Un nou „calup” de fotbaliști noi, în tabăra găzarilor de la Zlatibor

Dragos Trestioreanu -

Un nou „calup” de fotbaliști noi, în tabăra găzarilor de la Zlatibor

Miercuri, 24 iunie 2015, SC FC Petrolul Ploiești a anunțat oficial, pe propriul site, două noi achiziții de jucători – unul cu nume și CV, Adrian Ropotan (foto; www.fcpetrolul.ro), fost la Dinamo București, Dinamo Moscova, Tom Tomsk, Volga Nîjnîi Novgorod, ultimele trei din Superliga Rusiei, și FK Qabala (sau Gabala, cum i se mai zice formației din cel dintâi eșalon al Azerbaidjanului). Este în vârstă de 29 de ani și cotat la 528.000 de lire sterline, pe www.transfermarkt.de. Ropotan este și internațional al României, îmbrăcând de cinci ori echipamentul tricolor, la nivel de seniori. Mijlocașul central a semnat un contract pe o perioadă de numai un singur sezon, fiind posibil să fi cerut un astfel de termen mai scurt, pentru a mai putea da curs, pe viitor, vreunei alte oferte din străinătate.

Al doilea nou-sosit la hotelul Palisad, din Zlatibor, acolo unde sunt cazați petroliștii în stagiul de pregătire și meciuri din Serbia, este mai puțin cunoscut la noi, Nicolae Milinceanu (22 de ani, 1,89 metri), din Republica Moldova. Atacantul, care a semnat un angajament pe doi ani cu găzarii, a cochetat, în campionatul precedent, cu Rapid București, dar s-a renunțat la serviciile lui destul de repede, atunci când patronul giuleștenilor, Valerii Moraru, i-a dat mână liberă fiului său să schimbe aproape cu totul lotul pentru retur. Milinceanu este internațional „U 21” al țării de dincolo de Prut și a fost coechipier la această selecționată, printre alții, cu fostul fundaș central și închizător al lui CFR Cluj din sezonul trecut, Cătălin Carp, cel care a făcut pasul la echipa națională de seniori. Noul petrolist a evoluat în returul sezonului 2014-2015 la Academia Chișinău, din prima ligă a Moldovei. Are o cotă actuală de 50.000 de euro, pe www.transfermarkt.de.

Abia sosiți la Zlatibor, este mai greu de crezut că Adrian Ropotan și Nicolae Milinceanu vor putea fi văzuți la lucru chiar joi, 25 iunie, cu prilejul celui mai tare test din Serbia – cel contra prim-divizionarei locale Vojvodina Novi Sad. Însă, cu siguranță vor intra la joc în meciurile amicale următoare, cu Spartak Subotica, Borac Banja Luka și Mladost Lucani. Altfel, se spune, pe surse, că un alt închizător vizat a fi adus la Petrolul, fost echipier al Oțelului Galați, Gabriel Giurgiu, ultima oară în primul eșalon din Israel, nu s-a înțeles în privința semnării unui contract cu SC  FC Petrolul.