Un meci ca o… fată tristă! Rămân însă cele 3 puncte luate de FC Petrolul în dauna unui adversar modest

Dragos Trestioreanu -

Un meci ca o… fată tristă! Rămân însă cele 3 puncte luate de FC Petrolul în dauna unui adversar modest

Aproape 6.000 de iubitori de galben și albastru au urcat duminică, imediat după prânz, în tribunele și peluzele arenei Ilie Oană. Ca să vadă ce? O mostră de meci ca o… fată tristă, ca să nu zic chiar urâtă! Total neașteptat pentru o echipă care, deși aflată în Liga a III-a, făcuse două cantonamente în iarnă, beneficiind de condiții la superlativ, puse la dispoziție de Veolia România, atât la Cheile Grădiștei, o stațiune montană tot mai la modă, cât și la Buftea, la unul dintre centrele naționale ale FRF-ului. E drept că, din cauza vremii de afară, dintre cele 10 jocuri-test, doar două, cele de la Pitești, cu FC Argeș, și de la Strejnic, cu Progresul Spartac București, s-au desfășurat pe iarbă naturală. Un fel totuși de vorba vine, în Trivale noroiul predominând, iar lângă Ploiești, ninsoarea a distrus suprafața de joc. În rest, sintetic și iar sintetic. Ei bine, ajunși la startul, întârziat, al returului, pe un timp superb și un teren de ți-era mai mare dragul, Petrolul a făcut exact ce nu trebuia să facă. Bref, a oferit un show care merită să dispară urgent de pe retina celor prezenți pe stadion. Dominare surdă, cornere cu duiumul, doar unul singur cu efect pe tabelă, irosirea unor ocazii de gol, nu multe, dar destul de mari, înscrierea unui gol ce poate fi trecut la… „marile mistere ale fotbalului”, totul culminând cu ratarea unei lovituri de pedeapsă de către primul căpitan, Claudiu Tudor, rămas expert la fente, nu și la cadrarea balonului! Situație în care, reproșurile primite de „lupii” de pe teren din partea celor din peluza galeriei și de la tribuna a II-a au fost justificate. În tur, tot de acolo, s-a reclamat urâțenia jocului echipei antrenate de către fostul tehnician și s-a sperat că schimbarea acestuia va conduce și la aducerea spectacolului pe „Ilie Oană”. În amicale se părea că așa va fi, mai puțin în ultimele, e adevărat, dar puse pe seama suprasaturației. Până la urmă, s-a văzut că acestea din urmă nu erau chiar accidente, singura diferență fiind că nu a mai fost egalitate, ca și cu Blejoiul, în Parcul Municipal Vest, și nici eșec, ca la Tărlungeni, cu AFK Csikszereda, ci victorie, în dauna Sportingului din Roșiorii de Vede. O echipă cu jucători având bunăvoință, dar și naivi în exprimarea de pe teren. De aceea, succesul a fost unul cu gust sălciu. Nu ca la o înfrângere, dar destul de aproape totuși de o remiză! Un 1-0 prin golul lui Jean Prunescu și doar atât! A fost sau nu a fost gol? – aceasta fiind întrebarea hamletiană. Doar… VAR-ul ar fi știut!

Se spune că la pomul lăudat să nu te duci cu sacul. Duminică, la „Ilie Oană”, trebuia mers obligatoriu cu un sac. Unul plin cu… indulgență maximă! S-ar părea, dacă nu cumva chiar așa și este, că primul „11”, gândit și tot reptat prin amicale, nu ar fi chiar cea mai bună idee. Și că, poate, ar mai trebui schimbat pe ici, pe colo, dacă tot nu e show. De exemplu, intrarea lui Cîrjan, foitbalist tânăr, a fost ca o rază de soare, așa cum era și afară. A pasat bine, s-a băgat curajos la joc, s-a insinuat perfect în careul mare la pasa inteligentă a lui Nini Popescu, și el lăsat pe bancă la început, și a scos penaltiul ratat de Claudiu Tudor. Dacă portarul oaspeților, Bușcă, nu l-ar fi accidentat, prin intervenția sa, poate că era mai bine ca de la punctul cu var să fi încercat transformarea tot cel faultat, marota că nu acela trebuie să execute fiind cam fumată demult! Poate că și lui Cosmin Lambru ar fi trebuit să i se ofere mai multe minute, ci nu ultimul din meci! Greu de crezut că ar fi putut… rata mai mult decât Sergiu Arnăutu, rămas pe teren trei sferturi din partidă! Să vedem ce se va întâmpla odată cu revenirea la antrenamente, de luni, a lui Paul Antoche. Va sări din schemă… Prunescu? Tocmai el, autorul reușitei de 3 puncte? Este clar că, așa cum am mai scris, Petrolul dă senzația că încă se caută, că noul antrenor a vrut să implementeze un modul interesaant, 1-3-4-3, copiat și de… oaspeți, însă în alt registru. Dar, tot la fel de limpede este că fie nu are „materia primă” propice – sau suficientă – pentru aplicarea eficientă a acestuia, fie se întâmplă ceva mult mai profund. Iar dacă este valabilă ultima variantă, atunci ar trebui căutat urgent de ce se întâmplă așa. Pentru ce? Se apropie meciul de la Aninoasa, acolo unde trebuie văzut un… alt Petrolul, ci nu cel contra Sportingului. Deci, mare atenție!

FC PETROLUL: Bolboașă – Prunescu, Ichim, A. Olaru – S. Tudor, Chindriș (cpt), Andor (90+3 – Lambru), Velisar – Ciocâlteu (68 – D. Cîrjan), S. Arnăutu (74 – Cl. Tudor), G. Păun (59 – N. Popescu). Colectiv tehnic: Romulus Ciobanu (antrenor principal), Ciprian Pura (antrenor secund), Cătălin Grigore (antrenor al portarilor), Marius Haită (preparator fizic).

SPORTING: Bușcă (cpt) – A.Voicu, Ivănică, Cristil – Cercel (63 – Mohora), Ciubuc, Velică, Târnăcop (79 – David) – Lățea, Brânceanu, N. Voicu (90+2 – Urâtu). Antrenor: Alexandru Gheorghe.

Au arbitrat: Kovacs Szabolcs (Carei) – Cosmin Bojan (Târgu Mureș) și Alexandru Filip (Timișoara).

Observatori: Olivian Capră (București), pentru joc, și Eduard Dumitrescu (Pitești), pentru arbitraj.

Cartonașe galbene: S. Arnăutu (3), Cercel (6), G. Păun (35), Lățea (37), A. Olaru (61), Chindriș (78), Mohora (88).

Foto: www.fcpetrolul.ro (www.sportpictures.eu, Răzvan Păsărică)