Un meci tare-tare, pe arena Ilie Oană, miercuri seară: Petrolul – CS Mioveni! După anticipata calificare la Euro a tineretului, urmează – în același loc – succesul „lupilor”?

Dragos Trestioreanu -

Un meci tare-tare, pe arena Ilie Oană, miercuri seară: Petrolul – CS Mioveni! După anticipata calificare la Euro a tineretului, urmează – în același loc – succesul „lupilor”?

Mâine, 17 octombrie 2018, de la 19.30, la mai puțin de 24 de ore de la anticipata calificare a echipei naționale „U 21” a României la turneul final al Campionatului European, după 20 de ani, în același loc, arena Ilie Oană, se va desfășura meciul din cadrul etapei a XII-a din Liga 2, dintre FC Petrolul Ploiești și CS Mioveni. O partidă extrem de importantă pentru „lupi”, cei care nu au voie să piardă contactul cu podiumul. Un pas greșit ar îngreuna cumva atingerea țintei: promovarea! Însă, adversarul chiar va fi unul tare-tare, capabil să facă deranj.

Rămas în continuare la cârma tehnică a ploieștenilor după un mare scandal, refuzând varianta de reziliere propusă de către conducerea FC Petrolul, Leo Grozavu a luat o măsură bizară chiar înainte de precedentul duel de acasă, cel cu Luceafărul Oradea. Astfel, a decis să-i scoată din lot – cum se știe și oficial, deja – pe portarul Mirel Bolboașă, fundașul central-mijlocaș Paul Antoche și atacantul Sergiu Arnăutu. În schimb, a luat o măsură – dar de ce nu a făcut-o din vară și până acum?!? – cât se poate de firească, adică readucerea în lot a lui Jean Prunescu, exilat de-atunci la… juniori! Cum alte absențe nu există, să vedem ce lot de 18 va alege pentru Petrolul tehnicianul, la meciul cu Mioveniul, dar și dacă… telenovela lui va mai prinde și vreun alt episod sau nu, în viitorul imediat!

CS Mioveni – echipă antrenată de experimentatul Iordan Eftimie, un fost fotbalist apreciat, din staff-ul acestuia făcând parte și un ex-portar al Petrolului, Mihai Iulian Ilie, ploieșteanul stabilit pe meleagurile locale – este una dintre protagonistele luptei la vârful campionatului. În vară, Mioveniul a făcut cinci achiziții –  Daniel Celea (fundaş central; Pandurii Târgu Jiu), Alexandru Popescu (atacant; Academica Clinceni), Kilyen Szabolcs  (fundaş dreapta; AFK Csikszereda Miercurea Ciuc), Raul Drugă (mijlocaş central; Olimpic Cetate Râşnov) și Valentin Coşereanu (mijlocaş de bandă; Gaz Metan Mediaş), ultimul fiind revenit la trupa de lângă Pitești – și mai are în lot și alți fotbaliști interesanți. Brazilianul naturalizat român Roberto Ayza, Cosmin Năsătăsie, Ionuț Mârzeanu, Rareș Lazăr sau Valentin Balint sunt vedete ale „galben-verzilor”. Reamintesc că, în urmă cu un an, tot pe „Ilie Oană”, divizionara secundă CS Mioveni a eliminat-o, abia după executarea loviturilor de departajare, pe formația din Seria a III-a a Ligii a III-a, de-atunci, FC Petrolul Ploiești, în ediția 2017-2018 a Cupei României.

Meciul de miercuri seară, dintre Petrolul și CS Mioveni, va fi arbitrat de către un intransigent central de lot A, Florin Andrei (Târgu Mureș), el urmând să fie asistat la cele două linii de Florin Pucheanu, din localitatea dâmbovițeană Ulmi, și de Florian Alexandru Vișan (Galați), iar de pe margine, din afara terenului, ajutat de Cristian Moldoveanu, din Sfântu Gheorghe. Observatori au fost delegați Mihai Basarab (Slobozia), pentru joc, și fostul bine cunoscut cavaler al fluierului din București, George Ionescu.

Foto: www.fcpetrolul și www.liga2.ro