Un junior al falimentarei SC FC Petrolul – golgheterul la zi al Ligii A Prahovei! Cosmin Lambru uimește în atacul Blejoiului

Dragos Trestioreanu -

Un junior al falimentarei SC FC Petrolul – golgheterul la zi al Ligii A Prahovei! Cosmin Lambru uimește în atacul Blejoiului

S-au scurs șapte etape din ediția 2016-2017 a campionatului Ligii A Prahova, dar – de fapt – doar șase disputându-se până în prezent, cea de-a V-a fiind amânată ca urmare a participării selecționatei Prahova-Muntenia la meciurile din cadrul grupei preliminare a Campionatului European de Amatori, așa-numita UEFA Regions Cup. Ceea ce impresionează deja este numărul foarte mare de goluri bifate rundă de rundă, în ultima, a VII-a, media fiind de peste cinci reușite/joc. Până înaintea acesteia, topul golgheterilor a fost condus de patru fotbaliști, fiecare având șase reușite: George Băcioiu (CS Cornu), Alexandru Dudulescu (Petrolul Băicoi) Cosmin Lambru (CS Blejoi) și Cătălin Micloiu (CS Ceptura), primii doi fiind componenți ai selecționatei mai sus-menționată.

După desfășurarea etapei din week-end-ul trecut, în frunte s-a instalat un singur jucător, surpriza fiind că-i vorba despre tânărul de nici 18 ani, îi va împlini pe 26 noiembrie 2016, Lambru, care a marcat de opt ori. De remarcat că, într-un interval de numai patru zile, fostul golgheter al juniorilor A de la falimentara SC FC Petrolul, echipă la care avea o „normă” de 5-6 goluri/meci, a punctat de nu mai puțin de patru ori. Mai precis, o „dublă” în deplasarea de marți, 27 septembrie de la Măneciu, când a stabilit scorul primei reprize, 2-0, și o alta, pe teren propriu, în recitalul trupei de la CS Blejoi, în fața CSO Teleajenul Vălenii de Munte, ambele reușite fiind consemnate în partea a doua a întâlnirii încheiată cu 9-1, după doar 2-0 la pauză!!! Adunându-le și pe cele patru din etapele precedcente, Lambru are acum o cifră foarte bună: 8 goluri în șase meciuri, adică 1,33/meci!

Cosmin Lambru (în echipament negru; Foto: Paul  Mâinea) este un produs 100% al Centrului de Copii și Juniori al SC FC Petrolul, printre antrenorii care l-au pregătit, de-a lungul timpului, numărându-se ex-arbitrul-asistent cu ecuson FIFA, Cristian Nica, și Claudiu Toader, fratele mai mic al lui Adrian Toader, o fostă mare speranță a Petrolului, care a punctat în partida tur de la Viena, contra Rapidului, în cupele europene, actualmente tehnician la Centrul de excelență al FRF de la Târgu Mureș. Odată cu dispariția CCJ-ului clubului găzarilor, Lambru s-a antrenat, în vară, cu actuala sa echipă și a efectuat și un mini-cantonament pe plan local, fiind foarte apreciat de conducerea administrativă și tehnică de la CS Blejoi. Însă, ca junior alclubului găzarilor, el a fost încântat de punerea în mișcare a proiectului Petrolul ’52 și a răsuns afirmativ solicitării de a face parte din lotul de-atunci al „galben-albaștrilor”. A fost prezent la primul antrenament de pe arena Ilie Oană și impresionat de atmosfera creată de freneticii suporteri, a parcurs o săptămână de pregătire sub comanda lui Octavian Grigore și Nicolae Constantin, dar – cum în efectiv mai erau încă trei atacanți, Decebal Nae, Adrian Vintilă și Michel Jipa – a cerut permisiunea să fie detașat la CS Blejoi. Acolo unde a fost reprimit cu mare bucurie și a răsplătit încrederea acordată, debutând cu o „dublă”, pe teren propriu, contra CS Ceptura, în prima etapă. Deci, până în prezent, a bifat nu mai puțin de trei „duble”! Este evident că împrumutul la trupa din Blejoi i-a fost folositor, fiind titular meci de meci și contribuind cu mai bine de un sfert din totalul reușitelor de până acum ale echipei care are, în prezent, cea mai bună ofensivă din campionatul Ligii A Prahova. Atacant puternic, cu un bun control al balonului, cu șut puternic, dar și o bună lovitură de cap, Lambru s-a descurcat de minune nu numai ca vârf împins, ci și în benzi sau în spatele lui Mircea Ivan, posturi în care a fost folosit de către antrenorul principal Răzvan Vlad.

După meciul direct cu Petrolul ’52, în care a jucat în prima repriză, lui Cosmin Lambru, ca și coechipierului său (și) de la juniorii A ai SC FC Petrolul, mijlocașul central Eugen Rudaru, i s-a transmis că va fi rechemat în pauza de iarnă la echipa de care aparține. Dacă va menține acest trend, atunci, în retur, Nae, Vintilă și Jipa vor avea un concurent foarte serios pentru postul cel mai avansat din ofensivă. Mai ales că, la vârsta de 17 ani, Lambru a debutat în Liga 1, bifând 20 de minute în finalul jocului de la Craiova, cu CS Universitatea Craiova, ultima partidă oficială din istoria SC FC Petrolul! Mai mult, el se poate lăuda și cu antrenamente de la prima echipă, pe vremea lui Răzvan Lucescu și Mhai Stoichiță, fiindu-le alături, printre alții, lui Filipe Teixeira, Geraldo Alves, Pablo de Lucas Torres, Adrian Mutu, respectiv Michelle Paolucci, Janko Pacar, Ludovic Guerriero sau Dean Beța.

În acest moment, principalii marcatori ai Petrolului ’52 sunt Claudiu Tudor și Decebal Nae, ambii cu 4 goluri, și Adrian Vintilă (3; un hat-trick în repriza secundă a meciului etapa a VI-a cu Unirea Urlați, de pe arena Ilie Oană). Pentru CS Blejoi urmează o deplasare dificilă, vineri, 7 octombrie, ora 15.00, pe terenul echipei CSO Plopeni, iar pentru liderul ploieștean al Ligii A Prahova – un duel aprioric facil, pe propriul teren, sâmbătă, 8 octombrie, de la aceeași oră, cu Unirea Cocorăștii Colț. De urmărit duelul la… distanță dintre Cosmin Lambru și cei trei alături care s-a antrenat până la debutul actualului sezon.