Un geamantan vorbitor se plimbă prin Gara de Nord din Capitală

Mihai Ciobanu -

Un geamantan vorbitor se plimbă prin Gara de Nord din Capitală

În cursul zilei de sâmbătă, în incinta Gării de Nord — București, Poliția Română lansează campania de prevenire a furturilor de bagaje, din trenuri și din gări.

‘Marcel Gentoiu’ — un geamantan vorbăreț care se deplasează printre călători și îi face atenți — are un important aport în conștientizarea oamenilor asupra necesității de a avea grijă de bagajele lor.

La data de 25 aprilie a.c., Poli?ia Română a lansat campania de prevenire și conștientizare a populației cu privire la furturile de bagaje.

Activitatea a avut loc în incinta Gării de Nord, din București, unde, ‘Marcel Gentoiu’ — un geamantan cu personalitate, vorbăreț și grijuliu — a mers printre cei care călătoresc cu trenul, spunându-le să aibă grijă de bagajele lor.

Totodată, el le-a adresat oamenilor sfaturi, recomandări și informații despre statistici ale Poliției Române, privind furturile de bagaje și cauzele care favorizează comiterea unor astfel de fapte, respectiv neatenția sau neglijența celor care devin victime.

În sprijinul lui, polițiștii de la transporturi și cei de la prevenire au distribuit pliante și au adresat sfaturi și recomandări, urmărind același deziderat, siguranța cetățeanului.

Lansarea acestei campanii este binevenită, mai ales în condițiile în care minivacanța de 1 Mai se apropie, iar o mare parte a populației va călători cu trenul.

Conform unui studiu realizat anul trecut de Institutul de Cercetare și Prevenire a Criminalității din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române, furturile comise în perioada 2012-2013 asupra călătorilor, în trenuri și gări, sunt favorizate fie de neatenția acestora, (adormirea, lipsa de supraveghere a bunurilor etc.), în 70,7% din cazuri, fie de neglijența lor (au uitat bunurile), în 12,2% dintre situații.