviște, cu mențiunea că cel din urmă a îmbrăcat, cândva, echipamentul galben-albastru și a fost unul dintre oamenii de gol al ploieștenilor. Adversarii de azi ai Petrolului nu au nume sonore, dar alcătuiesc o echipă ce poate pune probleme și pe teren străin, fiind astfel de luat în seamă. În special pentru că vine la Ploiești cu cifra… 0 pe coloana punctelor! Miza este însă mare și pentru petroliști: menținerea în plutonul echipelor cu maximum de puncte în acest sezon al Seriei a III-a, două din Teleorman, liderul la golaveraj FCM Alexandria, și Voința Turnu Măgurele (fostă Saelele) și una din Ilfov, CS Tunari, viitoarea adversară a ploieștenilor din etapa a IV-a, de la Buftea. După două runde, trupa din Dâmbovița ocupă locul al XI-lea, primul de deasupra liniei formațiilor cu mari griji, adică evitarea retrogradării. Dar este prematur de a vorbi acum despre așa ceva Aninoasa a marcat doar de două ori până acum, în partidele oficiale, adică cât îi înscrisese Petrolului, în acel amical, în primul mitan, și a primit cinci goluri, mai mult de dublu decât atunci. Ce se va întâmpla astăzi vom vedea în timpul nocturnei, meciul fiind programat joia, deoarece marți, pe 12, se va combate în Cupa României, tot acasă, cu o altă colegă de eșalon și serie, Flacăra Moreni, iar vineri, 15 septembrie, cum scriam mai sus, la Buftea, în compania trupei de la CS Tunari.

Pentru disputa cu FC Aninoasa, Octavian Grigore, Ciprian Pura și Gheorghe Liliac au optat pentru… continuitate, alegând același efectiv de 18 fotbaliști din partida de la Roșiori, cu Sporting. Asta înseamnă că, în raport, delegatul Costel Ilie va transcrie numele portarilor Bolboașă și Botezan („U 19”) și a jucătorilor de câmp Catană, Olaru („U 19”), Prunescu (care va fi iar căpitan), Frâncu, Velisar („U 19”), Antoche, Puchea, Chindriș, Lambru („U 19”), Popescu, Păun, Șaim-Alexandru („U19”), Ciocâlteu, Arnăutu, Vintilă și Stănescu. În tribună vor urca apărătorul buturilor Marinică, Nițescu, Dumitru și Țicu (toți trei „U 19”), în urma unei decizii tehnice, Tudor și Gheorghe (ambii accidentați) și Chiriță (probleme personale, care l-au mai reținut de la porgramul de pregătire). Nu ar fi exclus astfel ca Tavi Grigore să meargă din nou pe ofensivul 1-4-3-3 folosit la Roșiorii de Vede și să înceapă jocul chiar cu același prim „11” folosit acolo. De subliniat că, din lotul de 18 de azi, unul dintre golgheterii din sezonul trecut al Ligii a IV-a, Stănescu, nu a prins nici măcar o secundă în cele patru dispute oficiale de până acum, situație în care se mai află doar cel de-al treilea portar din efectiv, junele Botezan! Dar, cine știe?, poate că fotbalistul care poartă numărul 27 va reveni azi în echipă.

Comisia Centrală de Arbitri a delegat un trio argeșean la confruntarea dintre FC Petrolul și FC Aninoasa, compus din centralul Marius Naidin, din Pitești, și asistenții Marian Mihai Ionescu (Suseni) și Lucian Tănase, (tot din Pitești). Ei vor monitorizați pe întreaga durată a meciului de un fost cavaler al fluierului, Mugurel Vădan (București), cu ochii pe organizatori urmând a fi tot un bucureștean – Victor Radu.

Foto: FC Petrolul Facebook Official