Un fost petrolist moldovean de peste Prut, Cristian Apostolachi, „vicecampion de toamnă” al primei ligi din țara sa de baștină! „Kiki” este rezerva unui portar de 26 de ani

Dragos Trestioreanu -

Un fost petrolist moldovean de peste Prut, Cristian Apostolachi, „vicecampion de toamnă” al primei ligi din țara sa de baștină! „Kiki” este rezerva unui portar de 26 de ani

La data de 6 februarie 2019, Gloria Buzău transfera un portar foarte tânăr de la Milsami Orhei, echipă bine cunoscută din prima ligă de fotbal a Republicii Moldova. Buzoienii nu l-au folosit însă deloc pe Cristian Apostolachi în returul sezonului 2018-2019 al eșalonului al treilea, iar în vară l-au lăsat să plece, la același nivel, la FC Petrolul Ploiești, formație tocmai preluată de Flavius Stoican și de staff-ul său stufos. „Kiki”, așa cum îi mai spun apropiații și coechipierii, a semnat un contract pe 1 iulie 2019, siteul www.transfermarkt.de notând că angajamentul ar fi fost întins pe două campionate. Însă, cum scriam mai sus, în vara acestui an s-a despărțit de Petrolul, fie la cererea lui, fie a clubului găzarilor, și s-a întors în țara natală, făcând parte acum din lotul echipei Petrocub Hâncești.

Petrocub, grupare la care mai combate un alt ex-petrolist, fundașul central moldoveano-suedez Petru Racu (33 de ani), a terminat sezonul de toamnă în urma echipei Sheriff Tiraspol, un fel de… Steaua de dinainte de 1989, dominând de ani buni cel dintâi eșalon din țara vecină. „Nu te poți lupta cu Sheriff, sunt alte condiții acolo, alte salarii, alte arbitraje…” – a declarat pentru www.gazetaph.ro goal-keeper-ul „vicecampioanei de toamnă” a Republicii Moldova. Pentru Petrocub, cea care – potrivit aceluiași site menționat mai sus – este în al doilea sezon de primă ligă, ocuparea locului al II-lea la finele anului este o mare performanță, trupa din Tiraspol, cu mulți jucători străini mai valoroși, fiind realmente de neatins de ani buni. Și termină mereu la distanțe astronomice față de urmăritoare.

În prezent, Cristi Apostolachi face parte dintr-un cvartet de apărători ai buturilor echipei de la Hâncești, titularul fiind Cristian Avram (foto, primul din stânga; 26 de ani), iar rezerve, trei tineri, în afara ex-petrolistului (20 de ani), mai fiind Denis Gutul și Igor Mostovei, ambii de 21 de ani. Dacă la Buzău, acolo unde i-a avut ca antrenori pe George Timiș și pe prahoveanul Mihai Dinu (în prezent, tehnician în Oman), nu a fost utilizat, la Petrolul a mai prins minute pe gazon, fiind chiar integralist la un meci cu ghinion, mai precis la acel de pomină… 1-1, pe arena Ilie Oană, cu Gloria Buzău, golul egalizator fiind primit în ultimul minut, din gheata unui ploieștean ex-junior al Petrolului, Constantin Stoica! Îmi amintesc însă că, prezent între buturile unei echipe de juniori a „lupilor”, la un meci amical desfășurat la Blejoi, cu echipa locală, CS; Apostolachi a fost remarcat de către team managerul gazdelor, Paul Mâinea. Însă, era greu de adus la Blejoi, ce mai!

Aflat în vacanță, acasă, în Moldova, Cristian Apostolachi, cel care deține și cetățenia română, se relaxează, printre altele, și în compania dragului său cățel dintr-o rasă tot mai rară în lume. Alături de Barni, așa cum îl cheamă pe pechinezul lui, „Kiki” se simte cu adevărat excelent, fiind aproape mereu împreună, fie în casă, fie în mașină. Altfel, rămân la părerea că tânărul portar moldovean are viitor, fizicul, forța și vârsta lui trebuind să conducă la mai multă răbdare din partea tehnicienilor și conducătorilor. Dar, e greu să ceri așa ceva în soccer-ul autohton, care numai… soccer nu mai este de mai multă vreme!

Foto: arhivă personală