Un final de săptămână numai cu succese pentru sportul de echipă ploieştean

Redactia -

Succesul Petrolului în dauna Oţelului, la Galaţi, a fost prefaţat de o victorie aşteptată a campioanei en-titre a baschetului masculin, CSU Asesoft, în „Arena de Baschet”, de la Bucureşti, în faţa modestei Dinamo, dar mai ales de marea surpriză a izbândei handbalistelor de la CSM, învingătoare într-un meci disputat la sala de sport din Strejnic, împotriva unei formaţii de cupe europene, HC Zalău, pregătită de selecţionerul Gheorghe Tadici.

„Lupii” s-au impus cu destul noroc pe arena unei grupări ce părea a nu mai avea probleme financiare în retur, dar este de fapt pe dos. Adversarii „galben-albaştrilor” nu numai că sunt neplătiţi de vreo trei luni, dar l-au şi pierdut luni, 25 februarie 2013, pe cel care se spera că va fi noul antrenor, Petre Grigoraş, acesta renunţând să mai semneze vreun contract, fiind prins la mijloc în duelul dintre actualul primar al Galaţiului, Marius Stan, şi mai noul acţionar majoritar, Dan-Grigore Adamescu. Bine însă că disconfortul din sânul taberei din urbea de la malul Dunării a fost exploatat de o trupă a Petrolului lipsită de vreo cinci titulari, din cauza suspendărilor şi a accidentărilor. „Lupii” vor combate duminică, 3 martie, de la ora 18.00, pe arena Ilie Oană, în compania codaşilor de la CSMS Iaşi, în transmisia live a „DigiSport1”.

La Bucureşti, cu ghanezo-americanul Alhaji Mohammed (foto, în dreapta; Mirela Oprea) în zi mare, fiind coşgheterul confruntării, cu 28 de puncte (3×3), Asesoftul a depăşit suta de puncte, încheind disputa cu formaţia antrenată de către fostul său jucător, Nicolae Toader, cu scorul de 119-85 (36-17; 27-22; 22-21; 34-25). În afara ultimului sosit la „alb-albaştri”, au mai marcat următorii baschetbalişti: Aleksandar Vlahovic (10; 2×3), Virgil Stănescu (16), Vlad Negoiţescu (foto stânga; Mirela Oprea – 17; 1×3), Predrag Miletic (6), Adrian Tudor (2), Cătălin Burlacu (4), Ivars Timermanis (10; 2×3), Vladimir Tica (22; 2×3), Vlad Dumitrescu (2) şi Ştefan Neagu (2). A mai jucat, dar nu a şi înscris Robert Nyakundi. Dinamoviştii au replicat doar prin doi americani, Spencer Dixon (27; 3×3) şi Brian Fisher (23; 5×3). Îmbucurător este că antrenorul ploieştenilor, Vladimir Arnautovic, le-a oferit minute şi tinerilor din lot, aceştia profitând şi enescu_zalauînscriind, cele mai multe reuşite fiind ale lui Negoiţescu, un pivot care a început meciul din „Arena de Baschet” ca titular.  Miercuri, 27 februarie, la sala de sport din Brazi, CSU Asesoft va primi replica echipei CSU Atlassib Sibiu, care se luptă din greu să mai prindă play-off-ul. Meciul va debuta la 18.00 şi va fi preluat pe al doilea canal al postului de televiziune DigiSport.

În sala aerodromului de la Strejnic şi în aceeaşi seară cu baschetbaliştii, fetele de la CSM Ploieşti, pegătite de fosta mare internaţională Simona Gogârlă, consiliată de directorul tehnic Mircea Anton, au făcut un meci mare în faţa Zalăului, al cărei antrenor, Gheorghe Tadici, a urmărit mare parte din joc din tribună, fiind eliminat din cauza protestelor vehemente, obişnuite ale lui. CSM s-a impus cu scorul de 20-19 (12-8), MVP-ul întâlnirii fiind Gabriela Cristescu, ea închizând poarta mare parte din timp, contabilizând nu mai puţin de 19 intervenţii inspirate. Punctele handbalistelor care, în a doua parte a anului trecut, au evoluat în sala polivalentă de la Plopeni au fost înscrise de Janina Luca (3), fosta jucătoare de la HC Zalău, Andreea Tâlvâc-Enescu (foto, la minge; www.telegraf.ro – 8, 2 din aruncare de la „7 metri”), Manuela Manda (4, 1 din „7 metri”), Mirela Toma (4) şi Adriana  Istvan (1). Au mai jucat, fără să şi marcheze, Ramona Ştefan, Codruţa Zavragiu, Cristiana Nica, Alexandra Iovănescu şi Andreea Vasilescu. Cu acest succes mare, ploieştencele pot spera să-şi realizeze obiectivul, la final de campionat al Ligii Naţionale, adică salvarea de la retrogradare. Următorul joc al CSM-ului va fi pe 10 martie, contra unei alte echipe puternice din LN, ACS Corona 2010 Braşov, şi se va desfăşura tot în sala de la Strejnic.