Un meci de „acum ori niciodată”, la Brăila, pentru baschetbaliștii de la CSM Ploiești!

Dragos Trestioreanu -

Un meci de „acum ori niciodată”, la Brăila, pentru baschetbaliștii de la CSM Ploiești!

În mai puțin de două ceasuri va începe în sala Danubius, din Brăila, cel mai disputat meci al etapei progamate în Săptămâna Mare, din Liga 1 de baschet masculin, cel dintre echipa locală CS Cuza Sport – care îi are în componență pe foștii echipieri ai grupării municipalității ploieștene, localnicul Adrian Movileanu și bucureșteanul Andrei Căpușan – și CSM Ploiești. Este meciul decisiv pentru ploieșteni pentru a mai spera să intre în cărțile pentru Final Four-ul de promovare în Liga Națională, fază a competiției care se va desfășura după finele celei semifinale.

În acest moment, Cuza Sport, echipă antrenată de fostul secund al lui Eugen Ilie, de la CSM Ploiești, din urmă cu aproape doi ani, Cătălin Ștefănescu, are 15 puncte, dintr-un bilanț 6/3, iar trupa vizitatoare – 14 (5/4). Astfel, numai victoria îi poate propulsa pe antrenorul-jucător Cătălin Burlacu și pe elevii-coechiperi ai săi în „careul de ași” al eșalonului secund. Pe prima poziție stă, în prezent, Știința București, detașată la 18 puncte, dar cu un meci în plus disputat (8/2),o  grupare fără emoții la accederea în Final Four, brăilenii o secondează, iar pe trei și pe patru sunt două echipe tot cu 15 puncte, ca și CS Cuza Sport, mai precis CN „Aurel Vlaicu” București (tot 6/3, dar coșaveraj mai slab ca brăilenii) și, respectiv, ABC Athletic Constanța (5/5), și ea cu un joc mai mult disputat, la fel ca și liderul. Abia pe 5 vine CSM Ploiești, restul formațiilor – poate mai puțin CSO Voluntari (locul 6, 13 puncte; 4/5) – nemaiemițând pretenții pentru Final Four: CSM Sighetu Marmației (7, 11 puncte; 3/5), cu două confruntări mai puțin, și CSM Mediaș (8, 10 puncte; 0/10).

Cu un prim „5” în care pot intra baschetbaliști cu experiență, precum Adrian Tudor, Vlad Dogaru, Eugeniu Melnic, Angel Santana și Cătălin Burlacu, care pot fi substituiți numai de tineri, dintre care cel mai răsărit pare a fi Tudor Arteni, CSM Ploiești se poate lupta de la egal la egal cu formația locală. Una care are și străini de culoare, în efectiv. Dacă, în turul fazei semifinale, la sala Olimpia, ploieștenii au înclinat steagul după două reprize de prelungiri, de ce nu s-ar întâmpla la fel, la Brăila, însă – de sperat – în doar 40 de minute de joc?  Un succes al oaspeților de azi ar fi o adevărată gură de oxigen pentru o echipă în care, numeric, predomină tinerii, cei care ar trebui să arate că merită laude pentru o calificare la Final Four!

Foto: www.csmploiesti.ro