Un fotbalist al echipei de prim eșalon Gaz Metan Mediaș nu își ascunde semnele pasiunii pentru… Petrolul! Și nici nu uită cui îi datorează intrarea pentru prima oară pe un stadion!

Dragos Trestioreanu -

Un fotbalist al echipei de prim eșalon Gaz Metan Mediaș nu își ascunde semnele pasiunii pentru… Petrolul! Și nici nu uită cui îi datorează intrarea pentru prima oară pe un stadion!

La jumătatea ediției 2018-2019 – mai precis pe 1 ianuarie 2019 – a campionatului Ligii a II-a de fotbal, conducerea FC Petrolul Ploiești decidea împrumutul fundașul stânga din propria pepinieră Mihai Velisar la o divizionară C, SCM Gloria Buzău. Detașarea, totuși nu prea justificată, i-a folosit însă lui Velisar, deoarece a avut parte de un feedback foarte bun acolo, progresând sub ochii antrenorului secund, prahoveanul Mihai Dinu, un fan al clubului găzarilor și principal colaborator al lui George Timiș. La finele returului, în vara aceluiași an, 2019, Mihai a terminat perioada de detașare, pe 30 iunie, și s-a întors la Petrolul. Însă, a făcut-o numai pentru… 24 de ore, fiindcă, pe 1 iulie, a fost vândut, pe ridicola sumă de 15.000 de euro, la o grupare de Liga 1, Gaz Metan Mediaș, antrenată la acea oră de Edward Iordănescu. În fapt, cel care a cucerit merituos, destul de recent, titlul național cu echipa CFR Cluj. La recomandarea unui membru al staff-ului său, tehnicianul portarilor Bogdan Ionuț Pârvu, domiciliat în Buzău și mai mergând astfel pe la partidele oficiale ale echipei locale, Edi Iordănescu le-a cerut conducătorilor Gazului să facă tot posibilul să i-l aducă pe ploieștean. Ceea ce s-a și întâmplat, de altfel, la Mediaș Mihai Velisar remarcându-se și ajungând și în echipa națională de tineret „U 21”, pregătită de către viitorul selecționer al seniorilor, Mirel Rădoi. Și după plecarea lui Iordănescu jr. de la trupa din Ardeal, Velisar a rămas în atenția tehnicienilor care au fost instalați, apoi, la Gaz Metan. Drept dovadă, a fost cumpărat de medieșeni, până în vara lui 2019, cu sprijinul agentului său, Bogdan Apostu, un fost jucător al Petrolului.

Față de alți tineri plecați altundeva de la echipa „galben-albaștrilor”, într-un moment sau altul al carierei fotbalistice a lor, și nici nu i-a mai interesat de unde au plecat, ba chiar mai mult, au aruncat săgeți otrăvite în direcția locului în care au fost descoperiți, crescuți și lansați, Mihai Velisar a fost altfel. Astfel, el și-a marcat pe propriile brațe semnele dragostei imense, adevărată, pentru Petrolul. Iar asta începând prin octombrie, anul trecut, cu tatuarea simbolului găzarilor: lupul! Lupi sunt și cei de la Gaz Metan, dar negri, ci nu galbeni, precum la Ploiești! Cu siguranță, atunci când a avut inițiativa acelui tatuaj, Velisar s-a gândit la… Lupii Galbeni din orașul său! Un lup galben printre lupi negri, ce frumos! Pe la începutul acestui an însă, Mihai s-a gândit și la cel care l-a dus prima oară pe un stadion, deschizându-i astfel ochii către o lume în care copilul de-atunci avea să intre cu speranțele celor care au făcut din sportul rege și primul club al lor marile pasiuni viitoare ale vieții. Al doilea tatuaj are astfel scopul de a-i mulțumi tatălui său, George Velisar, un mare fan al fotbalului juvenil și un susținător necondiționat al centrului de copii și juniori, transformat în academie, de la clubul fanion al Ploieștilor și al Prahovei. Persoană directă, domnul Velisar visează atât la ziua în care fiul său se va întoarce la Petrolul, club de la care a fost înstrăinat de un conducător pasager, fără a avea idee de jucătorii locali, cât și la o echipă formată din cât mai mulți tineri din propria pepinieră! Una peste alta, emoțiile seniorului și ale juniorului aproape că au atins deja cote maxime, în perspectiva participării la Jocurile Olimpice de la Tokyo, după prezentul turneu amical din Spania. Experiențe de viață deosebite pentru oricare fotbalist autohton!

Foto: arhivă personală