Atacantul gălățean Alexandru Tudorie, al treilea transfer al FC Petrolul? Până atunci, semne promițătoare din partea unei alte posibile achiziții și a doi underi reveniți după împrumuturi de la formații din al treilea eșalon fotbalistic

Dragos Trestioreanu -

Atacantul gălățean Alexandru Tudorie, al treilea transfer al FC Petrolul? Până atunci, semne promițătoare din partea unei alte posibile achiziții și a doi underi reveniți după împrumuturi de la formații din al treilea eșalon fotbalistic

Ajuns luni, 17 iunie 2024, la baza sportivă a Federației Române de Fotbal, de la Mogoșoaia, acolo unde „lupii” se află în cantonament de o săptămână, atacantul Alexandru Tudorie (foto la titlu, în echipament roșu, talonat de Paul Papp; 28 de ani, 1,91 metri) a făcut un antrenament separat de restul lotului. Semn că nu stă bine cu pregătirea fizică și are nevoie de o intrare treptată alături de posibil viitorii săi coechipieri. Tudorie a evoluat ultima oară la UTA Arad, acolo unde a ajuns în februarie a.c. și a fost lăsat să plece, liber de contract, în această vară, antrenorul Mircea Rednic nepărând a fi deloc mulțumit de cifrele și prestațiile gălățeanului care se anunța, cândva, un mare talent. El are în CV și alte formații bine cunoscute, precum Oțelul Galați, Farul Constanța, FCSB, FC Voluntari, CSU Craiova și Sepsi Sfântu Gheorghe, în țară, și Arsenal Tula, din Federația Rusă, și Al-Adalh FC (Arabia Saudită). A bifat 28 de selecții la echipele naționale under 17, 18, 19 și 21 ale României. Alex a fost cunoscut întotdeauna ca un veritabil om de gol și vom vedea dacă îl va impresiona pe mai noul antrenor principal al FC Petrolul, turcul Mehmet Topal, în viitorul cantonament, cel extern, acolo unde se va concura cu kosovarul Albin Berisha. Dacă da, ar putea fi al doilea transfer făcut de când clubul „galben-albaștrilor” colaborează cu oamenii de afaceri turci despre care s-a scris deja.

În altă ordine de idei, de semnalat că, în fapt prima noutate anunțată în media în privința posibilelor achiziții ale Petrolului, un tânăr fundaș central de la Concordia Chiajna, Alexandru Stănică (foto, sus, în text; 23 de ani), tizul lui Tudorie, pare a se anunța un transfer bun, chiar dacă vine dintr-un eșalon inferior SuperLigii. Cel puțin, așa afirmă și cei care l-au văzut jucând în meciuri oficiale, dar și cei din cel amical, cu Unirea Slobozia, de la Mogoșoaia, unicul bifat acolo de ploieșteni, care au revenit ieri din Ilfov, în așteptarea plecării de joi, 20 iunie, spre Bolu, via Istanbul. Stănică a intrat în mitanul secund și a impresionat, afirmă martori oculari, prin faptul că este puternic, stă bine pe picioare, pasează cum trebuie între linii și trimite diagonale lungi direct pe coechipier. Adică unele cum rar se văd chiar și prin Liga 1. Ar fi, deci, un semn promițător, de altfel una dintre aceste diagonale putând fi văzută pe rezumatul de 6,33 minute făcut de către cameramanul FCP TV. Un rezumat ce poate fi vizionat pe canalul de Youtube al clubul găzarilor. Tot în acel „highlights”, așa cum îi zic inventatorii fotbalului, l-am remarcat, în două faze, pe actualul fundaș stânga, underul Cătălin Ioan Tolea (foto, mijloc, în text; 21 de ani), reîntors de la CS Blejoi, echipă la care a fost titular pe acest post. Însă, nu numai ca fundaș a jucat, ci și ca mijlocaș de bandă sau vârf retras, fiind apreciat în toate ipostazele de antrenorii, conducătorii și suporterii echipei din Liga 3.

Intrat pe teren tot în repriza a doua, în locul fostului căpitan Valentin Țicu, dâmbovițeanul Tolea a prins o „bombă” de la aproape 30 de metri, din lateral stânga, experimentatul portar al Unirii, moldoveanul de peste Prut Denis Rusu, neputând reține, din cauza forței șutului, și scăpând balonul în față, de acolo de unde David Ilie l-a reluat în plasă. Dar centralul de SL Ionuț Coza (Cernica, județul Ilfov) a anulat reușita, pe motiv de ofsaid reactivat. A doua oară, Cătălin a profitat de una din diagonalele lungi perfecte, mai sus-amintite, ale lui Alex Stănică și i-a pasat direct, acrobatic, din aer, lui Ilie, cel care a ratat atunci, de puțin, golul. Și pentru că veni vorba și despre fiul team-managerului Costel Ilie, ca de fiecare dată când revine la Petrolul, acum de la Cetatea Turnu Măgurele, tot din L3, David Ilie (foto, jos, în text; 19 ani) se remarcă în partidele de pregătiri, înscriind sau, cazul de față, obținând un penalti. Mai precis, cel din care Seto Takayuki (minutul 88) a deschis scorul, printr-un șut tare, expediat aproape de bara din dreapta fostului junior al „lupilor”, Ștefan Georgescu, cel care plonjase pe direcția mingii. A egalat, după  300 de secunde, tot din penalti, francezul Jordan Youri Gele, un atacant masiv care va debuta acum în SuperLigă, după ce a jucat în eșalonul secund, la CSC Șelimbăr. Tot martori oculari ai meciului amical susțin că Gele a fost foarte greu de ținut de fundașii ploieșteni.

În sfârșit, îmi exprim acum nedumerirea de ce, dacă tot s-a filmat întreg meciul, acesta nu a fost transmis live, ci s-a optat pentru a fi închis suporterilor și media! În condițiile în care tot s-a recurs la postarea unui rezumat pe canalul de Youtube al FCP TV, unul, e drept, din care au fost… omise cele trei ocazii ale Unirii Slobozia; două, în prima repriză, ale unei alt nou transfer, Filip Ilie, de la „U” Cluj, un șut la colțul scurt, respectiv un altul puțin peste buturi, și una a lui Gabriel Lazăr, cu o reluare slabă dintr-o poziție foarte bună, ce rost avea să se mai închidă amicalul?!? Ca să nu mai zic de justificările puerile, neoficiale, privind imposibilitatea transmisiei live, unele care nu au avut alt scop, bănuiesc, decât eventuala deturnare a atenției de la posibila cauză reală a absenței transmisiunii „în direct”. În condițiile în care, până acum, era de lăudat – și am făcut-o adesea, de altfel – modul în care erau tratate meciurile-test, chiar și cele din străinătate, oare, ce se întâmplă acum, odată cu venirea unor foști oficiali de nivel înalt dintr-un campionat plin de mari vedete ale întrecerilor de top din vestul Europei?!? S-a schimbat, cumva, orientarea și se merge pe secretomanie? Iar asta să însemne că suporterii nu vor putea vedea live nici meciul amical de lux, de sâmbătă, 29 iunie, ora 11.00, găzduit de baza sportivă de la Bolu a celebrei Fenerbahçe SK Istanbul, o echipă preluată de curând de celebrul tehnician portughez José Mourinho? Sau nici măcar cel cu FC Hermannstadt Sibiu, grupare autohtonă din SuperLigă aflată în aceeași stațiune din Turcia, tot în cantonament, deja început însă? Chiar așa?

Foto: www.iamsport.ro, www.facebook.com/csconconcordiachiajna și www.fcpetrolul.ro 

Publicitate

Swisso
Swisso