Un ex-fotbalist ploieștean, din L4 și L3, al noului Petrolul a semnat un contract cu o urmașă a unei foste echipe din grupele Ligii Campionilor!

Dragos Trestioreanu -

Un ex-fotbalist ploieștean, din L4 și L3, al noului Petrolul a semnat un contract cu o urmașă a unei foste echipe din grupele Ligii Campionilor!

A debutat la AS Petrolul ’52 Ploiești, la câteva etape bune după ce noua echipă a găzarilor, urmașa defunctei SC FC  Petrolul Ploiești, debutase în campionatul Ligii A Prahova. A trebuit să aștepte mai mult timp până să îmbrace echipamentul galben-albastru, iar asta deoarece avea de ispășit o perioadă mai lungă de suspendare din perioada când activase în Liga a III-a, la CS Ștefănești. Ba mai mult, avea de achitat, tot de-atunci, și o penalizare materială pe măsură. Ajutat de clubul găzarilor s-o plătească, Georgian Păun, căci despre el este vorba, a jucat, pentru o vreme, fără bani. Și a făcut-o bine, chiar și așa. A fost titular incontestabil din momentul în care a intrat prima oară pe teren, pentru Petrolul, după atâtea etape de stat pe tușă, a devenit repede unul dintre golgheterii formației din L4 și i-a încântat pe suporteri cu execuțiile sale tehnice inconfundabile, cei din urmă iubindu-l mult! A continuat la ACS Petrolul ’52, noua denumire a CIS-ului echipei ploieștene, în scriptele FRF, în L3, fiind FC Petrolul, dar nu știu de ce relațiile dintre el și conducere au devenit tot mai reci. Drept urmare, a fost tot mai puțin folosit, iar la finele sezonului nu i s-a mai prelungit contractul avut cu noul Petrolul!

Nu a stat însă mult pe bară și a găsit un angajament la Suporter Club Farul Constanța, alături de ex-„lupii” Raul Avram și Paul Antoche. Dar resursele materiale ale clubului s-au terminat cam repede. Numai implicarea fostului internațional Ciprian Marica a ținut clubul pe linia de plutire, în Liga a II-a, eșalon în care promovase și fosta-i echipă. S-a remarcat și la Farul prin reușite de mare spectacol, văzute de toată țara, în meciurile televizate live de către televiziunile deținătoare ale drepturilor TV, fiind adulat de fani, ca și la Petrolul! Însă, ca și în orașul natal, lui Păun i s-a făcut o nedreptate și a urmat astfel despărțirea lui de Farul. În căutare de echipă prin zona Constanței, deoarece intenționa ca, prin căsătorie, să se stabilească acolo definitiv, Georgian a găsit un club din al treilea eșalon. Unul care – îmi spunea el, atunci – i-a oferit condiții la nivel de L2, chiar. Puțin mai înainte, fusese în scurte discuții, până să ajungă la CSM Medgidia, și cu singura grupare prahoveană din L3 de la acea vreme, CS Blejoi, dar intenția lui, repet, era să rămână la o echipă dobrogeană. A avut un debut apreciat și la Medgidia, a jucat pe unul dintre stadioanele grozave de dinainte de 1989, a marcat destul și a evoluat evoluții apreciate, în tur. Din retur s-a jucat numai o singură etapă, după cum se știe, deja, și apoi s-a oprit campionatul, pentru ca, finalmente, să fie „înghețat”! Ulterior, CSM Medgidia s-a… desființat! Deci, iar ghinion pentru talentatul fotbalist ploieștean care va împlini curând, pe 24 octombrie mai exact, vârsta de 35 de ani!

În această seară, din fericire pentru el, fiind liber de contract, a reușit să își pună apostila pe un nou angajament, tot la Liga a III-a, la urmașa unui club care a avut echipă calificată, în urma câștigării campionatului L1, în grupele Ligii Campionilor! A întârziat semnarea contractului tocmai pentru a avea timp pentru nunta cu o constănțeancă, primind acum CI de urbea de la malul mării. În prezent, Georgian are timp berechet de jucat și fotbal! De azi, de subliniat, Georgian Păun li s-a alăturat unor foști petroliști, Bogdan Gavrilă și Cristi Sîrghi, ex-fecesebiștilor Ionuț Neagu și Dan Popescu, dar, printre alții, și altor cunoscuți combatanți din primul eșalon, precum Marius Matei sau George Cîrjan, la ACS Suporter Club Oțelul Galați. Mai exact, o grupare aflată în Seria a II-a a Ligii a III-a, clasată pe locul al patrulea, cu 10 puncte, însă la numai trei lungimi de liderul la zi, CSM Râmnicu Sărat. Deși cu atâtea vedete în lot, totuși noul Oțelul, care a ratat promovarea în L2, sezonul trecut, a marcat destul de puțin în cinci etape, numai 7 goluri, și a primit aproape unul/rundă, adică patru! Mai mult ca sigur, în căutarea unui play-maker experimentat, președintele executiv al Oțelului, Cristian Munteanu, zis Babicu, fost portar și la Dinamo, acolo unde a combătut și Păun, s-a gândit, împreună cu directorul sportiv Iulian Apsotol, un alt adversar din primul eșalon al lui Georgian, că fantezia lui Georgian i-ar fi utilă, și la 35 de ani, formației de la malul Dunării! De urmărit…

Foto: canalul de Youtube al www.sportonlineph.ro, www.fcpetrolul.ro și www.ziuadeconstanta.ro