Un nou atac violent la Centrul de Recuperare Neuropsihică Florești

Daniel Dimache -

Un nou atac violent la Centrul de Recuperare Neuropsihică Florești

Un angajat al Centrului de Recuperare și Reabilitare Neuropsihică Călineşti – comuna Florești (Prahova) a fost lovit cu brutalitate, astăzi, de unul dintre pacienți. Angajatul, în vârstă de 50 de ani, instructor în cadrul spitalului ar fi fost agresat de un pacient în vârstă de 60 de ani, de un fizic impresionant, fost sportiv de performanță. Violența s-ar fi petrecut când pacientul era preluat pentru un control psihiatric. Instructorul (asistent) a suferit un traumatism cranio-cerebral, fiind transportat pentru investigații la Spitalul Județean de Urgență Ploiești.

Vă prezentăm comunicatul Inspectoratul de Poliție al Județului Prahova, cu privire la acest incident:

”La data de 9 mai a.c., polițiștii din cadrul Secției Rurale de Poliție Florești au fost sesizați de către reprezentanții unui centru medical din comuna Florești, despre faptul că un beneficiar al centrului manifestă un comportament recalcitrant.

Deplasați la fața locului, polițiștii au procedat la imobilizarea bărbatului în vârstă de 60 de ani, moment în care, unul dintre angajații centrului s-ar fi rănit, în timp ce încerca să-l ridice pe bărbat din pat.

Bărbatul în vârstă de 60 de ani a fost transportat la o unitate medicală de psihiatrie în vederea acordării de îngrijiri medicale de specialitate. 

Până la acest moment, la nivelul Secției Rurale de Poliție Florești nu a fost înregistrată nicio plângere cu privire la săvârșirea vreunei fapte de natură penală.

În continuare, se efectuează verificări în vederea clarificării situației de fapt.”

 

Paul Tretiacenco, președintele PSD Florești, menționează incidentul, într-o postare pe social media, anumite aspecte având o cu totul altă nuanță sau chiar diferind semnificativ de punctul de vedere al poliției:

<<SPITALUL CALINEȘTI încă o dată în centrul atenției! Accident de muncă în urma unui atac violent al unui beneficiar cu probleme psihice asupra unui angajat al centrului chiar în prezența organelor de poliție, care încercau imobilizarea agitatului! Angajatul a fost transportat de urgență la secția UPU a Spitalului Județean Ploiești și diagnosticat cu traumatism toracic și fisură costală!
Ar trebui să urmeze și o anchetă penală IN REM!
Trebuie sa știm clar: „sunt sau nu PERICULOȘI beneficiarii din acest centru”. Nu de alta, dar urmează să fie distribuiți prin tot satul Călinești!!!>>
 
După acest incident, se ridică o serie de întrebări: Poate fi fapta sau nu penală, ea constituie obiectul cercetării unei anchete? A fost înregistrată ca accident de muncă? Cumva se încearcă la un anumit nivel o mușamalizare în acest caz? 
Vă vom ține la curent cu desfășurarea anchetei și cu alte aspecte cazul Călinești, încercând să luăm chiar cu o declarație de la instructorul agresat.
Vă reamintim că la 5 august 2021, în același spital se petrecea un alt incident grav. Un pacient a decedat după ce a fost bătut de un asistent medical, acesta din urmă aflându-se în prezent în stare de arest.