Un fost „copil minune” al falimentatei SC FC Petrolul nu va mai veni sâmbătă la Ploiești, cu Snagovul. Se aude că Iulian Ilie ar semna cu… Rapidul!

Dragos Trestioreanu -

Un fost „copil minune” al falimentatei SC FC Petrolul nu va mai veni sâmbătă la Ploiești, cu Snagovul. Se aude că Iulian Ilie ar semna cu… Rapidul!

Nu cred că suporterii Petrolului au uitat de unul dintre juniorii de la SC FC Petrolul chemat să se antreneze, deși era la o vârstă fragedă, cu prima echipă, iar antrenorul principal de-atunci, Mircea Rednic, l-a luat și la o deplasare în Turcia, pentru un meci amical disputat la baza echipei Galatasaray Istanbul, echipă din Super Lig pe care „lupii” au și învins-o atunci, iar apoi, Cosmin Contra, actualul selecționer al României, și la un stagiu de pregătire desfășurat în aceeași țară, în zona Antalya. Apreciat drept o mare speranță a clubului găzarilor, Iulian Ilie a fost convocat și la echipele naționale, la categoria de vârstă a sa, fiind remarcat și acolo.

Cum situația de la SC FC Petrolul devenise tot mai dramatică, atacantul-golgheter Iulian Ilie, chiar dacă mic de vîrstă, a luat „taurul de coarne” și a plecat de la găzari, orientându-se pentru început asupra clubului din 1.Bundesliga, Borussia Dortmund. Numai că, deoarece nu avea dezlegarea de la conducerea ploieștenilor, el nu a putut fi legitimat și nici clauza de formare era greu să fie achitată de nemți, fiind apreciată drept foarte mare pentru un fotbalist atât de tânăr. Astfel, Ilie a evoluat pe la echipe amatoare, afiliate pe lângă BvB.

Deoarece nu a putut să-și vadă visul cu ochii, adică a îmbrăca, și oficial, echipamentul galben-negru al Borussiei, el s-a întors în țară și a jucat la trupa unui centru de excelență al FRF, cel de la Timișoara, în paralel cu prezența la loturile naționale de profil, Apoi, a luat iar calea străinătății atras de renumele belgienilor de la Genk. Între timp, a mai cochetat și cu renăscutul Petrolul, dar nu a mai fost să fie. Astfel că a acceptat oferta lui Vivi Răchită, devenit antrenoerul principal al Sportului Snagov, grupare căreia i se prevedea un viitor mare, în acest sezon, odată cu aducerea unui finanțator puternic, Victor Angelescu. La Snagov, Ilie a fost titular adesea și coechipier cu un alt fost produs al CCJ SC FC Petrolul, Stelu Costache, cel din urmă dovedindu-se și el om de gol în pregătirile de vară de la echipa antrenată acum de Balint Laszlo.

Context în care, sâmbătă, 4 august, se aștepta ca foștii juniori ai „lupilor” să revină pe „Ilie Oană” ca adversari ai fostului lor club. Se zvonește însă că doar Costache va fi oponent atunci al Petrolului, asta deoarece Ilie ar negocia și s-ar putea să și semneze, zilele acestea, cu… FC Rapid București, divizionară C din sezonul următor! În cazul în care părțile vor ajunge la un eventual acord, Iulian va pleca într-un cantonament cu formația antrenată de un fost tehnician al SC FC Petrolul, Constantin Schumacher, Rapidul urmând a lua startul abia pe 24 august. Acum în vârstă de doar 17 ani, internaționalul de juniori Iulian Ilie – fostul „copil minune” al Petrolului – se încadrează perfect în norma jucătorilor tineri obligatoriu să fie prezenți pe gazon la L3, în ediția 2018-2019, normă schimbată față de cea din sezonul trecut, fiind mult mai permisivă decât atunci.

Tot ca zvon se spune că plecarea lui Iulian la Rapid ar fi, de fapt, consecința obligativității achitării unei datorii a clubului Sportul Snagov la fostul finanțator, Victor Angelescu, devenit acum acționar majoritar, cu 40%, la FC Rapid București! Dacă așa o fi, o cunosc evident doar părțile în cauză.

Foto: Facebook personal și www.sport.ro