Un milion şi jumătate de susţinători PSD s-au desprins din cauza temei justiţiei, consideră Viorica Dăncilă

Daniel Dimache -

Un milion şi jumătate de susţinători PSD s-au desprins din cauza temei justiţiei, consideră Viorica Dăncilă

Preşedintele Partidului Social Democrat, Viorica Dăncilă, aflată duminică la Ploieşti pentru şedinţa Consiliului Executiv al PSD Prahova a făcut o scurtă analiză asupra situaţiei partidului la acest moment şi asupra cauzelor:

„Este o perioadă critică pentru PSD. Nu pot să spun că după arestarea lui Liviu Dragnea, PSD a avut o perioadă bună. Un scor foarte prost pentru noi la europarlamentare, arestarea preşedintelui partidului cred că au adus PSD în unul din cele mai dificile momente ale existenţei sale. Nu a fost uşor să ţinem partidul unit, să luăm decizii astfel încât anumite orgolii existente în orice partid să le putem tempera, dar important pentru noi este că acum PSD, cu mici excepţii, întotdeauna excepţia întăreşte regula, s-a repliat.”

Dăncilă a explicat unde consideră că s-a greşit:

„S-a greşit în primul rând din punctul de vedere al comunicării. Am mers pe o anumită direcţie şi efectiv am neglijat anumite aspecte care trebuiau aduse în prim planul opiniei publice. Ne-am axat pe un singur subiect care a fost adus în opinia publică de către alte partide şi noi nu trebuia să îl menţinem mereu în prim plan. Legat de justiţie. Iar noi în loc să vorbim despre realizările Guvernului, despre realizările din comunităţile locale, despre ceea ce am făcut şi ce vrem să facem, am discutat foarte mult despre acest subiect. De aceea, la un moment dat, o mare parte a susţinătorilor noştri s-au desprins. Acest lucru este şi explicaţia faptului că un milion şi jumătate de cetăţeni care au votat cu PSD, nu s-au mai prezentat la vot. Nu au votat cu alte partide, dar nu ne-au mai votat nici pe noi.

Un alt motiv este legat de organizare. Noi întotdeauna am fost un partid organizat, atât la nivelul fiecărei comunităţi, judeţ, la nivel central, am avut întotdeauna un program foarte bun pentru campanie, acum nu l-am mai avut tot la fel de bun.

Şi cred că un aspect foarte important este faptul că s-a pierdut legătura cu cetăţenii, că nu am mai mers atât de des în teritoriu să vorbim cu oamenii, să vedem care sunt priorităţile lor, ne trebuie mai multă democraţie în partid, să învăţăm să ascultăm oamenii, să vedem opinia lor. Cred că aceste lucruri şi poate şi altele au condus la acest rezultat.”