Un fost mare portar turc are grave probleme medicale. Adversar adesea al echipei naționale de fotbal a României, Rüştü Reçber – ex-Barcelona, dar nu numai – a fost testat pozitiv la virusul Covid-19!

Dragos Trestioreanu -

Un fost mare portar turc are grave probleme medicale. Adversar adesea al echipei naționale de fotbal a României, Rüştü Reçber – ex-Barcelona, dar nu numai – a fost testat pozitiv la virusul Covid-19!

Duminică seară, siteul www.cnnturk.tr a anunțat că fostul internațional Rüştü Reçber, născut pe 10 mai 1973, la Korkuteli, în regiunea stațiunii turce Antalya, și fost portar la echipa acesteia din urmă, dar și la Fenerbahçe Spor Kulübü și Beșiktaș, ambele din țara lui, ca și la Barcelona, în Spania, a fost testat pozitiv la virusul Covid-19 și internat de urgență în spital! Reçber a avut un rol deosebit în succesele obținute de echipa națională a Turciei la turneul final al Campionatului Mondial din anul 2002, care a condus trupa „Semilunei” pe locul al treilea al întrecerilor din Coreea de Sud și Japonia, după Brazilia și, respectiv, Germania. Drept urmare, a și fost inclus în All-Star Team-ul competiției, fiind desemnat de către forul european drept cel mai bun portar al acelui an și inclus în ”UEFA Team of the Year 2002”, ca urmare a votului publicului.

După doi ani, a făcut parte din lista FIFA, la sugestia lui Edson Arantes do Nascimento, zis Pelé, fiind apreciat de acesta ca unul dintre cei 125 cei mai buni fotbaliști în viață! Rüștü s-a retras din fotbalul internațional după EURO 2008, din Austria și Elveția, având la activ 120 de meciuri internaționale. Dar a mai fost convocat să joace, apoi, și contra Spaniei, pe 28 martie și 1 aprilie, ambele meciuri din anul 2009.  Ultimul său joc internațional, cel de „adio”, a fost contra Finlandei, în luna mai 2012. În prezent în vârstă de 46 de ani, fostul mare internațional turc se luptă cu maladia care a generat atâtea probleme serioase omenirii, organismul de fost sportiv având să îl ajute, în mare măsură însă, în duelul cu perfidul virus Covid-19, iar simpatizanții lui așteaptă vești bune de la spitalul în care a fost internat.

Foto: www. fifa.com și www.thesefootballtimes.com