Izbăvire în… ceasul al 13-lea! Stîngă, 4 puncte în două meciuri, ca A1 la FC Petrolul! Dinamo a terminat benzina și nu a mai avut timp să „realimenteze”! Remiză în minutul 103 pentru „lupi”!

Dragos Trestioreanu -

Izbăvire în… ceasul al 13-lea! Stîngă, 4 puncte în două meciuri, ca A1 la FC Petrolul! Dinamo a terminat benzina și nu a mai avut timp să „realimenteze”! Remiză în minutul 103 pentru „lupi”!

1-1 fost și în meciul precedent disputat pe aceeași arenă Arcul de Triumf, în sezonul regular, între Dinamo și Petrolul, dar istoria partidei s-a scris atunci în prima repriză, după golurile bifate de „câinele” Gregório, intrat acum pe teren în mitanul secund, și de fostul „lup” Petrović, plecat în iarnă de la Ploiești. În partida de luni seara, desfășurată în fața unor inimoase galerii de copii sub 14 ani, nici prea mulți, dar nici prea puțini, Dinamo – după un început mai bun al Petrolului, sfârșit însă destul de repede – și-a tăiat partea leului. A înscris când îi era mai convenabil, adică aproape de plecarea la vestiare, pentru pauză. Tot pe final, în a doua repriză, mai bine zis în… finalul finalurilor, au egalat „lupii, cei care au rămas astfel neînvinși după primele două jocuri din play-out. Cu un rezultat de egalitate, atât de înregistrat în sezonul regular de Florin Pârvu, interimarul A1 de la FC Petrolul, Florin Stângă, se poate lăuda, și el, ca și echipa, cu patru puncte în două meciuri. În cel cu Dinamo, Stîngă a fost secondat, pentru prima oară, de noul membru al staff-ului tehnic, Ștefan Odoroabă.

Scriam mai sus că ploieștenii au început mai bine duelul în compania „câinilor”, oferind speranțe pentru un rezultat pozitiv. Dar, tot cum am afirmat acolo, ei s-au tăiat repede, mai precis după șutul lui Jair, din afara careului mare, deviat în lateral stânga de către bravul portar al lui Dinamo, slovenul Golubović. Fusese „recidiva” brazilianului, care își mai încercase șansa ceva mai devreme, dar se opusese și atunci același goal-keeper. Totuși, fusese ofsaid la autorul șutului, în acea fază, semnalizat de la margine de Alexandru Cerei. Apoi, a venit rândul „câinilor” să mai ajungă în jumătatea adversă, ba chiar și în careul mare al Petrolului, însă Abdallah părea dintr-un alt meci, iar Politic arăta că nu mai are ritmul de joc de anul trecut și nici eficacitatea de atunci. În schimb, a apărut la rampă stângaciul bulgar Milanov, cu incursiuni periculoase pe partea lui Țicu, ca și clinciuri repetate cu Grozav. Un Grozav care a scăpat de-un „roșu”, la cotul care i-a spart capul lui de Moura! Brazilianul lui Dinamo, deși fundaș dreapta, avea să deschidă scorul din mijlocul careului găzarilor, nemarcat fiind, el reluând cu stângul în colțul din stânga al lui Zima centrarea de manual a lui Milanov, scăpat de Radu și Papp. Golul a venit în minutul 39 și s-a creat atunci impresia că Țicu nu ar fi strâns suficient în acea fază. Da, era undeva în zonă și căpitanul, dar nu cred că era omul de marcaj al lui de Moura, ci mai degrabă, dacă nu greșesc, Grozav. A fost 1-0 la pauză, după o repriză destul de ternă, apreciată de suporterii Petrolului drept una dintre cele mai slabe. Și da, și nu. Da, căci nu s-a produs mai nimic în atac; nu, pentru că defensiv echipa a stat bine până la gol, cu o bilă albă pentru un Huja fără greșeală.

Repriza a doua, ca la mai toate meciurile „galben-albaștrilor”, a fost altceva. A început să joace și Petrolul, a avut ocazii destule și mari, pe când Dinamo, nu prea. Oaspeții au ratat mult, forma modestă a lui Grozav, Hanca, Ișfan, chiar și a lui Berisha, apăsând greu. Jair, însă, a fost în revenire mare de formă, junele Radu a dovedit ambiție, dar a avut și scăpări, Papp a fost mai discret în prestație, fără „tiribombele” de altădată, Seto – echilibrat, ca și Zima, de altfel, Huja – impecabil, iar Țicu, în nota lui, nici prea-prea, nici foarte-foarte. Schimbările lui Stîngă, bune și destul de la timp, mai ales introducerea lui Musi și chiar și a lui Bratu, ambii underi fiind extrem de periculoși pe fondul consumării totale a combustibilului lui Dinamo. Ceea ce, de regulă se întâmplă din intervalul de minute 70-75 în tabăra dinamovistă. Un fecesebist avea să se răzbune pe Dinamo, extrema Musi scoțând un penalti, ulterior unei centrări a lui Țicu și după ce Amzăr pusese mâna stânga pe brațul stâng al lui, iar pe cea dreaptă pe pieptul petrolistului. Bucureșteanul cu domiciliul a căzut ca secerat, iar Papp a șutat, apoi, spre buturi, dar s-a interpus Patriche și a ieșit corner, spre deziluzia jucătorilor echipați în galben. Curios, în afara lui Musi, niciun coechipier al acestuia nu a protestat la acea fază!!! Era ultimul minut dintre cele patru arătate de central drept prelungire și părea că nimic nu se mai putea întâmpla. Totuși, bucureștenii din camera VAR, Radu Petrescu și Adrian Ghinguleac, arbitri cu ecuson FIFA, au deliberat îndelung, opt minute, dar în privința unui… ofsaid, anulat de un Homawoo mascat, și l-au trimis apoi pe Feșnic la monitor, pentru a analiza faza de penalti. De acolo de unde clujeanul s-a întors, după trecerea a încă 120 de secunde, arătând spre punctul cu VAR. Dinamovistul, cu două mandate în „Ștefan cel Mare”, Grozav a transformat mult mai sigur decât o făcuse pe arena Ilie Oană, atunci când a egalat-o pe FCSB, în turul sezonului regular. Rezultat final pe „Arcul de Triumf”: 1-1, în minutul 103! A mai durat încă trei meciul, cât să arate centralul un cartonaș roșu, într-o direcție pe care numai el o fi știut-o! Concluzionând după meci, Mircea Lucescu a declarat că nu a fost penalti, pe când Constantin Zotta și Basarab Panduri au înclinat mai spre penalti! Paradox: după ce la 1-0, Dinamo sărise tocmai pe locul 12, la 1-1 a revenit pe 15, iar Petrolul, și l-a 0-1, și la 1-1, tot pe 11 a fost! Unii spun că de asta-i fotbalul frumos și atât de iubit! Așa o fi!?!

Foto: www.gsp.ro