Un lift plin cu turişti a cazut câţiva metri în gol la Salina Slănic. Zeci de turişti blocaţi în mină

Redactia -

Un lift plin cu turişti a cazut câţiva metri în gol la Salina Slănic. Zeci de turişti blocaţi în mină

O defecţiune la liftul care coboară turişti în Salina Slănic era să provoace, miercuri,6 august, o adevărată tragedie. Mai ales dacă ne gândim că liftul coboară la o adâncime de circa 200 de metri în pământ. Liftul de altfel foarte vechi şi uzat atât fizic cât şi moral s-a defectat şi a căzut câţiva metri în gol provocând panică printre turiştii din cabină. Se pare că defecţiunea s-a produs la troliul liftului. Numai norocul a făcut să nu se producă un accident grav! Turiştii s-au ales cu o sperietură pe cinste, iar unul dintre ei având nevoie de îngrijiri medicale, suferind răni uşoare la picioare.Medicii sosiţi la faţa locului au trebuit să acorde îngrijiri celorlalte persoane care s-au aflat în lift şi au suferit atacuri de panică.

Alte zeci de turişti care vizitau, la acel moment, salina din Prahova au rămas blocaţi în subteran, din cauză că liftul care trebuia să îi readucă la suprafaţă nu a mai funcţionat. Noroc cu utilajele salinei care au scos turiştii prin galeria care asigură accesul auto în salină.

Acesta nu este primul accident produs la Salina Slănic din cauza liftului vechi de zeci de ani şi ar trebui să constituie un semnal de alarmă pentru autorităţi. Considerăm că ar fi nevoie neapărat de înlocuirea liftului, având în vedere că salina este vizitată zilnic, tot timpul anului, de mii de turişti, copii, adulţi şi bătrâni.